Pomogła: 13 razy Wiek: 18 Dołączyła: 15 Kwi 2007 Posty: 1730 Skąd: Dzikie Pola
Wysłany: Pon Sie 04, 2008 12:09
Potwierdzam, fenomenalnie jest tak wyrwać się gdzieś, jechać, jechać i jechać.
Gratuluję Grecji, gratuluję Afryki i gratuluję Azji. Bo chyba tam Cię jeszcze nie było
_________________ Myslovitz na grudzień:
Deszcz zmyje z szyb brudny śnieg
Tylko pstryk i już nie ma mnie
Czasem bardzo tego chcę
Zostawić wszystkich was
Szukam czegoś przez cały czas
Co zatrzyma mnie ...
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 23 Mar 2008 Posty: 261 Skąd: krk
Wysłany: Pon Sie 04, 2008 14:41
Mnich napisał/a:
jeal napisał/a:
Moja kumpela w tym roku pojechała pracować do Afryki, na Zielone Wyspy...
I jak?
i jest b.zadowolona.Dziennie ok.300 EURO zarabiała, mieli tam jakięs swieto wtedy ponad 500E.No i przy okazji nocleg miała bo jako kelnerka w hotelu pracowała.Narzekała jedynie na straszne wiatry i przywalających się murzynów,po dwoch miesiacach ma już dość prawie samych czarnoskórych.Tam podobno biały szczupły człowiek to atrakcja xP
Pomógł: 10 razy Wiek: 20 Dołączył: 01 Kwi 2007 Posty: 1987 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pon Sie 04, 2008 17:42
jeal napisał/a:
Dziennie ok.300 EURO zarabiała, mieli tam jakięs swieto wtedy ponad 500E
500 euro dziennie, 2 500 euro tygodniowo, 10 000 euro miesięcznie, 120 000 euro rocznie.
Czyli rocznie ok. 420 000 zł. A Polski premier zarabia rocznie ok 250 000 zł.
Gdyby tak było, ludzie z Polski nie wyjeżdżaliby do Anglii dla 8 funtów na godzinę, tylko do Afryki, np Maroka dla (po przeliczeniu z Twoich danych) 36 funtów na godzinę.
..a tak chyba nie jest..
[ Dodano: Pon Sie 04, 2008 17:53 ]
Neska napisał/a:
i gratuluję Azji
Azji nie gratuluj bo w Azji nie byłem. Indie, Kazachstan i Mongolię zostawię sobie na inny raz. Może w przyszłym roku sobie tam pojadę. A może kiedy indziej. Jeszcze nie wiem.
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 23 Mar 2008 Posty: 261 Skąd: krk
Wysłany: Pon Sie 04, 2008 19:16
Mnich napisał/a:
jeal napisał/a:
Dziennie ok.300 EURO zarabiała, mieli tam jakięs swieto wtedy ponad 500E
500 euro dziennie, 2 500 euro tygodniowo, 10 000 euro miesięcznie, 120 000 euro rocznie.
Czyli rocznie ok. 420 000 zł. A Polski premier zarabia rocznie ok 250 000 zł.
Gdyby tak było, ludzie z Polski nie wyjeżdżaliby do Anglii dla 8 funtów na godzinę, tylko do Afryki, np Maroka dla (po przeliczeniu z Twoich danych) 36 funtów na godzinę.
napisalam, że 500euro zarobiła jak mieli jakieś narodowe swieto przez jeden dzien.lacznie z napiwkami chyba nie zaprzeczysz ze za caly dzien roboty mogla zarobic 300euro ;]
Pomogła: 16 razy Dołączyła: 26 Kwi 2006 Posty: 4696 Skąd: się tu wziąłeś?
Wysłany: Pon Sie 04, 2008 19:25
ej nie oftopujcie! Bartku, ja z niecierpliwością czekam na kolejne zdjęcia, aktualizują co chwila Twoją stronę, w ogóle... na dokładne relacje na stronie:)
innego powołania, jak wzbudzanie tego światła
na twarzach otaczających nas ludzi.'
A.Camus
Afryka to piekny ale bardzo niedostępny kraj.... zwiedziłem naprawde kawał tego kontynentu np., Tanzania, Luanda, Uganda (w Kampalii spedziłem 10 dni kto widział film o Idim Aminie "Ostatni Król Szkocji" to wie jak to wygląda), generalnie masakra jesli chodzi o warunki do zycia i przebywania. Dwa razy bylem w szpitalu z podejrzeniem malarii raz nawet lekarz stwierdził ze jest potem ze nie ma:)
Generalnie spore ekstremum, wszedzie przemytnicy, wojsko, korupcja, zabieraja ci nagle paszport musisz go wykupic za dolary itp. Ciemnota straszna na granicy Tanzania-Uganda stał stray dziadek (celnik) w szmatach i wlasciwie nie wiedział gdzie jest i na granicy jakiego panstawa stoi
Zycze udanego wyjazdu:)