Z przypływy nagłej i okropnej nudy napisałam kiedyś wierszyk może i nie jest on najlepszy ale co tam, pomyślałam że go tutaj umieszczę. Więc miłego czytania :
"?"
Chciała być znana
Chciała mieć dla kogo żyć
Chciała się zakochać
Chcieć czy to wystarczy?
Starać się
Czy to pomoże?
Myślisz, zastanawiasz się
Wszystko wydawało się takie realne
A pozostało niespełnionym snem
Nie jest znana
Niema dla kogo żyć
Nie zakochała się
Chęci nie wystarczyło
Starać się próbowała
Ale jeszcze się nie poddała!
I...? Co o tym sądzicie?
_________________ Oh, Somewhere over the rainbow way up high
And the dream that you dare to, why, oh why can't I? I...?
Pomogła: 12 razy Wiek: 19 Dołączyła: 21 Sie 2007 Posty: 987 Skąd: Krosno !
Wysłany: Sob Lis 10, 2007 14:56
hmm... ja znana ze swojej krytyki literackiej (moze to moj przyszly zawod?) chetnie wypowiem sie na temat tego wiersz:D
Olla napisał/a:
Chciała być znana
Chciała mieć dla kogo żyć
Chciała się zakochać
Chcieć czy to wystarczy?
Jakos tak to zle brzmi stylistycznie, poprawiłabym na np. "chęć... czy to wystarczy?"
Olla napisał/a:
Myślisz, zastanawiasz się
Wszystko wydawało się takie realne
A pozostało niespełnionym snem
a ja byslalam ze podmiot liryczny mowi w trzeciej osobie i opowiada o kims (chciała...) a tu nagle zwraca sie do czytelnika.. (Myślisz...)
wedlug mnie lepiej by brzmialo: Myślala, zastanawiala sie, wszystko wydawało sie takie realne...
Olla napisał/a:
Chęci nie wystarczyło
nie wiem czy literowka, czy tak mialo byc.... ale powinno byc " chęci nie wystarczyly"
to tyle od strony technicznej, ze to tak nazwe:D
A teraz ogolnie o wierszu i Twoim talencie.. hmm.. duzo mowic nie bede, bo nie ma o czym, jeden wiersz nie swiadczy o niczym, wiec nie moge powiedziec czy masz talent czynie... Ale hmm.. wiersz bardzo ciekawy to nie jest, jakis szczegolnie liryczny tez nie, ale ma w sobie to coś... ba! nawet mi sie podoba
_________________ Bo we mnie jest seks,
Gorący jak samum.
Bo we mnie jest seks,
Któż oprzeć się ma mu?
On mi biodra opływa, wypełnia mi biust,
Żar sączy z mych ust.
Bo we mnie jest seks,
Co pali i niszczy.
Dziesiątki już serc
Wypalił do zgliszczy.