Też wróciłam z Włoch... Wenecję mieliśmy obowiązkową,bo była w drodze do Polski. Wenecja ładna,ale ludzie okropni ! Ja osobiście polecam Mirabilandię :),ale tam,to chyba każdy chce jechać . Jak chcecie coś wiedzieć o Casenatico, to piszcie :). Pozdrowionka :*
Byłam w Cesanatico w zeszłym roku. Tam życie zaczyna się po 22.00:D Wszędzie słychać muzykę i ludzie tańczą na ulicy:) To typowo turystyczne miasteczko. Bardzo dużo sklepików, klubów, pubów itp. itd. Dyskoteki OK. Piękna plaża, lazurowe morze, czysto, nie drogo. Nigdzie nie spotkałam sympatyczniejszych ludzi. Wszyscy uśmiechnięci i bardzo mili.
oj zgadzam sie w 10000% byłam zwiedziłam przezyłam wspomnienia takie jak Ty
_________________ "Walka trwa.
Trzeba przerwać tę opowieść.
Opowieść o wspaniałych ideałach
Braterstwa i służby, o ludziach,
którzy potrafią pięknie umierać i pięknie żyć"
jeśli chodzi o obozy za granicą to polecam LLORET DE MAR [Hiszpania-costa brawa]
nie ma tam nic inego jak puby,małe sklepiki [też monopolowe ;]] ] i dyskoteki,dyskoteki,dyskoteki.
przez 2 tygodnie widziałam może ze dwie rodziny z dziećmi. tak to ludzie od 15-25 lat ;]
wspomnienia są cudo a jeśli ma się przy sobie 4przyjaciółki to już cud miód ;] hehe.
jechałam tam autokarem. katorga, ale teraz, z perspektywy czasu wspominam to bardzo miło, i nie zawacham się jeszcze raz się pomęczyć ;] dla takich wspomnień warto!
jechałam z biurem Harctur.krakow.pl . nic szczególnego. oceniam 5/10
jak macie jakieś pytania co do lloret to prosze bardzo ;] czekam!
[ Dodano: Wto Mar 25, 2008 19:55 ]
a i jeszcze pytanie.
w tym roku planuje jakiś obóz w RIMINI.
1. warto się tam wybrać ?? ;] chodzi mi o nocne życie, rozrywkę,ludzi.
2. z jakim biurem? BAARDZO MILE WIDZIANY luz i wyrozumiałośc opiekunów. hehe ;]
wiec jeśli ktoś bedzie mógł mi podpowiedzieć,to baaardzo prosze o szybka odp. ;]
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 23 Mar 2008 Posty: 261 Skąd: krk
Wysłany: Pią Kwi 04, 2008 21:48
oj uwazaj z tymi ofertami internetowymi lepiej wybierz sie z zaufanego biura.Ja polecam Jaworzynę Popularne obozy są w Rimini Wszyscy moi znajomi wracaja zadowoleni.Ale na Sycylii też jest ciekawie no to udanych wakacji hehe
ja też byłam dwa razy na obozie we Włoszech i pojechałabym trzeci!
Nieprawdą jest, że obozy polegaja na smażeniu sie na plaży i tyle.Jeśli dobrze wybierzesz-bedzie czas na relax i zwiedzanie.
Pierwszy raz byłam w Cesenatico-bardzo spokojne, małe miasteczko, jednak tylko w dzień! życie zaczyna się w nocy;)nie daleko park wodny( jakies 5 minut pieszo):) i 20 minut do Mirabilandii-wesołego miasteczka super!
Zdazylismy takze zwiedzic Rzym i wiele innych wartosciowych miast
W zeszłym roku pojechałam na półwysep Gargano...zeczywiscie 50 w cieniu, ale było bosko...wino, cytryny, kaktusy...marzenie:)
szczerze polecam Rimini, cudne lezenie na plazy, szaleństwo w mirbiladii, wycieczka do san marino ^^ bylo super, 3 lata temu tam bylam i nadal z usmiechem wspominam ten obóz. Oczywiscie wenecja tez obowiązkowa
_________________ Nie kłam, że kochasz mnie,
Nie kłam, że weźmiesz gdzieś daleko tak,
Że nie znajdą nas...
czesc:) ja wlasnie wybieram sie do Rimini w lipcu i kurcze, jest tu ktos kto tez jedzie? ;>
Bylabym wdzieczna za wskazowki czego zabrac najwiecej a co jest zbedne pozdrawiam:)
no zbędne, to napewno grube ciuchy z długimi rękawami:)
Nic konkretnego brac nie musisz...pamiętaj tylko, że w wakacje, temperatura osiąga tam nawet 50 st.!!
Moja koleżanka zapakowała do autobusu kilka zgrzewek wód i soków...myśle:paranoja!A potem szczerze jej zazdrosciłam...
racja, glupie pytanie zadalam;p
co do napojow to juz wiem, ze trzeba sie wyposazyc w pare zgrzewek wod czy tam sokow.bo tam woda drozsza od wina
a wiesz moze jak tam wyglada sytuacja z opiekunami? czy nie ma zbyt wielkich ograniczen itp.itd?
szczerze?ja opiekunów miałam takich, że w środku nocy kąpali się z nami w morzu...my wracaliśmy o 2-3 nad ranem i nie było z tego absolutnie zadnych problemów!:)
Robiliśmy co chcieliśmy, z kim chcielismy, jak chcieliśmy, trzeba było tylko się meldować i informować gdzie sie wybieramy:)