Wysłany: Wto Lip 01, 2008 22:27 Do góromaniaków...
Zapewne na tym forum znajduje się grupa osób która nie wyobraża sobie życia bez gór. Zapewne chcielibyście się podzielić swoimi osiągnięciami, przeżyciami, śmiesznymi sytuacjami które spotykały was w górach. Wyraźcie swoje opinie na temat gór w których byliście, które bardziej się wam podobały od innych.
PS. To mój pierwszy temat, więc jeśli zrobiłem coś nie tak, proszę o wyrozumiałość
Uwielbiam góry, mieszkam blisko gór, a z mojego okna czasem jak jest łądna pogoda widać góry. Byłam w tatrach, beskidach, bieszczadach, a w niedzielę jadę w góry stołowe góry dla mnie mają to coś w sobie, że jak jest się w górach to ma się czas na refleksje i na przemyślenia (przynajmniej ja tak mam).
_________________ Nie chodzi w koronie...
Nie siedzi na tronie...
i tak jak wszyscy moknie gdy pada deszcz
Nie sypia w złotej komnacie...
Nie ma niebieskiej krwi po tacie...
Pomogła: 15 razy Dołączyła: 26 Kwi 2006 Posty: 4710 Skąd: się tu wziąłeś?
Wysłany: Sro Lip 02, 2008 11:49
kocham góry za to, ze są piękne i niebezpieczne. za to, że trud zdobycia szczytów, nie równa się niczemu innemu na świecie.
Jak to mówią, powinno się stopniowo wybierać, od najniższych do najwyższych. ja zaczęłam od Tatr i jakoś nie cięgnie mnie do niższych. Ale pojadę pewnie w inne. Góry Stołowe, czy Karkonosze już nie pamiętam, chyba Szczeliniec Wielki jest w Stołowych, też byłam,ale to nie to samo. Ja już stałam sie nałogową góromaniaczką, w te wakacje umieram,, bo nie jadę... Byłam 4 wakacje pod rząd w Tatrach, w ferie ostatnie też byłam... Kocham, kocham kocham...
Na Podhalu panuje taki niepowtarzalny klimat, o wędrówkach już nie mówię... to zmęczenie dla mnie jest przyjemne... A dla mnie też to zdrowe wszystko, bo jestem niedociśnieniowcem i powinnam mieszkać na stałe w górach. co tu dużo mówić, góry to moje życie.
_________________ We stand in awe, we've created life
With arms wide open
Under the sunlight
Welcome to this place
I'll show you everything
With arms wide open
Ostatnio zmieniony przez Jamaica Sro Lip 02, 2008 15:46, w całości zmieniany 1 raz
Góry są piękne, uwielbiam je. Kocham to uczucie, kiedy siedząc już "na górze" oglądam otaczający mnie świat. Mogę patrzeć tak godzinami i rozmyślać.... Moim marzeniem, jest w przyszłości mieszkać gdzieś w górach. Daleko od miejskiego zgiełku, w ciszy, z okna widząc piękne szczyty.
_________________ "Muzyka to najlepsza towarzyszka dla tego, kto cierpi. Jest ochocza i radosna jak dziecko, ognista i powabna jak młoda dziewczyna, dobra i mądra jak stary człowiek, który spędził owocnie życie."
Selma Lagerlöf
Taak. Ten spokój, cisza. Pobudka o 6 rano, śniadanko i w drogę. To kocham najbardziej No i ta pozytywna energia wypełniająca nasze ciała podczas wyprawy..."Góry dają kopa" jak to powiedział kiedyś mój tata. A tak przy okazji wybieracie się przez najbliższe tygodnie w np. Tatry jako że mamy wakacje? Ja jadę w sierpniu już nie mogę się doczekać. Kurczę przez ostatni rok cały czas myślałem tylko o tym magicznym miejscu, przez co moje wyniki w nauce się pogorszyły. Ale coś za coś. Tak jest pięknie i niech tak pozostanie.
Wysłany: Sro Lip 02, 2008 16:12
givesyouwings napisał/a:
A tak przy okazji wybieracie się przez najbliższe tygodnie w np. Tatry jako że mamy wakacje?
Ja już za parę dni jadę w Tatry Nie mogę się doczekać.
Co tu dużo mówić, mnie również zauroczyły polskie góry. Ten klimat, piesze wycieczki... tego w paru słowach się nie zmieści.
_________________ "Żyje się tylko chwilę
a czas -
jest przezroczystą perłą
wypełnioną oddechem
a meble są kanciaste
a ciało - delikatne
a ziemia wszędzie płaska
a niebo nieosiągalne"
no i chciałabym dodać, ze dzieli mnie tak najmniej około 12-13 godzin pociągiem czy autobusem;p
No to tak jak ode mnie nad morze
Cytat:
Zazdroszczę Ci to jest wspaniałe
heh... No tak, bo w każdej chwili mogę wyskoczyć na weekend w góry
Nie siedzi na tronie...
Ja nie wyobrażam sobie życia bez gór ponieważ mieszkam w górach hehe, są wspaniałe te widoku .. wszystko z góry takie malutkie .. moje osiągnięcie największe to chyba GIEWONT lekko nie było ale ta satysfakcja że się wyszło -bezcenna
No i wiele innych "górek" może trochę mniej znanych
_________________ Denerwować się, to mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych.
madzia7881, a gdzie dokładniej mieszkasz ?
A tak jak jesteśmy już przy górach to lubicie posłuchać muzyki góralskiej? Np. siedząc w takiej typowo góralskiej drewnianej karczmie gdzie przygrywa góralska kapela?
Nie siedzi na tronie...
Ooo Jaworzyna Krynicka też ją zdobyłam a jak już tak przy Krynicy to na piechote wyszłam w japonkach na małej szpilce na górę parkową w obie strony
Nie siedzi na tronie...
Aaa Bielsko trochę znam kroili mnie tam ;P
A jakaż to wioska ?
Nie siedzi na tronie...