Takie wielkie, brudne i nieciekawe miasto. (w domyśle Warszawa)
Co ty wygadujesz?! Skoro nawet tam nie byłaś to na jkaiej podstawie tak tweirdzisz? "Z tego co słyszałaś"?! Pojedź tam, a zobaczysz jakie to wspaniałe, tętniące życiem i niesamowite miasto.
_________________ "Popatrz jak wszystko szybko się zmienia..."
Pomogła: 13 razy Wiek: 18 Dołączyła: 15 Kwi 2007 Posty: 1730 Skąd: Dzikie Pola
Wysłany: Sob Wrz 27, 2008 14:04
Wawa znowu nie przypadła mi do gustu. Nie wiem, czy to ze względu na pogodę, deszcz, przewodniczkę, czy wychowawcę. Jak dla mnie to właśnie zbyt duże i ciemne miasto i tłoczne. Bo co jak co, ale ja narzekam że ponad 20 km czasami w ciągu godziny pokonuję ze szkoły, a tam to ta sama odległość, tyle, że w 2,5h w korku.
Za to Romę, Muzeum PW i Muzeum Popiełuszki macie genialne, fantastyczne, cudowne, wspaniałe i w ogóle!
_________________ Myslovitz na grudzień:
Deszcz zmyje z szyb brudny śnieg
Tylko pstryk i już nie ma mnie
Czasem bardzo tego chcę
Zostawić wszystkich was
Szukam czegoś przez cały czas
Co zatrzyma mnie ...
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 23 Mar 2008 Posty: 261 Skąd: krk
Wysłany: Nie Wrz 28, 2008 15:49
ruphee napisał/a:
Kocham Warszawę. Kraków to nie miasto dla mnie (za małe ^^)
No wlasnie dla mnie tez za male, jakby ludzi nie bylo, za cicho, za spokojnie. Ale do zwiedzania ladne miasto.
ludzie nie było? cicho? spokojnie? xD to chyba zart xD może mieszkańców mamy od Wawy o milionik mniej,ale turystów dwa razy więcej ;P brakuje Ci ludzi to przejdz się trasą G.Krk->Rynek Gł->Stradom->Podgórze.Jak zachaczysz o łagiewniki i nową hutę,może troche luda zobaczysz na kazimierzu nigdy cicho nie jest!nowa huta też w nocy tetni zyciem ;D festiwali i innych atarakcji również nie brakuje.napisz jak sie bedziesz wybierac to ja zmienie Twoj podglad na temat Krakowa ;PP
elbartek napisał/a:
Cytat:
Takie wielkie, brudne i nieciekawe miasto. (w domyśle Warszawa)
Co ty wygadujesz?! Skoro nawet tam nie byłaś to na jkaiej podstawie tak tweirdzisz? "Z tego co słyszałaś"?! Pojedź tam, a zobaczysz jakie to wspaniałe, tętniące życiem i niesamowite miasto.
A ja byłam w Wawie i mimo tego nie zmieniłam zdania, że to wielkie,brudne i nieciekawe miasto ;D no oczywiscie zieleni w Łazienkach i Wilanowie trochę macie,ale to wyraźnie pod turystów robione zabytki i miejscówki ;PP my opinion! )
Kocham Warszawę, a Krakowa nie lubię, ponieważ mysle że w Krakowie kładize się nacisk głównie na zabytki, jest to mało nowoczesne miasto. Co innego Warszawa, ktora jest zajebiście nowoczesna.
I tylko nie gadajcie że to bzdura bo to forum jest do wyrażania swojej opinii!!!
_________________ "Popatrz jak wszystko szybko się zmienia..."
Warszawa..hmm, byłam, ale całego miasta nie zdążyłam obejrzeć.
W sumie to podobnie jak w Łodzi, zabytków kilka, a reszta to syf. no i Warszawiacy tacy dziwni mi się zdawali. Kraków podobał mi się, te wszystkie zabytki były takie cudo. i ogólnie miło wspominam wycieczkę do Krakowa.
_________________ °ღ♥¸¸.• °ღ♥¸¸.• °ღ♥¸¸.• °ღ♥¸¸.•°
"Chwile szczęścia którymi się cieszymy, przychodzą niespodziewanie.
To nie my je chwytamy, ale one nas chwytają"
Pomogła: 6 razy Wiek: 15 Dołączyła: 11 Sie 2008 Posty: 337 Skąd: z dziury . o!
Wysłany: Wto Paź 14, 2008 14:52
Warszawa. Dla mnie to miasto ma klimat taki, jaki lubię. Krakowa mam potąd. Niegdy za nim nie przepadałam. Po stokróc od Krakowa wolę Wrocław lub Gdańsk. Ale najbardziej Wawe. I wcale nie jestem snobem.
_________________ Moje oczy są oczami wariata,
kiedy spotykają się z Twoimi oczami. Kochać...
W tym słowie jest kolor nieba,
ale także rdzawy pył gorzkich dni.
Kraków!!
Piękne miasto.. przyciąga!
nie chce się jego opuszczać...
Magia!!
_________________ To jest Straszne !
Sprzedam wiarę !
Sprzedam pasje !
Zanim zasnę, zniszczę plany !
Skrzywdzę Prawdę !
O krok od krawędzi gdzie pech z diabłem idą w parze !
Oto historia o typie który pozbył się marzeń !
Pomogła: 4 razy Wiek: 18 Dołączyła: 29 Sty 2008 Posty: 215 Skąd: z daleka;]
Wysłany: Wto Paź 14, 2008 18:59
Mieszkam 50 km od Krakowa, czesto tam bywam i UWIELBIAM to miasto. Niesamowity klimat, ktorego nie spotkalam w zadnym innym miescie Polski... Warszawa to dla mnie i moich znajomych kupa betonu bez ladu i skladu. Jakos mdlo sie czuje w tym miescie, wszystkiego za duzo, ogolnie robi zle wrazenie.
A o Krakowie moglbym pisac, pisac i pisac, ale juz wszystko zostalo powiedziane .
_________________ "Kochaj żeby żyć i żyj żeby kochać"
Pomogła: 7 razy Wiek: 22 Dołączyła: 11 Wrz 2007 Posty: 1078 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sro Paź 15, 2008 21:29
ewusiak napisał/a:
wszystkiego za duzo, ogolnie robi zle wrazenie.
Ja wlasnie lubie jak jest duzo ludzi, halas, jak cos sie dzieje. Nie potrafie za dlugo wytrzymac w jakims mniejszym miescie. Ale wszystko to kwestia przyzwyczajenia. Nie znam innego zycia.
Kiedys na wakacje jezdzilam na taka wioske. Moi znajomi tam w zime siedza praktycznie ciagle w domu. Oszalalabym chyba.
_________________ "Sprawiedliwość ma oczy i fiskalną kasę.
Podstawowe wartości spłonęły jak papier"
Powiem tak, nie znajdziecie lepszego miasta od Krakowa na weekend i każdy to potwierdzi kto mieszka w Krakowie, a był w innych miastach m.in. w Wawie ;]
Weekend bez Krakowa -WTF !? Nie ma takiej opcji ))
Wawa jest o klase niżej od KRK
100% Kraków ;]
P.S. Mój pierwszy post na tym forum i jak bardzo ważny xD