zamierzam w czasie wakacji opuścić (niekoniecznie na cały czas wakacji) moją jakże piękną okolicę, wziąć rower i potrzebne do życia graty, i udać się...
???
no właśnie, jeszcze się waham pomiędzy mazurami, Częstochową, i bliższymi okolicami (Serpelice?). doradźcie, gdzie Wy byście się wybrali, warto zasięgnąć rady.
pozdrawiam i oczekuję co najmniej kilku odpowiedzi na Was można liczyć
PS: niech nie myli was tytuł tematu. mi nie chodzi o rajd okolicowy, tylko taki dalekosiężny. to tak na wszelki wypadek
Pomogła: 37 razy Dołączyła: 29 Mar 2007 Posty: 2863 Skąd: serce Kubusia ;)
Wysłany: Nie Kwi 15, 2007 13:33
na 'rowerowe rajdy' zazwyczaj wybieram się do Lasu Łagiewnickiego - największy las w Europie w mieście i na jego obrzeżach.
Mieszkam blisko, więc czuję się błogosławiona piękne widoki, stawy, Park Krajobrazowy Wzniesień Łódzkich... och ach wow!
Pomógł: 10 razy Wiek: 20 Dołączył: 01 Kwi 2007 Posty: 1987 Skąd: Warszawa
Wysłany: Nie Kwi 15, 2007 13:50
mr.Radek, mazury! Sam je całe obleciałem na dwóch kołach i dla rowerka nie ma lepszego miejsca na ziemi. No nie, nie... nie ma lepszego miejsca w Polsce. Tak.
Ja proponuje Bykowinę, lepszych dresów niż tam nie znajdziesz nigdzie, a rower daje wyśmienite warunki do obserwacji, bo można szybko uciec, a zarazem podjechać stosunkowo blisko.
_________________ "Niebo gwiaździste nade mną. Prawo moralne we mnie." - Immanuel Kant.
"Komunistów zabijam dla przyjemności" - Tony Montana.
nie chcę nikogo obserwować, tylko się przejechać dalej niż do najbliższej wsi jak na razie tata planuje nam wycieczkę po naszym jakże pięknym podlasiu. zacznę od tego. potem się przejadę może gdzieś dalej.
Mnich, to był mój pierwszy pomysł, ale potem zacząłem myśleć o jakiejś pielgrzymce, i wpadła mi Częstochowa do głowy ale skoro mówisz, że warto... jeszcze się zastanowię. ktoś jeszscze ma propozycję?