Pomogła: 3 razy Dołączyła: 23 Mar 2008 Posty: 261 Skąd: krk
Wysłany: Nie Kwi 13, 2008 12:34
nigdy nie byłam w sanaotrium a chyba powinnam bo mam z kregoslupem problemy jakos chyba wole na oboz jechac xD sanatorium mi sie z jakimis emerytami kojarzy no ale miłego wypoczyunku zycze
ghandi [Usunięty]
Wysłany: Nie Kwi 13, 2008 18:34
Misha, nie strasz mnie tymi 40osobowymi sypialniami:P.
Ghandi, masz informacje z pierwszej ręki, bo byłam w Olszówce dwa lata temu
Generalnie mi się podobało... Pokoje były 5-4 osobowe, umywalka była w środku, szafka przy łóżku i kraty w oknach. Ja byłam na pierwszym piętrze, pokój 218 Pani ordynator nawet fajna, lekarz - masakra. Ogólnie do Olszówki trzeba iść pod górę dłuugo ALe niedaleko wszędzie - do supermarketu niedaleko, do kościoła nadaleko, na zabiegi niedaleko, fajny ogród zaraz przy budynku... Z wychowawczyń to fajne są pani Lucynki Fajna jest też p. Bogusia, ale nie wiem czy one się nie pozmieniały. Pielęgniarki też fajne, ale jedzenie nie do zniesienia. Schudłam 5 kg Nie wiem, czy bardziej chciałabyś wiedzieć co się robi i jak wygląda dzień czy bardziej co jest w otoczeniu i jak z budynkiem, więc gdyby jakieś wątpliwości to pisz, a ja się odezwę.
O i jeszcze gimnastyka codziennie rano - straszny wycisk. Dyskoteki i konkursy (np. tańca) też się zdarzały. Raz to nawet przyjechała policja, bo w sąsiedztwie jest pensjonat i wczasowicze uznali, że jest za głośno. O i jeszcze nad rzekę można iść, tylko trzeba uważać na taką roślinę - barszcz jakiś tam Ma takie duuuże liście i jak go dotkniesz to się poparzysz! I to groźnie, więc uważaj. Nawet chyba wtedy zabraniali nad rzekę chodzić, ale mieliśmy taką wychowawczynię, że poszliśmy Były wtedy też konkursy na czystość pokoju i specjalna komisja, która to oceniała. Sztania na ciuchy jest wspólna, szafki są otwarte, a do pokoju raczej nie wolno przynosić dużo ubrań, no chyba, że jakoś Ci się uda. Mi wtedy w szatni ukradli bluzkę Nie wiem, może się tam teraz pozmieniało, ja byłam dwa lata temu i wtedy było spoko A na zabiegach jest taka mała knajpka, w której było dość dużo wygranych Big Milków i pyyyyszne frytki z serem Jak jedziesz w okresie szkolnym, to do szkoły jest niedaleko, przechodzi się z budynku do budynku. Jak jedziesz w lato to też nieźle - wycieczka do Zakopanego była Ja miałam też jechać w tym roku do Rabki, ale nie wypaliło. Gdyby jakieś pytania to chętnie odpowiem, jakby mi się coś przypomniało to też napiszę.
Pozdrawiam
_________________ Nigdy nie mów nigdy nie wiedząc co Cię spotka... ;]
Pomogła: 13 razy Wiek: 18 Dołączyła: 15 Kwi 2007 Posty: 1730 Skąd: Dzikie Pola
Wysłany: Pon Kwi 14, 2008 16:10
Misha napisał/a:
Tak ogólnie to byłem w Rymanowie Zdroju (Neskowe okolice),
Mishaaaaa, Ty wiesz, że Cię kocham! O! Ale następnym razem proszę zawitać do mnie, ugoszczę herbatką;).
Mieszkam prawie w uzdrowisku, więc nie jeżdżę. Świeże powietrze mam za darmo, zabiegi również ( ach, te znajomości:P), zapoznać się z ludźmi z kolonii chodzę, dla urozmaicenia sobie wakacji. Taki plus Dzikich Pól. O! I zapomniałam, że z leczniczych wód korzystam, również gratis.
ghandi napisał/a:
Misha, nie strasz mnie tymi 40osobowymi sypialniami:
To nie jest straszenie. Tak wyglądają sanatoria. Nie wszędzie, bo nie wszędzie, ale jednak.
_________________ Myslovitz na grudzień:
Deszcz zmyje z szyb brudny śnieg
Tylko pstryk i już nie ma mnie
Czasem bardzo tego chcę
Zostawić wszystkich was
Szukam czegoś przez cały czas
Co zatrzyma mnie ...
lovelka
Ja też bylem w Rabce i też pamiętam, że szło się długo pod góóórę. (Dlatego ja nigdzie nie wychodziłem. Dawałem ludziom, którzy upatrywali w tym przyjemność pobiegać^^)
Ale jestem przekonany, że tam były 40osobowe sypialnie. Przynajmniej na moim oddziale może wyremontowali, bo dach się sypał i tak dalej
Ale miało to miejsce klimat^^
i jest tam megawyczesany park z wiewórkami
_________________ "Niebo gwiaździste nade mną. Prawo moralne we mnie." - Immanuel Kant.
"Komunistów zabijam dla przyjemności" - Tony Montana.
ghandi [Usunięty]
Wysłany: Pon Kwi 14, 2008 16:58
uhuhu. park z wiewiórkami, frytki z serem. no, no^^. jadę w terminie 14.06-10.07, czyli super, bo i koniec szkoły i wakacje:).
Lovelka, dzięki bardzo. jak mi się coś przypomni napiszę na priv.
Ja byłam w senatorium jak miałam 6 lat. I tak jak Misha byłam w Rymanowie lub w Rymanowej (moi rodzice nie pamiętają xD). Mój pokój 3 lub 4 osobowy (pamiętam 2 dziewczyny więc chyba 3 ) Nie za dużo pamiętam, ale ogólnie wrażanie chyba pozytywne (no z perspektywy czasu bo jak mnei rodzice wysłali do obcych ludzi na 3 miesiące to nie było mi za wesoło).
Ostatnio rozwazam ponowny wyjazd do takiego uzdrowiska bowiem te ciągłe choroby mi się nawróciły (po powrocie najpierw rok nie chorowałam, a potem bardzo rzadko).
_________________ "Bo ja mam tylko jeden świat
Słońce, góry, pola, wiatr
I nic mnie więcej nie obchodzi
Bom turystą się urodził..."
"Tylko głupiec ma odpowiedź na wszystko" Anatol France
Byłam.
Kurde.
Sama młodzież w wieku od 12 do 16 lat.
Oczywiście rygoru nie mieliśmy a mnie wszyscy ` straszyli `
Sypialnie były 20 i 15 osobowe.
Chłopacy i dziewczyny razem.
Jak tam komu pasowało.
Przerażona byłam co niektóre dzieci wyprawiają nocami.
_________________ ` mówisz do mnie mała.? Mała to jest Twoja pała.!`