Rok? I tak mało... A czytasz jakieś wiersze, w ramach "do uczenia się"?
no mówie Ci że Wam podałem krople tego co mam
no właśnie nie czytam nic poezji i pewnie powinienem zacząć w celu polepszenia się,ale dopóki było to pisane "do szufaldy" nie widziałem takiej potrzeby
Mówię, że poczytasz, zobaczysz składnię itp. i będziesz pisał super.
myślałem nad tym by utonąć w poezji tylko mało czasu mam na nią
[ Dodano: Nie Paź 28, 2007 21:08 ]
Dam ostatni wiersz który nie wiem kiedy pisałem ale pierwszy lepszy otwarłem
Kod:
Otulony szatą nocy
by pragnienia się nasiliły,
nieustające myśli,
pragnienia,
ucieczka do Ciebie,
samotna droga do szczęścia,
którego nigdy nie będzie,
gwiazdy potrafią przysłonić wiele,
zapoczątkować coś,
co z wiekiem dojrzeje,
to one mają moc,
w której ta siła drzemie,
walczyć i się nie poddać,
starać się by dojść,
czuć by móc pragnąć,
chciec by móc..
musimy uwierzyć,
byśmy sami chcieli
nie powiem Wam kiedy to pisałem ale jakoś w tym roku chyba
Ta wypadałoby sobie zadać pytanie czy zamieszczasz tu swoje wiersze dla nic nieznaczących pochwał, czy dla rad, opinii i zdań osób, które dają ci znacznie więcej niż jakieś tam błahe pochwały. Jeśli chcesz, żeby ktoś cię dobrze oceniał tylko po to, żeby się dowartościować to na epulsie z pewnością ci to zagwarantują.
wrednycham napisał/a:
przecież nie musze pisać na wzór,Twój,Kochanowskiego czy Mickiewicza,
Ot i tu masz rację, ale to co napisałeś jest tak oczywiste, że aż głupie . Bez obrazy ofcourse.
kOpEr napisał/a:
To on decyduje jak ma pisać, może woli pisać wprost, a nie owijać w bawełnę? Mi się to podoba.
No niby tak, ale musi się zastanowić, czy chce pisać ot tak dla ludzi, którzy przeczytają i powiedzą tylko "mi się podoba", czy dla ludzi, którzy skrytykują jego pracę. Ja sam piszę i dla mnie znacznie cenniejsza jest ta druga grupa ludzi, bo przynajmniej wiem, że czytają z uwagą i mają jakie takie doświadczenie dzięki czemu mogą porównać mnie z innymi.
wrednycham napisał/a:
nie to że mam do kogoś jakiś żal czy coś, po prostu nie chce publikować tego co pisze
i zostanie to tylko w moim dzienniku
niebawem w ogóle usune je z tej strony
ogólnie liczyłem na większe zrozumienie
Jajks!... ciut za późno. Ja już przeczytałem to co miałem przeczytać i zdanie sobie wyrobiłem. Jeszcze raz napiszę: musisz zdecydować czy piszesz dla pochwał i stoisz w miejscu, czy wysłuchujesz krytyk i się rozwijasz. Oczywiście możesz rozwijać się w swoim dzienniczku, ale rozwijać się szybko nie będziesz, no chyba, że miałbyś niezwykły talent. Nie łudźmy się. Nie chcę być niemiły (za bardzo), ale dałeś nam próbkę i tego tago talentu tam nie było.
[quote="Nesca=fe]Pisz pisz i jeszcze raz pisz... chociazby na zlosc mi [/quote]
Strasznie, strasznie ważne słowa! I mówię to bez żadnej ironii.
wrednycham napisał/a:
ale powiedzcie sami, po co coś pisać dla publiki która nie chce czytać?
Ja czytać chcę. Choćby po to, żeby zobaczyć czy bierzesz sobie do serca to co sądzą o twojej twórczości czytelnicy, czy dla siebie, a umieszczasz na forum, by później pysznić się jakie to masz cudowne wiersze. Z czego druga opcja to bezgraniczna głupota...
A co do ostatniego wiersza... Znowu muszę się powtórzyć. Masz coś do powiedzenie co wyraźnie widać, ale nie umiesz tego ubrać w odpowiednie słowa.
_________________ Quem dies vidit veniens superbum, hunc dies vidit fugiens iacentem nowa era zarabiania
Pomogła: 12 razy Wiek: 19 Dołączyła: 21 Sie 2007 Posty: 987 Skąd: Krosno !
Wysłany: Pon Paź 29, 2007 16:02
wrednycham, kurcze musze Cie pochwalic... za ten ostatni wiersz. Naprawde mi sie podoba. I nie mam do niego zadnego 'ale'
chociaz pewnie juz wiesz, ze lubie krytykowac...
_________________ Bo we mnie jest seks,
Gorący jak samum.
Bo we mnie jest seks,
Któż oprzeć się ma mu?
On mi biodra opływa, wypełnia mi biust,
Żar sączy z mych ust.
Bo we mnie jest seks,
Co pali i niszczy.
Dziesiątki już serc
Wypalił do zgliszczy.
Otulony szatą nocy
by pragnienia się nasiliły,
nieustające myśli,
pragnienia,
ucieczka do Ciebie,
samotna droga do szczęścia,
którego nigdy nie będzie,
gwiazdy potrafią przysłonić wiele,
zapoczątkować coś,
co z wiekiem dojrzeje,
to one mają moc,
w której ta siła drzemie,
walczyć i się nie poddać,
starać się by dojść,
czuć by móc pragnąć,
chciec by móc..
musimy uwierzyć,
byśmy sami chcieli
Absolutnie mi się nie podoba...
_________________ Prostota jest prosta, piękna i pomijana.
a umieszczasz na forum, by później pysznić się jakie to masz cudowne wiersze. Z czego druga opcja to bezgraniczna głupota..
Wcale nie był taki zamiar
kosek napisał/a:
Ta wypadałoby sobie zadać pytanie czy zamieszczasz tu swoje wiersze dla nic nieznaczących pochwał, czy dla rad, opinii i zdań osób, które dają ci znacznie więcej niż jakieś tam błahe pochwały
no masz tutaj racje, pisałem że zależy mi na obiektywniej opinii, ino po co mam wiecej umieszczać jak na razie styl się nie zmianie
coś czuje że od jutra się zmieni ale czy na smutny czy radosny, zależy od jednej osoby jeszcze
kosek napisał/a:
oczywiste, że aż głupie . Bez obrazy ofcourse.
niekiedy trzeba pisać oczywiste rzeczy
kosek napisał/a:
Nie chcę być niemiły (za bardzo), ale dałeś nam próbkę i tego tago talentu tam nie było.
heh spoko, osobiście uważam troche inaczej, ale każdy ma swoje zdanie
kosek napisał/a:
Masz coś do powiedzenie co wyraźnie widać, ale nie umiesz tego ubrać w odpowiednie słowa.
a czy musze dawać wyszukane wyrazy i to może jeszcze archaizmy?
wole pisać prosto
Czy to uczucie,
czy sympatia,
każe mi o Tobie myśleć,
nie pozwala spać,
każe mi wstać, napisać,
nasuwa wiele myśli,
pytań,
sugestii,
marzeń,
ale brak odpowiedzi,
ciało leży bez ruchu,
jedna część bije,
serce ... ,
dlaczego?
nie wiem,może tak musi być...
tak mniej wiecej wygląda zawsze mój sposób pisania
w nocy gdy moge przemyśleć wiecej rzeczy
wiem wiem , mogłem to ująć inaczej,
słabe rymy, mogły być lepsze (chociaż pisany nie dla rymów bo gdybym pisał rymowanki to by były całe rymowanki),
ogólnie słabe,,, ale to już wszystko wiem hehe
W tym ostatnim zmieniłbym ostatnie cztery linijki - "jedna część bije" kojarzy mi się z sercem, a "serce ... bije" jest dla mnie niezrozumiałe, nie potrafię dojść, co chciałeś w ten sposób przekazać. Mimo to wiersz już jest lepiej, może dlatego, że ten bardziej odpowiada mojej sytuacji
_________________ ::Nie masz po co żyć? Żyj na złość innym!::
Pomogła: 12 razy Wiek: 19 Dołączyła: 21 Sie 2007 Posty: 987 Skąd: Krosno !
Wysłany: Wto Paź 30, 2007 16:09
a ja nie wiem co mam powiedziec ta temat tego ostatniego wiersza...
hmm.. szczerze to mi sie nie podoba... ale popatrze na niego jeszcze raz za pare minut i moze zmienie zdanie:)
kosek, ja bym Cie prosila o skomentowanie moich wierszy
_________________ Bo we mnie jest seks,
Gorący jak samum.
Bo we mnie jest seks,
Któż oprzeć się ma mu?
On mi biodra opływa, wypełnia mi biust,
Żar sączy z mych ust.
Bo we mnie jest seks,
Co pali i niszczy.
Dziesiątki już serc
Wypalił do zgliszczy.