Warszawę, to ja lubię. Wytnij połowę będzie pięknie, jak w Krakowie i Katowicach.
Niemniej wawka mnie wpienia. Właśnie chodziło mnie tam o przyjezdny lud, który z racji, że z swojego Paniówka Wielkiego przyjechał do Warszawy już jest mieszczaninem i to pierwszego sortu, że hej
Warszawa ma bardzo ładny plac zamkowy i zamek królewski. Stare Miasto urokliwe. W ogóle u was ładnie.
_________________ "Niebo gwiaździste nade mną. Prawo moralne we mnie." - Immanuel Kant.
"Komunistów zabijam dla przyjemności" - Tony Montana.
Kraków - najpiękniejsze miasto w Polsce według mnie.
_________________ Czy świat umrze choć trochę, kiedy ja umrę? H. Poświatowska „Z głupkami nie ma sensu rozmawiać. Przed głupkami trzeba się bronić.” - Wojciech Cejrowski
„Tak więc trwają wiara, nadzieja, miłość - te trzy: z nich zaś największa jest miłość.” (1 Kor 13, 13)
Wszystko co dobre jest albo tuczące, albo niemoralne.
Rok szkolny, czyli ograniczenie pobytu na nastolatkowie.com.pl. Gość Mam coś dla Ciebie! Klik!
Pomógł: 11 razy Wiek: 18 Dołączył: 26 Maj 2008 Posty: 1459 Skąd: Od mamy
Wysłany: Nie Lip 20, 2008 13:00
Warszwa stała się miejscem pobytu wszystkich kogucików tzn. pseudo gwiazdeczek i osobistości. W Krakowie jest TA czekolada i TE księgarnie.
Warszawa, Warszawa i tylko Warszawa. Tyle mam wspomnień z tym miastem... Ogromne kieliszki wina, pan kataryniarz, ryż z warzywami, gdy raz pomyliłam nr tramwaju i mnie wywiozło gdzieś w nieznaną jeszcze część miasta, Stare Miasto, podziemia na Centralnym i Zachodnim...
Warszawa jest piękna sama w sobie.
_________________ "Uczesane przez wiatry
Gołe szczyty Połonin
Proszą byś po nich poszedł
Biesom, Czadom się skłonił
Z twarzą mokrą od deszczu
Przeziębnięty, zmęczony
Od złych rzeczy na dole
Jesteś mgłą oddzielony"
_________________ Czy świat umrze choć trochę, kiedy ja umrę? H. Poświatowska „Z głupkami nie ma sensu rozmawiać. Przed głupkami trzeba się bronić.” - Wojciech Cejrowski
„Tak więc trwają wiara, nadzieja, miłość - te trzy: z nich zaś największa jest miłość.” (1 Kor 13, 13)
Wszystko co dobre jest albo tuczące, albo niemoralne.
Rok szkolny, czyli ograniczenie pobytu na nastolatkowie.com.pl. Gość Mam coś dla Ciebie! Klik!
Pomogła: 1 raz Wiek: 10 Dołączyła: 02 Sie 2007 Posty: 588 Skąd: (Estepona)
Wysłany: Nie Lip 20, 2008 20:05
Kraków, Kraków, Kraków!! Jedno z najpiękniejszych miast Polski
_________________ "...Trzeba żyć na prawdę, żeby oszukać czas.
Trzeba żyć najpiękniej-żyje się tylko raz.
Trzeba żyć w zachwycie-marzyć, kochać i śnić.
Trzeba czas oszukać, żeby na prawdę żyć..."
Kraków. Byłem w obydwu miastach, i zdecydowanie mówię Kraków, ponieważ miasto ma swój nie powtarzalny klimat, ciekawe miejsca do zwiedzania i nie tylko. Ponadto z Krakowa do gór jest bliziutko, co uważam za ogromny plus.
Kraków - bo nigdy nie byłam, tylko zdjęcia oglądałam. Chociaż warszawska starówka jest równie urocza i klimatyczna, mnóstwo przytulnych restauracyjek i kawiarń, uliczni grajkowie, sprzedawcy kwiatów, pewien natrętny czyściciel butów
_________________ Girl, you'll be a woman soon. last.fm!
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 23 Mar 2008 Posty: 261 Skąd: krk
Wysłany: Pią Sie 01, 2008 11:41
raksha farah napisał/a:
uliczni grajkowie, sprzedawcy kwiatów, pewien natrętny czyściciel butów
Grajkowie w Warszawie? Tam jest zakaz, wisi nawet na murze w ryneczku xD pomijajac fakt, ze obok znaku zakazu grali jacys cyganie i żebrali pieniadze -.- Poza nimi nie spotkałam zadnych grajkow, a zwiedziłam sporą czesc miasta. Sprzedawcy kwaitow? w Krakowie tez sa!I przynajmniej trzezwi.Ja mialam taka sytuację ostatnio,że pijany gość dał mi sliczna rozyczke,wziełam,a zaraz potem jego kumpel biegl za mna,zebym mu kwiatka oddała,bo oni nie rozdaja za darmo -.- Natretny czysciciel butow? nie wiem czy mowisz o tym ktory wieczorem stoi w oczojeb*** kamizelce,swieci latarka i rzuca tekstami "dziewico orleańska zabiore cie! zabieram Cie!" no ladnie sie wtedy spielam ;/ wcale to smieszne nie było.zalosne wrecz.
Misha napisał/a:
Wytnij połowę będzie pięknie, jak w Krakowie i Katowicach.
yy w katowicach pieknie? slask moim zdaniem to najbrzydszy region polski ^^