forum młodzieżowe
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Czy kupuje ktoś z was bilety
Autor Wiadomość
Jacek Ramkowski 
Nowicjusz

Wysłany: Nie Sty 20, 2008 01:54   Czy kupuje ktoś z was bilety

Witam chciałbym zapytać oto czy ktoś z obecnych forumowiczów (mam nadzieję, że znajdzie się grono osób, które aktywnie latają po świecie ) kupowało kiedykolwiek bilety lotnicze za pośrednictwem innym niż bezpośrednio a mianowicie przez internet? Ostatnio dość sporo się mówi o takim nabywaniu biletów na określone loty, bo jest to szybszy sposób- ale czy oby na pewno jest to dość pewne i ma się stu procentową pewność co do takiej transakcji? Jak myślicie? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi w tym temacie.

Wazelina 
Boss
Einstein forum.

Pomogła: 22 razy
Ostrzeżeń:
 1/4/6
Wysłany: Nie Sty 20, 2008 11:41   

Moja ciotka kupowała i musiała jeszcze na lotnisku dopłacac. Lepiej na lotnisku...

Anamorf0za 
Początkujący

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Nie Sty 20, 2008 16:18   

Moj tata zawsze tak kupuje odkad mamy internet w domu. Raz w tygodniu leci do Warszawy (buisness is buisness) a poza tym ja mieszkam we Francji i we wszystkie ferie do Polski przylatuje, zawsze kupowal przez internet, i dotat nigdy nie bylo problemu, ale nigdy nie wiadomo ;)

Konrad 
Uzależniony
idiota z powołania

Wysłany: Nie Sty 20, 2008 16:22   

Jacek Ramkowski napisał/a:
Ostatnio dość sporo się mówi o takim nabywaniu biletów na określone loty, bo jest to szybszy sposób- ale czy oby na pewno jest to dość pewne i ma się stu procentową pewność co do takiej transakcji?

Jeśli chodzi o sam zakup biletu, to tak - to jest najszybszy sposób. Podac swoje dane personalne, numery, wcisnąc 'wyślij/rezerwuj' i gra gitara. Tylko że na lotnisku musisz dodatkowo podejśc do specjalnego okienka aby ten bilet wybrac, a dopiero pózniej do okienka celnego/paszportowego. i dośc częste są przypadki że biletu wcześniej zamówionego nie ma. W końcu to tylko system i on również ma luki, popełnia błedy. Więc czy się opłaca, to nie wiem, ale jeśli już się zdecydujesz na ten sposób, to warto zadzwonic kilka dni wczesniej na lotnisko z którego startujesz i potwierdzic rezerwację. tak na wszelki wypadek ;)
Dlaczego władza każdej maści mam mnię za nic? Czy czerwona czy biała jestem dla niej śmieciem. [automat-cenzura], pod każdą władzą czuję się jak kundel. Czemu nie jestem chamem ze sztachetą w ręku, ktoś by się ze mną liczył gdybym rzucił cegłą

vonpaulus 
Nowicjusz

Wysłany: Wto Sty 22, 2008 19:43   

Ja kupuje przez internet jak już muszę, wyszukuje sobie tanie połączenie i dobre linie, kotrzystam z usług posrednków bo nie chcę mi się przeglądać 20 stron lini lotniczych.
W bezpieczeństwo takich transakcji wierzę i nie boje się, że na lotnisku okaże się, że nie ma mojego samolotu( z autokarem już się tak kiedyś okazało, mój wujek nie mógł wrócić z Oslo, chociaż miał kupiony bilet. Autokar po prostu nie przyjechał :)
aha, jeśli chodzi o pośrednika, z którego korzystam, to jest to line4you, jeśli Cię to jacek interesuje

fucking_princes 
Początkujący
oOoI am who I amoOo

Pomogła: 5 razy
Wysłany: Wto Sty 22, 2008 20:24   

ja latam juz od roku reguralnie do Irlandi i zawsze zamawiam bilety przez neta :P
Tak samo robi moja rodzina z Polski jak chce do nas do Norwegi przyleciec..
Jest to sposób o wiele lepszy... kupując bilet z wyprzedzeniem zapłacisz o wiele, wiele taniej... w dzień wylotu możesz już wolnych miejsc nie zastać, a jak już to bilet może być koszmarnie drogi...
Ja tam wole przez internet i jeszcze nigdy z tym nie mialam problemów :)

Anarnam 
Nowicjusz

Wysłany: Wto Sty 22, 2008 23:52   

Ja latam do UK kiedy tylko moge,żeby szkolić angielski i jeszcze nigdy nie miałem żadnych problemów. Muszę sie tylko dopytac co to byl za pośrednik,bo wyleciało mi z głowy to Wam napisze.

Jacek Ramkowski 
Nowicjusz

Wysłany: Sro Sty 23, 2008 01:12   

Anamorf0za napisał/a:
Moj tata zawsze tak kupuje odkad mamy internet w domu. Raz w tygodniu leci do Warszawy (buisness is buisness) a poza tym ja mieszkam we Francji i we wszystkie ferie do Polski przylatuje, zawsze kupowal przez internet, i dotat nigdy nie bylo problemu, ale nigdy nie wiadomo ;)

- ale czy wtedy korzystał/korzysta kupując bilety bezpośrednio (no przez internet...ale i tak bezpośrednio ) od biura podroży XY przy ulicy ZY co ma stronę znajdującą się pod adresem YTX?

[ Dodano: Sro Sty 23, 2008 01:16 ]
vonpaulus napisał/a:
Ja kupuje przez internet jak już muszę, wyszukuje sobie tanie połączenie i dobre linie, kotrzystam z usług posrednków bo nie chcę mi się przeglądać 20 stron lini lotniczych.
W bezpieczeństwo takich transakcji wierzę i nie boje się, że na lotnisku okaże się, że nie ma mojego samolotu( z autokarem już się tak kiedyś okazało, mój wujek nie mógł wrócić z Oslo, chociaż miał kupiony bilet. Autokar po prostu nie przyjechał :)
aha, jeśli chodzi o pośrednika, z którego korzystam, to jest to line4you, jeśli Cię to jacek interesuje

- przeglądałem dzisiaj tematy na tym forum i zahaczyłem o temat gdzie ktoś wymieniał także nazwę tą co ty tak więc wnioskuję z tego co piszesz, że jest to coś na wzór dużej wyszukiwarki poszczególnych lotów, z cenami min. max. Ale czy np są jakieś promocje typu jak np: "kup bilet w okresie stycznia a zapłacisz taniej"? Bo w Biurach podróży mają różne tego rodzaju zniżki etc- ciekawe jak się ma sprawa takiego pośrednika - w ogóle to ceny odbiegają znacząco od cen z biur podróży? Grad pytań ale trzeba je zadać - pozdrawiam, miłej nocki życzę.

Anarnam 
Nowicjusz

Wysłany: Czw Sty 31, 2008 19:23   

Przypomniało mi się,że to biuro z którego latalem to line4you.
Tam też są rózne promocję,że wtedy i wtedy jest taniej jak się poleci tu czy tu ale to trzeba na bieżąco śledzić,bo to się chyba zmienia co tydzień no i oprocz tego są też jakieś konkursy które trwaja dłużej.Trzeba by tam sobie poczytać to jak się coś dowiem to napisze.

Anamorf0za 
Początkujący

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Czw Sty 31, 2008 21:01   

ale czy wtedy korzystał/korzysta kupując bilety bezpośrednio (no przez internet...ale i tak bezpośrednio ) od biura podroży XY przy ulicy ZY co ma stronę znajdującą się pod adresem YTX?

Tak.
Internetowym biurom podrozy nie wiem czy mozna ufac, chyba ze jakies bardzo znane.

Anarnam 
Nowicjusz

Wysłany: Pią Lut 01, 2008 00:06   

Anamorf0za napisał/a:
ale czy wtedy korzystał/korzysta kupując bilety bezpośrednio (no przez internet...ale i tak bezpośrednio ) od biura podroży XY przy ulicy ZY co ma stronę znajdującą się pod adresem YTX?

Tak.
Internetowym biurom podrozy nie wiem czy mozna ufac, chyba ze jakies bardzo znane.

No chyba najlepsze jak ktos poleci ze znajomych albo gdzie dużo osób sobie chwali,że korzystało z usług i wrócili cało i zdrowo i zadowoleni.
Ja to się i tak bardzo nie znam i w sumie tylko z tego jednego line4you korzystałem no i moi rodzice,bo to głównie oni załatwiali.

vonpaulus 
Nowicjusz

Wysłany: Sob Lut 02, 2008 16:05   

Można uznać że to jest wyszukiwarka połączęń, nie klasyfikują ich tam pod względem lini lotniczych tylko pod względem ceny, i wyszukują ich tam naprawdę ful... promocje też są z tego co pamietam, było coś o świętach w Laponii, coś z Sydney i ine pewnie też.
Nie wiem szczerze jak ich ceny mają się do cen z biur podrózy bo do biur podróży ja przynajmniej nie zaglądam, nie daje się okradać.
wiem że na line4you o które pytasz jest raczej tanio, a jak ktoś chce to mają też drogie połączenia- takei z kanapkami i soczkiem w cenie ;)
Mi polecono ten portal w październiku już, z racji tego, że mieszkam we Wrocławiu i ktoś z moich znajomych zna się z pracownikiem tej firmy i teraz jak gdzieś latamy to z nimi.

Anarnam 
Nowicjusz

Wysłany: Sob Lut 02, 2008 18:54   

vonpaulus napisał/a:
Można uznać że to jest wyszukiwarka połączęń, nie klasyfikują ich tam pod względem lini lotniczych tylko pod względem ceny, i

I nawet są zniżki dla uczniów i studentów.
Cytat:
Nie wiem szczerze jak ich ceny mają się do cen z biur podrózy bo do biur podróży ja przynajmniej nie zaglądam, nie daje się okradać.

Zresztą biura podróży chyba nie podają ile kosztuje przelot.Jest tylko cena całej wycieczki i już.Albo są wycieczki gdzie dojazd trzeba sobie zorganizować we własnym zakresie to takie wyszukiwarki jak line4you są idealne.

Rafizon 
Nowicjusz
Traveller

Wysłany: Pią Kwi 11, 2008 22:43   

hej zajrzałem na line4uou - nic ciekawego nie mają :lolek: , ale jesli zadowolony jestes to najważniejsza sprawa ... ja korzystam z kayak i mamondo do szukania rejsów i biletów :yahoo: ...pozdr...Rafi

konstancja88
Nowicjusz

Wysłany: Pią Cze 27, 2008 02:48   

korzystalam wielokrotnie z posrednikow jak takze kupowalam bilety bezposrednio na www lini lotniczych - nigdy nie na lotnisku-
zgadzam sie z przedmowca line4you jest straszne, i lataj.pl tez odradzam,
polecam (sprawdzone przeze mnie) bilety-lotnicze i smartfly.pl

Odpowiedz do tematu