Pomógł: 10 razy Wiek: 20 Dołączył: 01 Kwi 2007 Posty: 1987 Skąd: Warszawa
Wysłany: Wto Lis 27, 2007 20:56
bellamuerte napisał/a:
dobra, widoki. jedyni plus podroży autobusem? a jestem pewna, że po dwóch dniach jazdy ostatnią rzeczą, którą będzie chciała zrobić 30 osoba grupa to zwiedzania i gapienie się na górki i depresje...
Zawsze mówisz za 30 osób, jeżeli uważasz, że zdanie samej siebie będzie zbyt słabe?
Ja polecam autokar. Samolot dla mnie to marnotrawienie podróży, a właściwie nie podróż, a najszybsze możliwe przemieszczenie się bez obawy, że się zmęczysz i spocisz.
Pomogła: 37 razy Dołączyła: 29 Mar 2007 Posty: 2863 Skąd: serce Kubusia ;)
Wysłany: Sro Lis 28, 2007 14:40
Mnich napisał/a:
Zawsze mówisz za 30 osób
nigdy nie mówię za 30 osób, ZAWSZE mówię tylko za siebie. Ale w przeciwieństwie do innych mam taką cechę, że liczę się ze zdaniem innych. I wiem, że jedna osoba czy dwie chcące pojechać autokarem muszą liczyć się tez z tym, że np. pozostałe 28 wybierze samolot.
Mnich napisał/a:
Ja polecam autokar
a ja nie, i będę się o to biła . Jedziemy po to, by podszlifować hiszpański, a nie "zmęczyć się i spocić".
A jeśli faktycznie tak nie lubisz samolotów, to zastanawiam się, jakbyś np. dotarł do Stanów. Stronniczość bywa zgubna.
Wysłany: Sro Lis 28, 2007 16:08
Mnich napisał/a:
Przed chwilą pisałaś, że 28/30 osób jest za samolotem, więc po co chcesz się bić?
po pierwsze: nie napisałam, iż tak przedstawia się sytuacja w mojej klasie. Podałam tylko przykład.
po drugie: logika, logika. Będę się bić o to, byśmy jednak odbyli podróż samolotem.
Mnich napisał/a:
I co, to że odniosłaś wrażenie, że mógłbym coś powiedzieć na twoją korzyść znaczy, że to powiedziałem?
a czy ja tak stwierdziłam? wątpię. czy działałeś na moją korzyść? wątpię. czy naprawdę tak łatwo jest zrozumieć, że można sie czegoś "domyślać"? no raczej. Każdy ma prawo do własnego zdania i przemyśleń - czas to zaakceptować.
Mnich napisał/a:
bellamuerte, jak chcesz cytować każde moje zdanie osobno, to napisz, będę je pisał jak najkrótsze.
nie chcę, ale jak mam ochotę to zrobić, to raczej się nie powstrzymam.
Pomogła: 16 razy Dołączyła: 26 Kwi 2006 Posty: 4696 Skąd: się tu wziąłeś?
Wysłany: Sro Lis 28, 2007 16:22
oj wiecie co? każdy może z was mieć odmienne zdanie a wy się kłócicie i udowadniacie swoje racje...:) samolotem? tak ale w długie trasy, autokarem? w krótsze:)
innego powołania, jak wzbudzanie tego światła
na twarzach otaczających nas ludzi.'
A.Camus
Wysłany: Sro Lis 28, 2007 16:39
Mnich napisał/a:
29 osób chce jechać autokarem.
naszczęście, jak sam zaznaczyłeś, to tylko przykład.
Mnich napisał/a:
Gdzie tu jest ta logika?
w moim przypadku jej nie było, a nazywa się to błędem niezamierzonym, wiesz? i do tego jeszcze zauważonym i zmienionym.
Mnich napisał/a:
Oczywiście. Ale nie ma prawa do podstawiania komuś słów, których nie powiedział. Liczę na to, że to rozróżniasz.
hahaha. a gdzie ja Ci takie słowa "podstawiłam"? proszę o pokazanie mi tego, bo jakoś uwierzyć nie mogę.
powiedziałam tylko, że odniosłam takie wrażenie - czy to od razu oznacza, że coś Ci "podstawiam"?
Mnich napisał/a:
Powiedz lepiej, na czym po zebraniu wycieczka stanęła. Chyba, że chcesz się nadal droczyć.
niee, nie chcę, ale i tak lubię się kłócić.
a powiem Wam, że zdania rodziców były podzielone. Podobno jako JEDYNY minus samolotu podawali cenę (200 złotych różnicy); tak czy owak, rozpatrywana jest jedna 'impreza samolotowa', a druga 'autokarowa'.
Ale wielu rodziców - podobno - miało złe przeczucia, co do 'dogadania się'...
no zobaczymy.
Monique napisał/a:
samolotem? tak ale w długie trasy, autokarem? w krótsze:)
i to potwierdzam. przelot samolotem na trasie Gdańsk - Gdynia z pewnością nie ma sensu.
Wysłany: Sro Lis 28, 2007 17:22
Mnich napisał/a:
...ale najwyraźniej się myliłem.
mogę powiedzieć to samo, a nawet dodać: sądziłam, iż czytasz posty ze zrozumieniem.
a wracając do tematu, za tydzien kolejne zebranie. tym razem tylko i wyłącznie w sprawie wycieczki.
PS - Aguś, jeśli będziesz czytała ten temat, napisz, jak przedstawia się sprawa u Ciebie.
Pomogła: 16 razy Dołączyła: 26 Kwi 2006 Posty: 4696 Skąd: się tu wziąłeś?
Wysłany: Sob Gru 01, 2007 14:27
bellamuerte napisał/a:
a wracając do tematu, za tydzien kolejne zebranie. tym razem tylko i wyłącznie w sprawie wycieczki.
do tematu? temat jest o wyborze na linii samolot- autokar a ty piszesz o swojej wycieczce;p
uważam ze np, na wycieczkę tak 700 km warto pojechać autokarem, przez noc, po pierwsze taniej po drugie zawsze można ze znajomymi swobodnie pogadać, itp. a po trzecie można się po drodze zatrzymywać w miejscowościach np na zwiedzanie, co do samolotu, jasne, że jeśli miałoby się jechać dwa dni to dopiero wtedy samolot.
innego powołania, jak wzbudzanie tego światła
na twarzach otaczających nas ludzi.'
A.Camus
do tematu? temat jest o wyborze na linii samolot- autokar a ty piszesz o swojej wycieczce;p
Temat też dotyczy wycieczki bellamuerte.
Monique napisał/a:
uważam ze np, na wycieczkę tak 700 km warto pojechać autokarem, przez noc, po pierwsze taniej
Nie powiedziałabym, paliwo jest drogie, Wycieczki jednodniowe zazwyczaj są niewiele droższe od tych dwu, trzydniowych, bo większość kasy idzie na transport autokarem, a bilety lotnicze jeśli zamówi się z dużym wyprzedzeniem to naprawde są tanie.
Monique napisał/a:
po drugie zawsze można ze znajomymi swobodnie pogadać, itp.
W samolocie też Stewardessy(?) nie zaklejają buzi taśmą klejącą.
_________________ Dziekuje Panie że mieszczę się w standardzie,
że nie wystaje za nawias.
Lecz czemu mi dałeś marną mysią wiarę. Przeczuwam klęske już na wstępie...
Dziękuję Panie że mieszcze się w szeregu.
Za średni wzrost, letnie ciało
Lecz czemu dumy pożałowałeś Panie.
Kolana pieką od klękania... HEY