forum młodzieżowe
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Kraków czy Warszawa

Kraków czy Warszawa?
Kraków
71%
 71%  [ 55 ]
Warszawa
28%
 28%  [ 22 ]
Głosowań: 77
Wszystkich Głosów: 77

Autor Wiadomość
jeal 
Amator

Pomogła: 3 razy
Wysłany: Pią Kwi 04, 2008 22:26   Kraków czy Warszawa

Ciekawa jestem Waszych głosów,prosze z uzasadnieniem.Ja oczywiście głosuje na KRAKóW FOREVER AND EVER ;D Jeśli ktoś opowie się za Wawą to chetnie zripostuję ;d fani Krk łączmy się! pozdr ;)

LadyInsane 
Znawca

Wysłany: Pią Kwi 04, 2008 22:29   

Dlatego, ze jestes z Krakowa. Ja bym glosowala na Wrocław, a tak zagłosuje na Wawe.
Nie kreca mnie zabytki i takie inne.

jeal 
Amator

Wysłany: Pią Kwi 04, 2008 22:46   

no głownie dlatego, ze całe zycie mieszkam w krakowie ;)
ale tez serio szczerze mowie! dopoki nie pojechałam do warszawy to było moim wielkim marzeniem tam zamieszkac.Bo stolica,duze mozliwosci zeby sie przebic.Ale przyjechałam:szaro,nijako.Jedyne co zachwalam to imprezy kulturalne i hotel Marriott :D

Wazelina 
Boss
Einstein forum.

Pomogła: 26 razy
Ostrzeżeń:
 2/4/6
Wysłany: Pią Kwi 04, 2008 23:17   

Też osobiście preferuję Kraków niż Warszawę. W Warszawie jest syf, jest szaro. W Krakowie jest klimacik.

Monia* 
Zaawansowany
Milanella ;-)

Pomogła: 7 razy
Wysłany: Sob Kwi 05, 2008 00:55   

jeal napisał/a:
Jeśli ktoś opowie się za Wawą to chetnie zripostuję ;d
Ja jestem za Warszawa i jak mi kolezanko zripostujesz?

A tak na serio to nie wiem. Z jeden strony Warszawa, bo tu mieszkam, wszystko mam i niczego mi nie brakuje. Spostrzegam to miasto zupelenie inaczej niz ludzie z innych miejscowosci. Krakow tez lubie, ale w porownaniu do Warszawy to dla mnie tam jest za spokojnie ;) czyli glosuje na Wawe.

jeal 
Amator

Wysłany: Sob Kwi 05, 2008 12:27   

Monia*, za wiele to Ty mi argumentów nie podałaś ;] Wiadomo,ze skoro tam mieszkasz to lepiej znasz Wawę. Kraków jest romantycznym miastem.Ale kiedy trzeba to umie sie bawic :D Coke Live Music Festival, jako jedyni goscilismy Nightwisha itd Warszawa to ludzie w pogoni za pieniadzem ^^ i co jeszcze mi powiecie? ;)

Misha 
Moderator
Pierwszy Imperator.

Wysłany: Sob Kwi 05, 2008 13:54   

Batory i basta. To jest dzielnica, to jest marka. Nie ma bata...

Zamki w obu miastach świetne i rynki także. Z dwojga złego jednak wybiorę turystyczną Warszawę.

W Krakowie za mało pozwiedzałem, zresztą u was rynek śmierdzi hamburgerami, ale nie powiem macie Teatr Stary, a w nim Globisza.

"Komunistów zabijam dla przyjemności" - Tony Montana.

Neska 
Moderator

Pomogła: 13 razy
Wysłany: Sob Kwi 05, 2008 13:55   

Kraków. W Krakowie jakoś się odnajduje, Warszawa mnie przytłoczyła.

Deszcz zmyje z szyb brudny śnieg
Tylko pstryk i już nie ma mnie
Czasem bardzo tego chcę
Zostawić wszystkich was
Szukam czegoś przez cały czas
Co zatrzyma mnie ...

Cici 
Moderator
Krytyk Naczelny

Wysłany: Sob Kwi 05, 2008 14:29   

jeal napisał/a:
Kraków jest romantycznym miastem

Ach, ten zgiełk na rynku, te McDonaldy, te wycieczki szkolne. Romantyzm aż bije. Romantycznie jest tam, gdzie są zakochani, a tacy są wszędzie.
Cytat:
Ale kiedy trzeba to umie sie bawic Coke Live Music Festival, jako jedyni goscilismy Nightwisha itd

BUAAAAHAHAHAHAHAHAHA XDDDDD Coke Live Music Festival? Impreza jak Dni Pcimia Dolnego, aż żal komentować. Cieszycie sie z Najtłisza? Tak się składa, że wszelakie duże koncerty są w Warszawie i na Śląsku. A jeśli chodzi o mniejsze koncerty, to najwięcej dzieje się w W-wie, Kraków jest koncertową pustynią.

Cytat:
Warszawa to ludzie w pogoni za pieniadzem ^^

A w Krakowie to sami hippisi mieszkają, tak?

Cytat:
i co jeszcze mi powiecie?

Że pieprzysz głupoty straszne.

Gość, regulamin nie gryzie!
(zanim wyślesz do mnie PMkę z inwektywami - przeczytaj, oszczędzisz nerwów obu stronom)

Monia* 
Zaawansowany
Milanella ;-)

Pomogła: 7 razy
Wysłany: Sob Kwi 05, 2008 15:20   

jeal napisał/a:
Warszawa to ludzie w pogoni za pieniadzem ^^ i co jeszcze mi powiecie? ;)
Gonia za pieniedzmi Ci co do nas po to przyjezdzaja. Zwykly, przecietny Warszawiak, z krwi i kosci ma gdzies kariere, zyje swoim zyciem. Praca to praca, aby zarobic.

Sofia 
Maniak
Wyrwijrączka

Pomogła: 5 razy
Wysłany: Sob Kwi 05, 2008 15:28   

Oo.. LadyInsane też z Wrocka? No proszę :P
Zdecydowanie Kraków. Jak dla mnie ma "duszę". Możecie pisać mi co chcecie. Mi się bardziej podoba Kraków i tyle. Chociaż nie mówię, że Wawa jest brzydka.

KinKa 
Maniak
Halucynka^^

Pomogła: 4 razy
Wysłany: Sob Kwi 05, 2008 16:25   

Nie mieszkam ani tu, ani tu, ale chyba wolę Warszawę. Sama nie wiem dlaczego. Może dlatego, że w niej byłam kilkanaście razy, a w Krakowie w ogóle.

Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu.

jeal 
Amator

Wysłany: Sob Kwi 05, 2008 16:55   

Cici napisał/a:
Ach, ten zgiełk na rynku, te McDonaldy, te wycieczki szkolne. Romantyzm aż bije. Romantycznie jest tam, gdzie są zakochani, a tacy są wszędzie.
Widac nie spacerowałas wieczorem po rynku, bo wtedy staje się zupełnie inaczej.Pozatym są bulwary,kopce,parki,błonia.Duzo jest intymnych miejsc dla zakochanych ;)
Cici napisał/a:
wszelakie duże koncerty są w Warszawie i na Śląsku.
to prawda ;] boli bo zwykle sie juz gwiazdy nie chca pokazac w naszym pieknym kraju,widocznie im sie musialo nie spodobac w chorzowie czy w warszawie.Coke Live to duże wydarzenie,Wy nie macie takiej imprezy ;) Duzo swiatowych gwiazd się zdazylo dotychczas pojawic.Nie mowiac o turystach którzy własnie do Krakowa przyjezdzaja na weekendy sie pobawić! Wytułmaczcie mi czemu mamy tak dużo hosteli etc(najwiecej w polsce), które zdobyły uznanie z zagranicy jako najlepsze.
Kraków to kulturalne miasto, wernisaże, wystawy, galerie itd Jestesmy schludni :) Mamy ładne srodki komunikacji w przeciwieństwie do warszawskich.Monumentalna Moskwa ^^
Misha napisał/a:
turystyczną Warszawę.
z tym sie nie zgdoze ^^ Warszawa jest zniszczona, my mamy duuuuzo duuuzo wiecej zabytków.

Cici 
Moderator
Krytyk Naczelny

Wysłany: Sob Kwi 05, 2008 19:21   

jeal napisał/a:
Widac nie spacerowałas wieczorem po rynku, bo wtedy staje się zupełnie inaczej

Nocą każde miasto jest piękne.

jeal napisał/a:
Pozatym są bulwary,kopce,parki,błonia.

Jak w każdym mieście.

jeal napisał/a:
boli bo zwykle sie juz gwiazdy nie chca pokazac w naszym pieknym kraju,widocznie im sie musialo nie spodobac w chorzowie czy w warszawie.

To management ustala trasę, nie artysta. Poza tym, gdzie wy niby gościcie tych swoich artystów? Hala Wisły, ta? Jakoś Katowice i Warszawa mają odpowiednie do tego budynki, Krakowa na to nie stać?
Czy artyści nie chcą wracać... no, bym się kłócił. Ale co ty możesz wiedziec, jeżeli interesują cie tylko "gwiazdy" pokroju Beyonce.

jeal napisał/a:
Coke Live to duże wydarzenie,Wy nie macie takiej imprezy

Fakt, nie mamy takiego festiwalu kiczu i tandetnego mainstreamowego popu. Żałuję, ale cóż począć. Nie zobaczę Akona na żywo, sthrashne ;<<< Za to Katowicach jest Metalmania i Mystic Festival. W Mysłowicach - Off Festival. Największy obecnie polski festiwal odbywa się Gdyni. Cos tak daleko od grodu Kraka.

jeal napisał/a:
Duzo swiatowych gwiazd się zdazylo dotychczas pojawic

Nightwish i... i co? Akon, Beyonce... fakt, pozazdrościć takich gwiazd. Dziwne, że największe wydarzenia muzyczne (w sensie - najwięcej zainteresowanych) mają miejsce na Śląsku albo w stolicy. Chociażby ten rok - Metallica, The Police, Iron Maiden... grają w Krakowie? Nawet twoje "gwiazdy" wolą Warszawę - na Torwarze była Rihanna.

jeal napisał/a:
Nie mowiac o turystach którzy własnie do Krakowa przyjezdzaja na weekendy sie pobawić! Wytułmaczcie mi czemu mamy tak dużo hosteli etc(najwiecej w polsce), które zdobyły uznanie z zagranicy jako najlepsze.

Ale co to ma do rzeczy? Mam w mieście ŻYĆ, a nie uzerać z turystami.

jeal napisał/a:
Kraków to kulturalne miasto, wernisaże, wystawy, galerie itd

Których oczywiście nie ma nigdzie indziej, no bo my to dzicy tacy -.-

jeal napisał/a:
Jestesmy schludni

Doooooopraaaawdy? Zdążyłem zauważyć podczas mojej krótkiej wizyty. Jest tak jak w każdym mieście.

jeal napisał/a:
Mamy ładne srodki komunikacji w przeciwieństwie do warszawskich.

Warszawska komunikacja jest najgorsza w kraju. Wygrać z nią to żaden problem.

Cytat:
Warszawa jest zniszczona, my mamy duuuuzo duuuzo wiecej zabytków.

Tak się składa, że owe zabytki odbudowano. Poza tym, nie wiem czy jest się czym chwalić - Warszawiacy walczyli do końca podczas wojny, Krakowianie miasto oddali bez walki.

Reasumując: nie idealizuj swojego miejsca zamieszkania. A jak już chcesz przekonywać o jego wielkości, to lepiej dobierz argumenty.

Gość, regulamin nie gryzie!
(zanim wyślesz do mnie PMkę z inwektywami - przeczytaj, oszczędzisz nerwów obu stronom)

jeal 
Amator

Wysłany: Sob Kwi 05, 2008 20:07   

A moim zdaniem nie każde miasto ma taki klimat nocą.Ciekawe gdzie masz tyle parków i kopców? ;)
Przyznałam rację, ze w wawie i kat wiecej koncertów, wiec o co sie klocisz? nie masz mocniejszych argumentów?
Stać nas stać napewno na wybudowanie odpowiedniego budynku ;) 3miliony złotych w tym roku przeznaczamy na samo dofinansowanie drobnych festiwalików.i o to wlasnie chodzi :) - mamy kameralne imprezy...
Nie interesują mnie, tak jak mysle kazdego tylko "gwiazdy pokroju beyonce".Ale taka prawda,ze takie własnie nie wracaja,co nam z jakiegoś wiejskiego September, Kate Ryan xD A taki 50cent to lans ;] Porównaj sobie chociażby ile jest koncertów takich wykonawców w Pradze, czy Berlinie...A stamtad do Polski nie daleko...
Nie pisz mi tu o katowicach, myslowicach i innych, bo kontra odbywa sie miedzy WARSZAWA a KRAKOWEM.Wiec powiedzmy,ze ani my ani wy nie macie dobrych festiwali.
A Rihanna miała w roku 2007 koncert w Krakowie!
Użerać się z turystami? o czym ty mowisz? -.- chcesz ich oprowadzac? ^^ udowadniam Ci tylko, ze krk ma bardziej rozwinieta turystyke od warszawy.
Proszę wiec podaj mi jeszcze miasto w POLSCE!w którym jest wiecej wystaw itd.Warszawa napewno nie przebija nas w tego typu.
Zostaliście zniszczeni podczas 2wojny światowej, bo Warszawa była stolicą.I to nasz atut, że moje miasto zostało prawie nienaruszone :D Nie musimy odbudowywac zabytków,co nie ma już takiego uroku jak pierwotnie budowle.
Dobieram odpowiednie argumenty, w przeciwieństwie do Ciebie podaje przykłady ;) Ty Potrafisz tylko odpowiedzieć na to co ja napisze, a sam nic nowego nie tworzysz ;D

Odpowiedz do tematu