Pomógł: 10 razy Wiek: 20 Dołączył: 01 Kwi 2007 Posty: 1987 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sro Kwi 25, 2007 21:57 WySPA
Na mnie już czas.
Po miesiącach przygotowań zostało tylko jedno. Przekręcić kluczyki w stacyjce. I zapomnieć o wszystkim.
Za około 10 godzin wsiądę na motocykl i udam się centralnie na południe. Polska, Słowacja, Węgry, Rumunia, Bułgaria, Bośnia i Hercegowina, Grecja, Włochy. Morze Śródziemne, Morze Czarne, Morze Adriatyckie, Peloponez i Kreta. Kilka tysięcy kilometrów przez lasy, góry, pola, miasta, wybrzeża i pustkowia na kołach motocykla.
Wszystko, co będę miał, to motocykl. I to, co uda mi się na niego zapakować. On będzie moją jedyną przepustką do wolności.
Tyle na dzisiaj. Czas nagli.
Pozdrawiam was wszystkich. Trzymajcie się ciepło.
Na mnie już pora. Do zobaczenia!
Hardo. Podziwiam i pozdrawiam. Skoro jesteś po miesiącach przygotowań to zakładam, że zapoznałeś się z prawem w tamtych krajach, obyczajami lokalnymi w regionach przez które będziesz przejeżdżał, ew. miejscami, z których miałbyś jakąś pomoc, typu ambasady itp, dobrze by ci było mieć GPSa, karta kredytowa, wszystko co potrzebne do naprawy motocykla, przeglady sprzętu itp.
hej wspolczuje ci jak ty tak na motorku bedziesz sobie mykal !! ja bym sie niee wybrala w taka podroz motocyklem wlasnie a jak napisal kolega
PS. Nie powinieneś czasem matury pisać ?
niom chyba powinienes ale twoja sprawa twoje zycie powodzonka zycze Ci
Pomógł: 10 razy Wiek: 20 Dołączył: 01 Kwi 2007 Posty: 1987 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sro Maj 02, 2007 10:57
Hej, hej!
Jestem w Serres, 100 km na polnocny wschod od Thessalonik. Najwiekszego miasta po Atenach, ktore juz cale zaliczylem. Niesamowite. Mandarynki rosna na drzewach na ulicy, woda przezroczysta - przezroczysta a nie niebieska Niewiarygodne. Inny swiat.
Jade Jawa 350 TS. Przejechalem juz 2500 km. Rzezi, piszczy i chrupocze, ale jedzie. Niech Bog blogoslawi jej silnik, a w szczegolnosci korbowod i sprzeglo, ktorego juz w reku nie mam, tylko polautomat w nodze.
Jak dojedzie do domu, to opowiem, jak bylo. I pokaze foty. Mam ich juz ze 300.
Pomogła: 13 razy Wiek: 18 Dołączyła: 15 Kwi 2007 Posty: 1730 Skąd: Dzikie Pola
Wysłany: Sro Maj 02, 2007 11:07
To powodzenia na dalszej drodzę Mnich. Jak będziesz wracał, może wstapisz do mnie? Ja prawie blisko granicy mieszkam, wiec chętnie zobaczę ten twój pojazd.
_________________ Myslovitz na grudzień:
Deszcz zmyje z szyb brudny śnieg
Tylko pstryk i już nie ma mnie
Czasem bardzo tego chcę
Zostawić wszystkich was
Szukam czegoś przez cały czas
Co zatrzyma mnie ...
Pomogła: 13 razy Wiek: 18 Dołączyła: 15 Kwi 2007 Posty: 1730 Skąd: Dzikie Pola
Wysłany: Sro Maj 02, 2007 12:03
Mała_Pe napisał/a:
Neska nie maaaaa.
On jedzie do mnie. ^^
Nieprawda!
Bijmy się.
Jak co to ja biore motocyk i zdjęcia, ty możesz Mnicha;)
P.S. Mnich, ja też tam chcę być! Więcej zdjęć poprosze.
_________________ Myslovitz na grudzień:
Deszcz zmyje z szyb brudny śnieg
Tylko pstryk i już nie ma mnie
Czasem bardzo tego chcę
Zostawić wszystkich was
Szukam czegoś przez cały czas
Co zatrzyma mnie ...
Pomogła: 12 razy Wiek: 13 Dołączyła: 02 Paź 2006 Posty: 4306 Skąd: z plaży w Sopocie...
Wysłany: Sro Maj 02, 2007 12:25
Neska, Mała_Pe, gdzie dwóch się bije , tam trzeci korzysta
Mnich, podziwiam Ciebie, nigdy nie odważyłabym się na samotną podróż tak daleko...
Szybkiego powrotu do do domu nie życzę, bo chyba źle Ci tam nie jest
_________________ po prostu! w ogóle! na pewno! naprawdę ! nie z czasownikami piszemy OSOBNO !
"A jeśli pewnego dnia będę musiał odejść? - spytał Krzyś ściskając Misiowi łapkę - Co wtedy?
-Nic wielkiego - zapewnił go Puchatek - posiedzę tu sobie i na Ciebie poczekam. Kiedy się kogoś kocha to ten ktoś nigdy nie znika tylko siedzi gdzieś i czeka na Ciebie."
Moja niska frekwencja na forum spowodowana jest powrotem do szkoły. na szczęście przerwa bożonarodzeniowa trwa w tym roku 2 tygodnie.