forum młodzieżowe
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Samolot czy autokar?
Autor Wiadomość
bellamuerte 
Przyjaciel forum
te dejo Madrid

Pomogła: 37 razy
Wysłany: Sob Lis 24, 2007 16:28   

Monique :* napisał/a:
z samolotu nie widzisz tego, co właśnie mijasz:)to tak jak zima bez śniegu:)

dodaję jeszcze raz, że to nie ma być wyjazd pokazujący uroki przejść granicznych, francuskich toalet, nieprzespanej nocy oraz męczenia się w 40 stopniowym upale, podczas gdy pozostało jeszcze kilka godzin drogi. :) do Hiszpanii jedziemy PRZEDE WSZYSTKIM po to, by podszkolić język - klasa dwujęzyczna chyba mówi sama za siebie, nie? dlatego jestem zdania, iż lepiej dołożyć trochę kasy, a przybyć na miejsce wcześniej.
a znając moich nauczycieli, nawet podczas takiego wyjazdu nie dadzą nam spokoju z językiem, co zresztą już zapowiedzieli. ;)

Aguś 
Moderator
Księżniczka.

Pomogła: 12 razy
Wysłany: Sob Lis 24, 2007 16:29   

bellamuerte napisał/a:
a ja właśnie wolę szybkie przemieszczenie się i spędzenie większej ilości czasu na miejscu. ;)
ja to samo.Po jezdzie autokarem jestem padnieta ,zle sie czuje i ostatnia rzecza jaka mam ochote robic jest zwiedzanie czegokolwiek.
Moja niska frekwencja na forum spowodowana jest powrotem do szkoły. na szczęście przerwa bożonarodzeniowa trwa w tym roku 2 tygodnie. ;)

Notatki.

bellamuerte 
Przyjaciel forum
te dejo Madrid

Wysłany: Sob Lis 24, 2007 16:29   

Aguś napisał/a:
Jakoś nie uśmiecha mi sie tam jechać autokarem.

no właśnie, mnie też. ;)
Aguś napisał/a:
Ale z drugiej strony na samolot raczej nikt sie nie zgodzi.

a dlaczego? próbowaliście negocjować? :D

/ EDIT

Cytat:
ja to samo.Po jezdzie autokarem jestem padnieta ,zle sie czuje i ostatnia rzecza jaka mam ochote robic jest zwiedzanie czegokolwiek.

POTWIERDZAM. zważywszy, że np. na wycieczkę masz 11 dni, już musisz odjąć ok. 4. nie licząc tego męczenia się w autokarze, które "nie zastąpi" nieczego... :/

Aguś 
Moderator
Księżniczka.

Pomogła: 12 razy
Wysłany: Sob Lis 24, 2007 16:32   

bellamuerte napisał/a:

a dlaczego? próbowaliście negocjować? :D
jescze o tym tak dokladnie nie rozmawialiśmy.
Rzucę to w czwartek na godzinie wychowawczej,ale nie wiem, nie wiem...wątpię.Pojawi sie tekst "nie wszystkich stać"Jasne, rozumiem, sama nie wiem czy będzie mnie stać żeby zapłacić 1500zł,ale z drugiej strony 200zł przy takiej sumie to juz jest mało. a można więcej na miejscu spędzić czasu.
Moja niska frekwencja na forum spowodowana jest powrotem do szkoły. na szczęście przerwa bożonarodzeniowa trwa w tym roku 2 tygodnie. ;)

Notatki.

bellamuerte 
Przyjaciel forum
te dejo Madrid

Wysłany: Sob Lis 24, 2007 16:50   

Aguś napisał/a:
Rzucę to w czwartek na godzinie wychowawczej,ale nie wiem, nie wiem...wątpię.Pojawi sie tekst "nie wszystkich stać"Jasne, rozumiem, sama nie wiem czy będzie mnie stać żeby zapłacić 1500zł,ale z drugiej strony 200zł przy takiej sumie to juz jest mało. a można więcej na miejscu spędzić czasu.

proponuję właśnie, abyście o tym porozmawiali. Faktycznie, cena nie jest mała, ale moim zdaniem o wiele bardziej opłacalna - jak już powiedziałyśmy, dojazd na miejsce wcale nie jest męczący, a co ważniejsze, spędzicie więcej dni we Francji. Jak argument możesz też podać fakt, że szybkie zamówienie przelotu nie wiążę się z ogromnymi kosztami... wcześniej zarezerwowany lot jest o wiele tańszy.
Niestety, problem może być z lotniskiem. Mieszkam w Łodzi, a większość wylotów z Polski organizowanych jest na Okęciu; tylko jedno biuro zapewnia transfer autokarem na trasie Łódź - Kraków, z przywozem na lotnisko. A - co najistotniejsze - mnie i mojej pani podoba się oferta biura typowo językowego, które organizuje zbiórki właśnie w Warszawie...
wychodzi więc na to, iż wydalibyśmy kolejną kasę na dojazd do stolicy. Busy kosztują nawet 29 złoty, ale 40 osobowa grupa (bo tyle co najmniej musi jechać) zapewne się do niego nie zmieści...
Pomyślcie więc też i o tym. ;)

Mnich 
Moderator
grajek obieżyświat;)

Wysłany: Sob Lis 24, 2007 17:06   

bellamuerte napisał/a:
dodaję jeszcze raz, że to nie ma być wyjazd pokazujący uroki przejść granicznych
Przejścia graniczne na trasie Warszawa - Berlin - Paryż - Madryt...? Ja na przejściu granicznym z Niemcami nawet silnika nie gasiłem. :)
bellamuerte napisał/a:
francuskich toalet, nieprzespanej nocy oraz męczenia się w 40 stopniowym upale, podczas gdy pozostało jeszcze kilka godzin drogi. :)
Ahhh... ten luksus linii lotniczych... :)
bellamuerte napisał/a:
PRZEDE WSZYSTKIM po to, by podszkolić język
Jak Cię droga nie interesuje, to głosuj za samolotem. ;-) Opowiesz później, jak się leci, bo ja sam nigdy nie leciałem. :)

[ Dodano: Sob Lis 24, 2007 16:11 ]
bellamuerte napisał/a:
Busy kosztują nawet 29 złoty
29,50 zł kosztuje drugą klasą bilet pociągiem z Łodzi do Warszawy, którym możecie jechać i w 400 osób. :) A jako osoby uczące się, będziecie mieć nawet zniżkę.

bellamuerte 
Przyjaciel forum
te dejo Madrid

Wysłany: Sob Lis 24, 2007 17:29   

Mnich napisał/a:
Przejścia graniczne na trasie Warszawa - Berlin - Paryż - Madryt...? Ja na przejściu granicznym z Niemcami nawet silnika nie gasiłem

też prawda, Unia Europejska. ;) Ale ja np. stałam na granicy z Rumunią ok. 2 godzin. To wydarzenie zostawiło trwały uraz na mojej psychice.

Mnich napisał/a:
Ahhh... ten luksus linii lotniczych... :)

no właśnie. :DD

Mnich napisał/a:
Jak Cię droga nie interesuje, to głosuj za samolotem. ;-) Opowiesz później, jak się leci, bo ja sam nigdy nie leciałem. :)

wiesz, ja także NIGDY nie leciałam. Może dlatego więc tak się napaliłam. :P Ale u mnie to chyba rodzinne, mój ojciec uwielbia samoloty. ;)

Mnich napisał/a:
29,50 zł kosztuje drugą klasą bilet pociągiem z Łodzi do Warszawy, którym możecie jechać i w 400 osób. :) A jako osoby uczące się, będziecie mieć nawet zniżkę.

Ach, pociągami nawet się nie zainteresowałam. Wiem jedynie, że z Łodzi dojeżdza na D. Centralny bus, którego koszt wynosi 28 złotych.

[ Dodano: Sob Lis 24, 2007 17:30 ]
Mnich napisał/a:
Opowiesz później, jak się leci, bo ja sam nigdy nie leciałem. :)

opowiem, opowiem. :D i specjalnie na potrzeby forum zrobię zdjęcia z samolotu, hehe. ;)

Jamaica 
Miss forum!
przyczajony tygrys

Pomogła: 16 razy
Wysłany: Nie Lis 25, 2007 17:36   

Aguś, pocieszę Cię. Ja też mam chorobę lokomocyjną, ale nawet przez moment nic mi się nie działo jak jechałam do Dusznik. Jechałam 13 godzin:) autokarem wystarczyło wziąć aviomarin i mogłam wszystko robić, na co miałam ochotę jeść słodycze, pić gazowane picie itp.
innego powołania, jak wzbudzanie tego światła
na twarzach otaczających nas ludzi.'
A.Camus

bellamuerte 
Przyjaciel forum
te dejo Madrid

Wysłany: Pon Lis 26, 2007 13:47   

a moim zdaniem z tą chorobą lokomycjną w wielu przypadkach lipa, i tyle. ;) uważam, że dużo zależy też od samego autokaru / samolotu i drogi, jaką się przebywa.. bo jeśli jedziesz np. po serpentynach, to chyba normalne, że większości przydałaby się torebka. ;)

Jamaica 
Miss forum!
przyczajony tygrys

Wysłany: Pon Lis 26, 2007 17:51   

jechałam taką i trochę mnie się niedobrze zrobiło, ale wytrzymałam:) to bylo jak jechaliśmy an Szczeliniec Wielki... :)
A.Camus

Cropcka 
Nowicjusz
ta małeńka

Wysłany: Pon Lis 26, 2007 18:11   

Samolotem nigdy nie leciałam, więc nie umiem określić czy jest to dobra forma lokomocji.
Ale autokarem jak i samochodem lubię jeździć. :)

Jamaica 
Miss forum!
przyczajony tygrys

Wysłany: Pon Lis 26, 2007 18:29   

ja w sumie też nie latałam:)
A.Camus

Monia* 
Zaawansowany
Milanella ;-)

Pomogła: 7 razy
Wysłany: Wto Lis 27, 2007 00:45   

bellamuerte napisał/a:
też prawda, Unia Europejska. Ale ja np. stałam na granicy z Rumunią ok. 2 godzin. To wydarzenie zostawiło trwały uraz na mojej psychice.

Ja na granicy z Bialorusia stalam ponad 4 godziny :P

Monique :* napisał/a:
ale nawet przez moment nic mi się nie działo jak jechałam do Dusznik. Jechałam 13 godzin:) autokarem wystarczyło wziąć aviomarin i mogłam wszystko robić, na co miałam ochotę jeść słodycze, pić gazowane picie itp.

Do Kolonii jechalam 24 godziny, nic nie bralam i zylam. Jedynie sie zanudzilam ;-)
Ale to zalezy czym jedziesz. Bywa, ze samochodem jade 4 godziny i niedobrze mi sie robi, zwlaszcza jak jest goraca i duszno.

Mnich 
Moderator
grajek obieżyświat;)

Wysłany: Wto Lis 27, 2007 01:16   

Monia* napisał/a:
Ja na granicy z Bialorusia stalam ponad 4 godziny :P
I wszystko się zgadza, bo Białoruś nie jest w Unii. :)

Do Hiszpanii jednak jedzie się wyłącznie przez Unię nawet, gdyby poza Niemcami i Francją zahaczyć jeszcze O Holandię, Belgię i Luxemburg. :) I o ile Francja i Niemcy są w miarę płaskie, to w Hiszpanii jest już bardzo ciekawie. :) Dla mnie takie widoki, byłyby lepsze już od tego Hiszpańskiego. :)

[ Dodano: Wto Lis 27, 2007 00:18 ]
PS. i nie pytajcie czyje to moto na zdjęciu. :mrgreen:

bellamuerte 
Przyjaciel forum
te dejo Madrid

Wysłany: Wto Lis 27, 2007 19:12   

Mnich napisał/a:
Hiszpańskiego

mała litera. jakiego? hiszpańskiego. :P

Mnich napisał/a:
I wszystko się zgadza, bo Białoruś nie jest w Unii. :)

to, że dany kraj jest w Unii wcale nie musi oznaczać, że "zasady Unii" wprowadził. :DD

Mnich napisał/a:
takie widoki,

dobra, widoki. jedyni plus podroży autobusem? :P a jestem pewna, że po dwóch dniach jazdy ostatnią rzeczą, którą będzie chciała zrobić 30 osoba grupa to zwiedzania i gapienie się na górki i depresje... :P
JESTEM ZA SOMOLOTEM, ole!
Niestety, tylko rodzice na zebraniu zaczęli coś kręcić. :/

Odpowiedz do tematu