Zasłużona stażem część forum pewnie pamięta, gdy to byłem młody i głupi i gdy wsiadłem na Jawę (taki czeski wehikuł silnikowy z lat 80'tych) i pojechałem sobie do Grecji. Teraz oczywiście dorosłem i zmądrzałem, więc postanowiłem zrobić sobie powtórkę z rozrywki. Z tą różnicą, że pojechać trochę dalej i na trochę dłużej.
W tym celu przez ostatni rok zebrałem trochę kasy, znalazłem odpowiednie moto i załatwiłem kilka innych rzeczy umożliwiających mi wyjazd. Założenie jest takie:
Gdzie? - Kierunek zachodzącego słońca, czyli Europejski dziki zachód. Półwysep Iberyjski, Francja, Hiszpania, Włochy, cieśnina Gibraltarska (i Afrykański jej skraj) i (jednym słowem) wszystko co po drodze i dookoła. Krajów i rejonów na trasie cała masa.
Czym? - Moim nieustraszonym niebieskim motorkiem którego silnik dysponuje mocą dochodzącą do całych 10 koników. To mniej więcej połowa potencjału Polskiego Malucha.
Z kim? - Sam. Być może na część trasy przyłączy się do mnie druga osoba i będziemy jechać na 2 moto, ale z założenia trasa miała przebiegać samotnie.
Którędy? - Tam, gdzie będą lepsze widoki. Trasy przejazdowej nie planuję. Zabieram na moto namiot oraz wszystko co do przeżycia potrzebne, wsiadam i hey'a przed siebie.
Na ile czasu? - Nie mam bladego pojęcia. Szkoła mnie już nie trzyma, z WKU spokój a w domu nawet czekającej kobiety nie mam. Co najmniej kilka tygodni, o ile nic mnie nie zatrzyma w drodze.
Zatem nim minie 17 dni znikam na pewien czas. Z Polski wymknę się przez ziemię lubuską (prawdopodobnie przez Kujawy i Pojezierze Wielkopolskie). Którędy (ani kiedy) wrócę nie mam bladego pojęcia. Pewnie jakoś od południa, przez Śląsk albo południowy wschód jak Podkarpacie. Tyle tylko na tą chwilę powiedzieć potrafię. W każdym razie teraz zostało mi jedynie odreagować dotychczasowe życie i zaliczyć egzamin zawodowy na dzień przed wyjazdem.
_________________ Przytaczam sens mej nieobecności
Z konieczności odcięcia od rzeczywistości
Smak wolności szkicuje
Szkielet życia abstrahującego od skłonności
Do zawiłości
Do duchowej starości
Ogłaszam wszem i wobec
Nie ma mnie dla ludzkości.
Pomógł: 5 razy Wiek: 18 Dołączył: 26 Maj 2008 Posty: 1225 Skąd: Od mamy
Wysłany: Sro Cze 11, 2008 14:58
Balerinka napisał/a:
Pomysł fajny ale.... nie szkoda ci nas opuszczać??
Daj chłopakowi odpocząć.
Mnichu, wziąłeś pod uwagę możliwość zepsucia się Twojego wehikułu czasu? Czy jest to pełen spontan?
Prawda czyni ludzi dojrzałymi. Prawda jest fikcją, zatem dojrzałość również nią jest. Możesz tłumić sugestię, autosugestii się nie wyzbędziesz. Zawsze odnajdziesz mniej lub bardziej infantylnych od siebie.
- Kapeć
Nieistotne jest to co powiesz, ale jak inni to odbiorą.
Pomógł: 5 razy Wiek: 18 Dołączył: 26 Maj 2008 Posty: 1225 Skąd: Od mamy
Wysłany: Sro Cze 11, 2008 15:32
Zatem powodzenia i miłej zabawy
Prawda czyni ludzi dojrzałymi. Prawda jest fikcją, zatem dojrzałość również nią jest. Możesz tłumić sugestię, autosugestii się nie wyzbędziesz. Zawsze odnajdziesz mniej lub bardziej infantylnych od siebie.
- Kapeć
Nieistotne jest to co powiesz, ale jak inni to odbiorą.
Pomogła: 8 razy Wiek: 17 Dołączyła: 01 Maj 2007 Posty: 1112 Skąd: Mexico City
Wysłany: Sro Cze 11, 2008 20:53
Wiesz co!? Ty jestes prze... normalnie^^
Pszczoolka napisał/a:
Jak będę duża to chcę być taka jak Ty!
ja tez ja też!!!
znaczy ja nigdy nie bd duża, ale Mnichu żadzisz ; )
That life has brought me here, where I am"
Wiek: 19 Dołączyła: 31 Maj 2008 Posty: 166 Skąd: Z piekła rodem
Wysłany: Czw Cze 12, 2008 09:02
Nic tylko pozazdrościć takiego pomysłu fajnie fajnie
_________________ Będę robiła to czego inni się wstydzą [!] czego inni nie chcą lub nie rozumieją [!] aby żyć tak jak inni nie mogą [!]
Do końca lipca Niemcy -> Bremen
POZDRAWIAM