Wysłany: Sro Kwi 11, 2007 21:34 OBOZY WE WLOSZECH- CO POLECACIE????
Witam:) Czy ktos z Was byl juz we Wloszech na obozie? Dzielcie sie swoimi wrażeniami- gdzie warto, a gdzie nie. Szukam jakiejs fajnej oferty, ale w internecie jest tego mnóstwo i nie wiem na co sie zdecydowac. Piszcie I jak ktos fajny sie wybiera w te wakacje to tez niech da znac xD buziam
Witam:) Czy ktos z Was byl juz we Wloszech na obozie? Dzielcie sie swoimi wrażeniami- gdzie warto, a gdzie nie. Szukam jakiejs fajnej oferty, ale w internecie jest tego mnóstwo i nie wiem na co sie zdecydowac. Piszcie I jak ktos fajny sie wybiera w te wakacje to tez niech da znac xD buziam
Włoch nie polecam, na obozach będziecie chodzić codziennie nad morze, do miasta i nawet Koloseum nie zobaczysz. Proponowałbym rodziców przekonać na wyjazd do na przykład Rzymu, gdzie jest co zwiedzać przez cały czas. Fajne są jeszcze góry, ale latem was tam nie puszczą, żeby pobiegać wśród sadów oliwkowych i zobaczyć Monte Cassino. Chociaż ty może wolisz plażę, biegających ratowników, matki z dziećmi, rozwrzeszczanych sprzedawców lodów, tłok i 50 C w cieniu
PS. Włosi są najgorszymi kierowcami w Europie.....
_________________ "Niebo gwiaździste nade mną. Prawo moralne we mnie." - Immanuel Kant.
"Komunistów zabijam dla przyjemności" - Tony Montana.
w takim razie co polecasz? Wydaje mi sie,ze we wszystkich krajach nad morzem srodziemnym jest taki sam upal,tlok etc. alez oczywiscie,ze chce zwiedzic rzym. przeciez mozna wykupic wycieczki fakultatywne. pzdr..
Tyle że do Włoch jest tylko wycieczka autokarem yhhh masakra .Ja z tego biura byłam w Hiszpani i było super .Na wielu obozach byłam ale ten był jednym z lepszy . Codziennie wyjścia do dyskoteki (10euro za cały karnet) tak że spałam gdzieś tak po 4 godziny bo z dyskoteki o 3.00 wracaliśmy ,kładłam się spać o 4 ,a śniadanie było o 11.OO .... w tym roku też mam zamiar się wybrać na jakiś obóz i skorzystam z którejś z tych ofert.
Tyle że lepiej jak byś wybrała inne miejsce,a nie Włochy bo jak masz sie tarabanić autokarem to współczuje.
_________________ Każdy z was chciałby chociaż być [automat-cenzura] frajerem.
Włochy faktycznie kapa, bo do tego wszystkiego dochodzi total syf. Kto był np. w Wenecji ten wie, o czym mówię. jeżeli Włochy to tylko po to by zwiedzać...
Ja bym polecił Chorwację, ale mam do nich personalny uraz, więc total odradzam, bo to złodzieje i wyzyskiwacze;]
czemu wlochy?hm..wydawalo sie najfajniej, poza tym strasznie chcę Rzym zwiedzic. No ale szczerze mowiac,to w gre wchodzi jeszcze Grecja i Hiszpania,bo nie podjelysmy z kumpela ostatecznej decyzji xD Odradzacie pozdroz autoakrem, no ale chyba malo ktore obozy maja przelot samolotem(?) w sumie to nie wiem, bo sie nie orietnuje xD
KROLEWNA: a ten oboz z dyskotekami to byl w hiszpanii czy we wloszech?? bo sie niezle zapowiada ^^
Wysłany: Nie Kwi 22, 2007 21:39
Ten obóz na którym byłam był w Hiszpani ale naprawde polecam ze względu na te dyskoteki właśnie ...... tyle że obóz wyniesie cie około 2000 zł i jeszcze bedziesz musiałą wziąć kieszonkowe .
_________________ Każdy z was chciałby chociaż być [automat-cenzura] frajerem.
Jeżeli chodzi o obóz we Włoszech to polecam z Szrpie Travel. Byłam z nim w tamtym roku i jednym słowem fantastycznie. Bardzo dużo zobaczyłam i nie umęczyłam się przy tym. No może zwiedzanie Rzymu w 40 stopniowym upale było trochę uciążliwe ale ogólnie było OK:) Dobre warunki i spacerki z kumplami po okolicy do 1.00 w nocy:D Ludzie wspaniali. I miejscowi i obozowi. Jeszcze nigdy nie spotkałam się z tak miłą atmosferką. Dużo luzu ze strony wychowawców:)
W tym roku jadę do Hiszpanii i nie jestem pewna co do bióra. Z Szarpem trochę za dużo zwiedzania. Polecacie coś?
Ja Ci nie pomoge tylko sama prosze o pomoc.... jeszce bardziej szczegolowa... czy ktos byl we wloszech w cesanatico? bo ja sie wybieram ale nie wiem czyw tej miejscowosci jest cos ciekawego... tzn mysle o dyskotekach, klubach i pubach? czy to nie jest dziura? licze na Was i na Wasza pomoc =)
Byłam w Cesanatico w zeszłym roku. Tam życie zaczyna się po 22.00:D Wszędzie słychać muzykę i ludzie tańczą na ulicy:) To typowo turystyczne miasteczko. Bardzo dużo sklepików, klubów, pubów itp. itd. Dyskoteki OK. Piękna plaża, lazurowe morze, czysto, nie drogo. Nigdzie nie spotkałam sympatyczniejszych ludzi. Wszyscy uśmiechnięci i bardzo mili.