Samolot jest jak dla mnie mniej inwazyjną, jeśli chodzi o wszelkiego rodzaju wypadki i przykre sytuacje, które się zdarzają- formą podróżowania. Może nie latam jakoś aktywnie po świecie ale wg mnie bezpieczniej jest gdzieś dostać się samolotem, drożej ale ma się pewność, że nic złego się po drodze nie stanie.
_________________ zawsze do przodu...nigdy patrząc wstecz...
Pomogła: 12 razy Wiek: 12 Dołączyła: 02 Paź 2006 Posty: 4595 Skąd: z plaży w Sopocie...
Wysłany: Nie Sty 20, 2008 08:19
U nas jedzemy autokarem. Wychowawczyni umyła rece i mamy sobie tą wycieczke sami załatwić. Pytalismy w biurze podórzy, podobno wyszloby okolo 1000 zł drożej. pf.
"Gdyby życie było słodkie jak czekolada... Jak byśmy się czuli? Ciągle poszukiwalibyśmy czegoś innego, by uwolnić się od tej przesłodzonej mdłości... "
"W życiu niewiasty rozróżnić można siedem okresów: niemowlę, dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta i młoda kobieta."
Moja niska frekwencja na forum spowodowana jest powrotem do szkoły. na szczęście przerwa bożonarodzeniowa trwa w tym roku 2 tygodnie.
Pomogła: 15 razy Dołączyła: 26 Kwi 2006 Posty: 4710 Skąd: się tu wziąłeś?
Wysłany: Pon Sty 21, 2008 12:34
bellamuerte, wiesz, dla Ciebie to tylko 400 zł, a dla kogoś to aż 400... za 400 zł to można sobie porządną wycieczkę kupić np. w Bieszczady i do Lwowa, albo w Tatry polskie i słowackie...
_________________ We stand in awe, we've created life
With arms wide open
Under the sunlight
Welcome to this place
I'll show you everything
With arms wide open
Pomogła: 11 razy Wiek: 16 Dołączyła: 27 Maj 2007 Posty: 1106 Skąd: Pojezierze Wlkp
Wysłany: Pon Sty 21, 2008 17:48
bella, u nas w szkole jest wycieczka do Anglii i szczerze mówiąc autobus w ogole nie wchodził w grę.
Nauczyciele od początku wnioskowali za samolotem, jednak rzeczywiscie wypada to dość drogo.
_________________ 'Jeżeli myślisz , że jesteś zbyt mały by coś zmienić , spróbuj zasnąć z komarem latającym nad uchem'
Nad wycieczką tak daleką i drogą- no bo w porównaniu do wycieczek z mojego liceum (300zl- tydzien w mielnie) to jest to droga wyczieczka- trzeba myśleć duzo duzzo wcześniej. jeśli zaplanujecie całą podróż we wrześniu na np. maj, czerwiec to nawet podróż samoltem wyjdzie niedrogo- sami sobei sprawdżcie np. na line4you.pl że bilety z 9miesięcznym wyprzedzeniem są tańsze niż choćby bilety autoakowe.
_________________ Mówiąc do ludzi, mów do rzeczy...
Ja byłem w Anglii na 3 tygodniowym kursie językowym i leciałem samolotem i po stokroć wole samolotem dopłacić kilkaset złotych więcej i być w Londynie za 2h niż za 24h.Muszę sobie tylko przypomnieć u jakiego pośrednika miałem zabookowane bilety-jak sobie przypomnę to napisze,bo fajna historia była z tym związana.
(...)sami sobie sprawdźcie np. na line4you.pl że bilety z 9miesięcznym wyprzedzeniem są tańsze niż choćby bilety autokarowe(...)
hmm aż tak tanio??A to portal sprzedający bilety jako biuro podróży? Bo nie napisałeś o tym ani słowa powyżej a jestem ciekaw. No i gdzie mają swoje biuro???...bo cena niezła i wzbudziła tym samym spore zainteresowanie bezpośrednio z mojej strony.
_________________ zawsze do przodu...nigdy patrząc wstecz...
Wybrałbym samolot bo szybciej, lubie latac i ah te widoki kiedy niebo jest bez chmurne...
_________________ Our lives are made, in these small hours, these little wonders, these twists & turns of fate... Time falls away, but these small hours, these small hours still remain...
Pomogła: 12 razy Wiek: 12 Dołączyła: 02 Paź 2006 Posty: 4595 Skąd: z plaży w Sopocie...
Wysłany: Sob Sty 26, 2008 09:34
Cytat:
a żadnej różnicy między 'tylko' a 'aż' nie odnotowałam. odniosłam się jedynie do różnicy cenowej, jaką powiedziała Aguś.
to malutko.
W ogole u nas ta wycieczka ma kosztować 1500 zl.
5 dni we Francji, 2 na dojazd.
drogo,ale wychowawczyni nic nie robi, wszytsko musimy sami szukac ;/
"Gdyby życie było słodkie jak czekolada... Jak byśmy się czuli? Ciągle poszukiwalibyśmy czegoś innego, by uwolnić się od tej przesłodzonej mdłości... "
"W życiu niewiasty rozróżnić można siedem okresów: niemowlę, dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta i młoda kobieta."
Moja niska frekwencja na forum spowodowana jest powrotem do szkoły. na szczęście przerwa bożonarodzeniowa trwa w tym roku 2 tygodnie.
(...)sami sobie sprawdźcie np. na line4you.pl że bilety z 9miesięcznym wyprzedzeniem są tańsze niż choćby bilety autokarowe(...)
hmm aż tak tanio??A to portal sprzedający bilety jako biuro podróży? Bo nie napisałeś o tym ani słowa powyżej a jestem ciekaw. No i gdzie mają swoje biuro???...bo cena niezła i wzbudziła tym samym spore zainteresowanie bezpośrednio z mojej strony.
No własnie ja tez byłem w tej Anglii z line4you.Jest to pośrednik internetowy i wszystko zalatwia się bez wychodzenia z domu.Nie jest to biuro podróży tylko to skupia oferty różnych przewoźnikow w jednym miejscu.