_________________ - Wiesz, gdy jest bardzo smutno, to kocha się zachody słońca.
- Więc wówczas gdy oglądałeś je czterdzieści trzy razy, byłeś aż tak bardzo smutny? - zapytałem.
Ale Mały Książę nie odpowiedział.
Ulubione miejsce?
Taka ławka zniszona w mojej wsi.Mam do niej taki sentyment.
_________________ "Bóg wysłuchuje tych,którzy błagają o łaskę zapomnienia dla nienawiści,lecz głuchy jest na głos tych ,którzy pragną uciec przed miłością..."
Pomogła: 16 razy Dołączyła: 26 Kwi 2006 Posty: 4696 Skąd: się tu wziąłeś?
Wysłany: Nie Lis 25, 2007 17:44
hmm... drewniany domek w Tatrach z owcami pod sobą... i zapachem wędzonego oscypka i bacówką nieopodal, z widokiem na Giewont i Tatry...w tedy sie czuję jak w innym świecie:)
innego powołania, jak wzbudzanie tego światła
na twarzach otaczających nas ludzi.'
A.Camus
Pomogła: 12 razy Wiek: 13 Dołączyła: 02 Paź 2006 Posty: 4306 Skąd: z plaży w Sopocie...
Wysłany: Nie Lis 25, 2007 18:13
Mój Kamień, na mojej ulubionej drodze;) Bajka.
_________________ po prostu! w ogóle! na pewno! naprawdę ! nie z czasownikami piszemy OSOBNO !
"A jeśli pewnego dnia będę musiał odejść? - spytał Krzyś ściskając Misiowi łapkę - Co wtedy?
-Nic wielkiego - zapewnił go Puchatek - posiedzę tu sobie i na Ciebie poczekam. Kiedy się kogoś kocha to ten ktoś nigdy nie znika tylko siedzi gdzieś i czeka na Ciebie."
Moja niska frekwencja na forum spowodowana jest powrotem do szkoły. na szczęście przerwa bożonarodzeniowa trwa w tym roku 2 tygodnie.
Pomógł: 10 razy Wiek: 20 Dołączył: 01 Kwi 2007 Posty: 1987 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pon Lis 26, 2007 00:17
Monique napisał/a:
hmm... drewniany domek w Tatrach z owcami pod sobą... i zapachem wędzonego oscypka i bacówką nieopodal, z widokiem na Giewont i Tatry...w tedy sie czuję jak w innym świecie:)
Przez cały czas czekałem, aż padnie nazwa wiadomego wzgórza..
Cytat:
Ulubione miejsce na ziemi
Plaża w Świnoujściu, na którą można wjechać motocyklem o 5 rano, gdy słońce topi się w morzu, a mewy czekają na rybaków...
Pomogła: 16 razy Dołączyła: 26 Kwi 2006 Posty: 4696 Skąd: się tu wziąłeś?
Wysłany: Pon Lis 26, 2007 12:22
Mnich, niestety, Mnicha widać w innej cześci Tatr:) a tam już nie chcę mieszkać pod dol. Rybiego Potoku:) z Resztą widok na Mnicha z miejsca poza parkiem Narodowym jest nikły:) ale za to w domu w salonie będzie wielki porter Mnicha:D
innego powołania, jak wzbudzanie tego światła
na twarzach otaczających nas ludzi.'
A.Camus
Najbardziej na świecie lubię ulicę Piwną w moim mieście (Gdańsk) i wieże kościoła Mariackiego
Wchodzi się na nią do połowy wąskimi, krętymi, ceglanymi schodami i dochodzi do miejsca kiedy stoimy między dachem a sklepieniem nawy głownej - widzimy je od góry, wygląda jak sterty piasku, a kiedy się przypatrzymy to widać wszystkie elementy sklepienia gwieździstego, co dla mnie - fanki architektury - jest rewelacją
Potem idziemy na samą górę, ale już normalnymi schodami i kiedy patrzymy w dół to widzimy całą wieżę na przestrzał. W ścianach są wąskie, gotyckie okna i kiedy koło nich przechodzimy to zawsze bardzo mocno wieje wiatr (nie mają wstawionych szybek).
Ze szczytu wieży roztacza się niezwykła panorama miasta, widać morze, a przy dobrej pogodzie i Hel.
_________________ Jeśli czegoś naprawdę pragniesz, to cały wszechświat sprzyja twemu pragnieniu.
Pomogła: 1 raz Wiek: 15 Dołączyła: 03 Mar 2007 Posty: 868 Skąd: Montreal^^
Wysłany: Sob Sty 05, 2008 19:17
Moje ulubione miejsca...hmmmm(jednego nie mam:P)
*Stary Rynek w Krakowie i kościól Mariacki,jeeej zakochalam się w tym miejscu i to sklepienie ,ahhhhh **
*Zanim się przeprowadzilam mielismy takie miejsce na pagókach,byla polanka obok las a na dróóżce wielki kamień,super tam bylo,polozyc sie na trawie mozna bylo i w ogóle
*i jeszcze takie klifowe wybrzeże w malej miejscowości w Chorwacji i obok wysepka,aahhhhh ,zachod slonca tam <3
_________________ "Sometimes I wish I could save you
And there’re so many things that I want you to know
I won’t give up till it’s over
If it takes you forever I want you to know"
Pomogła: 4 razy Wiek: 14 Dołączyła: 25 Sie 2007 Posty: 1315 Skąd: z Opoczna
Wysłany: Sob Lut 02, 2008 21:59
Przede wszystkim to ławka przed moim blokiem;p
Na drugim miejscu to będzie Brwinów(mała mieścina w woj. mazowieckim, w której mieszka moja siostra cioteczna) ze względu na ludzi, którzy tam mieszkają i klimat jak tam panuje. Te 2 tygodnie spędzone tam w wakacje będą na zawsze w mojej pamięci;)
Na trzecim miejscu jest Sołek(rodzinna wioska mojej mamy niedaleko Opoczna). Ładnie tam jest, można się zrelaksować.
Na czwartym bedzie Jura Krakowsko-Częstochowska. Zabójcze widoki, byłam tam na niezapomnianej 2-dniowej wycieczce
_________________ Prosiaczku, bo miłość jest wtedy kiedy się kogoś lubi... za bardzo
Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu.