Zwykle w tym dziale ja oceniałem czyjeś prace, więc żeby sprawiedliwości stało się zadość, tedy teraz wy macie okazję, żeby się powyżywać . Chciałem tylko nadmienić, że rysunki są mniej albo bardziej stare, bo od pewnego czasu rysowanie już mnie tak nie rajcuje jak kiedyś. Większość z nich ma więcej niż dwa lata. No nic. To tyle z mojej strony jak na razie.
Hmmm może być jak na prace zeszytowe Nie no żartuję. Podoba mi się, szczególnie ta dziewczyna. Nie wiem nad czym powinieneś popracowac, bo się na tym nie znam
_________________ Dziekuje Panie że mieszczę się w standardzie,
że nie wystaje za nawias.
Lecz czemu mi dałeś marną mysią wiarę. Przeczuwam klęske już na wstępie...
Dziękuję Panie że mieszcze się w szeregu.
Za średni wzrost, letnie ciało
Lecz czemu dumy pożałowałeś Panie.
Kolana pieką od klękania... HEY
Profesjonalnie nigdy się nie bawiłem w te klocki. Która ci się podoba, bo są dwie?
Ta z samą twarzą (3)
Ta pierwsza jest jakaś taka za bardzo kreskówkowa, wydaje mi się że taką sama bym maznęła, a portret jest zrobić trudno, w ogóle dobrze narysować twarz.
_________________ Dziekuje Panie że mieszczę się w standardzie,
że nie wystaje za nawias.
Lecz czemu mi dałeś marną mysią wiarę. Przeczuwam klęske już na wstępie...
Dziękuję Panie że mieszcze się w szeregu.
Za średni wzrost, letnie ciało
Lecz czemu dumy pożałowałeś Panie.
Kolana pieką od klękania... HEY
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 06 Maj 2007 Posty: 1233
Wysłany: Wto Lis 20, 2007 18:39
sliczna jest ta pierwsza dziewczyna xD
i wszysko w ogóle jest cudne :P
_________________ „Kiedy idę, to idę, i tyle. (…)Bo nie żyję ani w przeszłości, ani w przyszłości. Dla mnie istnieje tylko dzisiaj i nie obchodzi mnie nic więcej. Jeśli kiedyś uda ci się trwać w teraźniejszości, staniesz się szczęśliwym człowiekiem.”
Ooo a co to za miła pani na trzecim rysunku? Czy to aby nie ja? a tak na poważnie bardzo dobrze umiesz pokazać ruch. Nie wiem czy wiesz o co mi chodzi ale chcę powiedzieć że to wszystko wygląda bardzo realistycznie ( spódniczka na 1 rys. , pyszczek tego zwierzaczka na 2 i włosy na tym ze mną:P) xD A myślałeś może o ASP lub byłeś w jakejś szkole plastycznej?
Nadajesz się
_________________ Ze mną można tylko w dali zniknąć cicho...
Książki są jak ludzie,
jednych nie warto nawet poznawać,
innych poznajesz,
ale na drugi dzień już o nich nie pamiętasz,
a z niektórymi warto spędzić każdy dzień,
całe życie...
ASP nie dla mnie, bo ja nie umiem rysować z pamięci. Muszę się na coś napatrzeć, albo przeczytać jakiś opis. Inaczej nie umiem.
Na ASP nie rysujesz z pamięci (chyba, że jesteś na grafice, albo malarstwie). Rysujesz i malujesz akty i martwe natury.
Nie chcę, żeby to zabrzmiało złośliwie, bo jak na samouka fajnie rysujesz, ale nie obrysowywuj (tak się to pisze?) konturem całej postaci-przez to rysunek jest płaski. To co jest bliżej, na pierwszym planie jest bardziej kontrastowe, niż dalsze plany... Możesz też nawarstwiać kreskę, nie wymazuj tego co jest źle tylko rysuj na tym-będzie dynamiczniejszy rysunek. Spróbuj też nie rysować np. nosa czarną kreską na białej twarzy, ale wymodelować go światłocieniem-wtedy powinno być lepiej.
Na naukę nigdy nie jest za późno
_________________ Jeśli czegoś naprawdę pragniesz, to cały wszechświat sprzyja twemu pragnieniu.