Pomogła: 12 razy Wiek: 13 Dołączyła: 02 Paź 2006 Posty: 4306 Skąd: z plaży w Sopocie...
Wysłany: Wto Maj 08, 2007 18:47
Mnich, ciekawie to opisałeś
Jak dobrze,ze cały i zdrowy wróciłeś
_________________ po prostu! w ogóle! na pewno! naprawdę ! nie z czasownikami piszemy OSOBNO !
"A jeśli pewnego dnia będę musiał odejść? - spytał Krzyś ściskając Misiowi łapkę - Co wtedy?
-Nic wielkiego - zapewnił go Puchatek - posiedzę tu sobie i na Ciebie poczekam. Kiedy się kogoś kocha to ten ktoś nigdy nie znika tylko siedzi gdzieś i czeka na Ciebie."
Moja niska frekwencja na forum spowodowana jest powrotem do szkoły. na szczęście przerwa bożonarodzeniowa trwa w tym roku 2 tygodnie.
Pomogła: 13 razy Wiek: 18 Dołączyła: 15 Kwi 2007 Posty: 1730 Skąd: Dzikie Pola
Wysłany: Sro Maj 09, 2007 09:46
Mnich, nie no, naprawde dumna z Ciebie jestem i podziwiam. Świetnie opisane i w ogóle.
To co, kiedy jedziemy w kolejną, niezapomnianą podróż? Bo ja bardzo chętna jestem.
_________________ Myslovitz na grudzień:
Deszcz zmyje z szyb brudny śnieg
Tylko pstryk i już nie ma mnie
Czasem bardzo tego chcę
Zostawić wszystkich was
Szukam czegoś przez cały czas
Co zatrzyma mnie ...
Pomógł: 10 razy Wiek: 20 Dołączył: 01 Kwi 2007 Posty: 1987 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sro Maj 09, 2007 11:55
Neska napisał/a:
To co, kiedy jedziemy w kolejną, niezapomnianą podróż? Bo ja bardzo chętna jestem.
Hehe, teraz już nie ma rzeczy niemożliwych! Trzeba tylko uważać, bo podróżowanie motocyklem bardzo wciąga. Wystarczy raz gdzieś daleko pojechać. Później odwrotu nie ma.
Na tą chwilę muszę trochę odpocząć po WySPIE. Człowieka cieszy ktoś, kto mówi po polsku, bieżąca woda w kranie czy chleb w sklepie, który nie kosztuje 0,60 Euro, 3 Lei, 400 Bani, 2,50 lewa... tylko 1,60 zł. I muszę zrobić coś z maszyną. Czeskiemu motocyklowi z lat 80'tych ciężko było przedzierać się przez Rumuńskie góry, rodem wziętych z Discovery. Normalnie... jechałem i nie wierzyłem, że takie coś będę widział. Tylko czekać, aż jakieś dinozaury zaraz wyskoczą! Będzie w dalszych odcinkach.
Postaram się pojechać gdzieś jeszcze w tym roku. Tak w... sierpniu... Jeszcze nie wiem, gdzie. Północ, wschód... może zachód... Hmmm... ok, orzeł to wschód, reszka to zachód. Pstryk!
Mnich, jestem pełen podziwu. Jak ja się cieszę, że do miasta sam pojechałem a Mazury to egzotyka na jednośladzie. Mam nadzieję, że podoba Ci się tam, i że sam kiedyś czegoś takiego spróbuję powodzenia! 3maj się
Mnich co z motocyklem ?? Co siadało przy takiej wyprawie ? Jak z jakoscią benzyny u naszych zagranicznych kolegów? Jak ludzie tolerują przybyszów?? Chcą pomoc , czy spławiają ?? Gratuluje Ci takiego wyczynu , jestes wielki
_________________ Oo\__/oO Skyline is the limit...
Straight sections are made for fast cars. Turns are made for fast drivers. - C.McRae
Drift isn't the fastest way trought the corner. It's the most exciting way.. - Keiichi Tsuchiya
Pomógł: 10 razy Wiek: 20 Dołączył: 01 Kwi 2007 Posty: 1987 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sob Cze 02, 2007 18:03
skylinegtr napisał/a:
Mnich co z motocyklem ?? Co siadało przy takiej wyprawie ? Jak z jakoscią benzyny u naszych zagranicznych kolegów? Jak ludzie tolerują przybyszów?? Chcą pomoc , czy spławiają ?? Gratuluje Ci takiego wyczynu , jestes wielki
Jawa po powrocie padła trupem w garażu i nie miała już żadnych chęci do życia. I w cale się jej nie dziwię.
Co siadło... stuki prawego korbowodu, tarcie sprzęgła, stuki z cylindrów, zapchany gaźnik, przylewana prawa świeca... Ogólny stan piszczenia, trzeszczenia i cieknięcia olejem. Na głównych drogach międzynarodowych w Rumunii urwałem tylną lampę, urwał się bagażnik, lusterko... a na Węgrzech po raz pierwszy tłumik wystrzelił wkładem, po który wracałem się ze 100 metrów z buta.
Benzyna za granicą miejscami nie napawa optymizmem. Są porządne stacje, ale są i takie, do których cystern benzynę wlewa się wiadrami, a gdzieś obok stoi zardzewiały dystrybutor.
Z tą chwilą skończyłem pisać ostatni odcinek. Kompletna relacja z mojej samotnej podróży motocyklowej do Grecji i z powrotem: