jeżeli Ty to napisałaś to jestem pełna uznania....spodobał mi sie ten wiersz......
sama też pisze, ale raczej do szuflady.....kiedyś tylko jeden napisałam do gazetki szkolnej ale to z przymusu.........
_________________ Nadzieja ma skrzydła, przysiada w duszy i śpiewa pieśń bez słów, która nigdy nie ustaje, a jej najsłodsze dźwięki słychać nawet podczas wichury.
Emily Dickinson
Chaotyczne, urywane, nie ma jednolitego tempa, brak jakiejkolwiek spójności, zero przekazu.
_________________ Last.fm I used to roll the dice
Feel the fear in my enemies eyes
Listen as the crowd would sing:
"Now the old king is dead! Long live the king!"
Wysłany: Czw Sie 07, 2008 11:28
fairy . napisał/a:
Twoja opinia też jest 'średnia'. Postaraj się o bardziej bogatą argumentację swojego zdania. - dop. Epi
Przepraszam
Okey- wobec tego: Moim zdaniem tekst ma właśnie przekaz, ale jest rzeczywiście napisany mocno chaotycznie.
Sama nigdy nie miałam talentu do pisania wierszy, więc tak samo nie mam talentu w ocenianiu ich. Po prostu czegoś mi brakuję i dlatego oceniłam średnio (5/10). To było zwięzłe, ale wyrażało moją opinię.
Sądzę że jak poćwiczysz jeszcze trochę będziesz pisała naprawdę fajne teksty
_________________ Jeżeli masz być kiedyś szczęśliwy, to czemu nie zaczniesz od dziś ?
Pomogła: 40 razy Wiek: 19 Dołączyła: 09 Lip 2008 Posty: 797 Skąd: z horroru
Wysłany: Czw Sie 07, 2008 11:33
a ja bardzo lubie takie chaotyczne wiersze, w ktorych nie wszystko jest przekazane wprost i niektorych rzeczy trzeba sie domyslac. Nie zawsze wszystko musi byc podane na tacy, troche tajemniczosci sie przydaje. Mnie sie podoba.
_________________ "Na razie" pisze się osobno!!!
"Bywają wielkie zbrodnie na świecie, ale chyba największą jest zabić miłość..."
Pomogła: 11 razy Dołączyła: 14 Lip 2008 Posty: 367
Wysłany: Czw Sie 07, 2008 15:24
Brak kropek i przecinków był tutaj konieczny...
Chciałam żeby zdania nie były jasno określone hm...może podam przykład, bo nie umiem wytłumaczyć, o co mi chodzi :
wybacz chciałam Cię/chciałam Cię zatrzymać/zatrzymać bieg wydarzeń nie jest łatwo/nie jest łatwo budzić się bez Ciebie/budzic się bez Ciebie nie chciałam
Chaotyczne, urywane, nie ma jednolitego tempa, brak jakiejkolwiek spójności, zero przekazu.
Niestety muszę się tu przychylić do zdania Epiego. Wiersz na pewno nie wpłynie na czytelnika, bo jest to raczej tylko Twoja osobista refleksja, a brak przecinków i rytmiki miał zapewne podsycić dramaturgię prawda jest taka, że każdy może stworzyć taki wiersz na podstawie tego co czuje, podrasowując go trochę np. poprzez brak znaków interpunkcyjnych. Ale poetą to bym go raczej nie nazwała;]
_________________ Girl, you'll be a woman soon. last.fm!