Pomógł: 10 razy Wiek: 20 Dołączył: 01 Kwi 2007 Posty: 2028 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pią Cze 20, 2008 19:57 Kotlet wg Mnicha
Mam zaszczyt przedstawić pierwszego na świecie kotleta z kurczaka, wyprodukowanego w 100% przez niejakiego Mnicha z Warszawy. Będzie on forumowym trofeum udowadniającym, że chłop z patelnią zatańczyć też potrafi.
Podwozie na kurczęcej piersi, przyprawione supertajnymi dodatkami oraz usmażone na oleju uniwersalnym, który zaczerpnął nazwę z mojego imienia. < dumny >
Zapraszam zatem do degustacji. Smakuje wyśmienicie.
Dla chętnych, podam specjalnie przepisz. Na kotleta wg Mnicha.
_________________ Last.fm I used to roll the dice
Feel the fear in my enemies eyes
Listen as the crowd would sing:
"Now the old king is dead! Long live the king!"
Pomogła: 12 razy Wiek: 13 Dołączyła: 02 Paź 2006 Posty: 4646 Skąd: z plaży w Sopocie...
Wysłany: Pią Cze 20, 2008 20:17
Mmmm! uwielbiam kotleciki z piersi kurczaka. Aczkolwiek, dla mnie wygląda za tłusto
a grubość ma dobrą!
_________________ po prostu! w ogóle! na pewno! naprawdę ! nie z czasownikami piszemy OSOBNO !
"Nie bój się miłości, to najlepsze co
może się przydarzyć jeszcze nam.
Nie bój się miłości, będę czekał tam,
gdzie najlepiej zacząć nowy rejs.
Nie bój się! Strach jest bratem łez,
których nam nie trzeba więcej już.
Jestem przecież blisko, podaj rękę, chodź!
Nie bój się miłości, ze mną bądź. "
Moja niska frekwencja na forum spowodowana jest powrotem do szkoły. na szczęście przerwa bożonarodzeniowa trwa w tym roku 2 tygodnie.
No nie wiem, mi się wydaje, ze "troszeczkę" jest za gruby...jakoś tak o połowę ^^ .
Mnichowi gratulujemy kotleciku .
_________________ Ayamatte aratamaru-ni habakaru nakare.
Już kilka osób nie wie co to oznacza i chciałoby wiedzieć, więc daje tłumaczenie ^^ :
Nigdy nie zawahaj się przyznać do błędu i przeproś.
Pomogła: 12 razy Wiek: 13 Dołączyła: 02 Paź 2006 Posty: 4646 Skąd: z plaży w Sopocie...
Wysłany: Pią Cze 20, 2008 20:31
Ja to zawsze takie grube robię.
Z potrójna panierką
_________________ po prostu! w ogóle! na pewno! naprawdę ! nie z czasownikami piszemy OSOBNO !
Moja niska frekwencja na forum spowodowana jest powrotem do szkoły. na szczęście przerwa bożonarodzeniowa trwa w tym roku 2 tygodnie.
Pomógł: 7 razy Wiek: 18 Dołączył: 26 Maj 2008 Posty: 1265 Skąd: Od mamy
Wysłany: Pią Cze 20, 2008 21:26
Aaaa, ja mam same czerstwe buły ;/
Prawda czyni ludzi dojrzałymi. Prawda jest fikcją, zatem dojrzałość również nią jest. Możesz tłumić sugestię, autosugestii się nie wyzbędziesz. Zawsze odnajdziesz mniej lub bardziej infantylnych od siebie.
- Kapeć
Nieistotne jest to co powiesz, ale jak inni to odbiorą.
No Mnich bardzo smacznie to wygląda, ja ostatnio także zacząłem gotować(nie dla przyjemności rzecz jasna), i smażone cytrusy wielkopolski(kartofle)odpowiednio przyprawione smakują całkiem ciekawie
_________________ Chcąc być łagodnym, okrutnym być muszę
Mnich, gratuluję! Koba, Tobie też. Połączmy to w jedno danie i będzie super. Mmmm... Jeść.
_________________ Żeby móc milczeć
Żeby móc milczeć tak
I wszystko powiedzieć
Żeby każdy zrozumiał mnie
Żeby każdy zrozumiał
Żeby każdy mógł zrozumieć mnie
Wysłany: Sob Cze 21, 2008 12:50
Cytat:
Epi, Donaj88, Aguś.. to wreszcie za gruby, czy taki dobry?
dla mnie dobry
Ja sie pochwalę ,że ostatnio udało mi się usmażyć jajko sadzone, lekko ścięte i się nie rozleciało nawet1