To dobrze, że są średnie. Szczerze mówiąc, jestem b. początkujący w tej dziedzinie, do tego nie najlepszy aparat (choć to nie jest wytłumaczenie). Dzięki za odpowiedzi.
_________________ Prostota jest prosta, piękna i pomijana.
Pomogła: 40 razy Wiek: 19 Dołączyła: 09 Lip 2008 Posty: 790 Skąd: z horroru
Wysłany: Sob Lip 12, 2008 12:33
kOpEr, Jaki masz aparat?
_________________ "Na razie" pisze się osobno!!!
"Bywają wielkie zbrodnie na świecie, ale chyba największą jest zabić miłość..."
Pomógł: 23 razy Wiek: 17 Dołączył: 24 Lut 2008 Posty: 1723 Skąd: z ziemi jak na razie
Wysłany: Sob Lip 12, 2008 12:57
Cytat:
To dobrze, że są średnie. Szczerze mówiąc, jestem b. początkujący w tej dziedzinie, do tego nie najlepszy aparat (choć to nie jest wytłumaczenie). Dzięki za odpowiedzi.
Słaby aparat to najlepsze wytłumaczenie.Nie każdy pracuję na najlepszym sprzęcie.A na dobrym aparacie każdy zrobi idealne zdjęcia
Pomogła: 40 razy Wiek: 19 Dołączyła: 09 Lip 2008 Posty: 790 Skąd: z horroru
Wysłany: Sob Lip 12, 2008 16:24
kOpEr, ja mam aparat tez 3,2 mega pixels i naprawde nie narzekam ;p
_________________ "Na razie" pisze się osobno!!!
"Bywają wielkie zbrodnie na świecie, ale chyba największą jest zabić miłość..."
No, aż tak bardzo źle nie jest, bo jakościowo, zdjęcia w jakości 2048 x 1568 (czy jakoś tak) - naprawdę źle nie wyglądają Poza tym, ten mój OLYMPUS ma bardzo dobre makro, więc przeżyję...
PS mam tendencję do robienia zdjęć owadom...
_________________ Prostota jest prosta, piękna i pomijana.
Pomogła: 37 razy Dołączyła: 29 Mar 2007 Posty: 2856 Skąd: serce Kubusia ;)
Wysłany: Sob Lip 12, 2008 17:25
Niektóre zdjęcia wyszły ładnie, a niektóre - przeciętnie. Brakuje mi tu typowego makro, czyli wyostrzenia obiektu na pierwszym planie a rozmycia tego, co znajduje się na drugim.
Tak czy owak, jeśli mówisz, że jesteś początkującym... to 4 bym postawiła do dziennika.