Ja myśle że bym otworzyl, ale nie data była by dla mnie najwazniejsza...
Ważniejsze jest dla mnie czy warto bedzie dożyć tej daty.... jeżeli bedzie odległa.
A jeżeli to bedzie juz tuż tuz to bym sie zaja wieloma sprawami do zalatwienia. Raczej bym sie nie zabawiał i nie wydawał kasy. Nie miał bym na to ochoty. Jakos bym kombinował żeby cos zrobic, że swoja smiercią nikomu nie zaszkodzić, nie zrobic krzywdy, żeby nikt po mnie nie płakał, ale to było by bardzo cięzkie.
Poza tym chciałbym jakos zaplanowac swoja smierć. Może zebym bardziej zaginą niz umarł. Tak, żeby nikt nie musiał ryczec nade mną na pogrzebie.
Zacznijmy od tego, że skąd mamy wiedzieć co zawiera koperta do nas zaadresowana. Może zwykły list i może coś innego. To jest chore, moim zdaniem. Wmówisz to sobie i bedziesz się bać otworzyć koperte z listem...
Trudno mi powiedzieć...
Znajomość tej daty może dać kopa- zmobilizować, ośmielić do podejmowania wyzwań... Wtedy człowiekowi zależy na spożytkowaniu czasu, zastanawia się nad życiem.
Odpowiadam jednak "tak".
Tak, otworzyłbym. Chciałbym zobaczyć ile mam jeszcze czasu. Wiedziałbym czy warto podejmować studia, czy np. wziąć kredyt i się wybrać gdzieś na wakacje.
_________________ Im więcej człowiek wie o sobie w kontekście wielości doświadczeń tym większa jego szansa by nieoczekiwanie pewnego pięknego poranka moc zdać sobie sprawę z tego, kim on w istocie jest, czy raczej - Kim "on" w Istocie Jest.
Pomogła: 12 razy Wiek: 13 Dołączyła: 02 Paź 2006 Posty: 4307 Skąd: z plaży w Sopocie...
Wysłany: Sro Mar 12, 2008 10:29
Cytat:
Tak, otworzyłbym. Chciałbym zobaczyć ile mam jeszcze czasu. Wiedziałbym czy warto podejmować studia, czy np. wziąć kredyt i się wybrać gdzieś na wakacje.
no, wybrałbyś sie na wakacje, a tu okazałoby się,że jednak data śmierci nie była prawdziwa
_________________ po prostu! w ogóle! na pewno! naprawdę ! nie z czasownikami piszemy OSOBNO !
"A jeśli pewnego dnia będę musiał odejść? - spytał Krzyś ściskając Misiowi łapkę - Co wtedy?
-Nic wielkiego - zapewnił go Puchatek - posiedzę tu sobie i na Ciebie poczekam. Kiedy się kogoś kocha to ten ktoś nigdy nie znika tylko siedzi gdzieś i czeka na Ciebie."
Moja niska frekwencja na forum spowodowana jest powrotem do szkoły. na szczęście przerwa bożonarodzeniowa trwa w tym roku 2 tygodnie.
no, wybrałbyś sie na wakacje, a tu okazałoby się,że jednak data śmierci nie była prawdziwa
Wtedy miałbym problem, ale temat jest jasno postawiony :]
_________________ Im więcej człowiek wie o sobie w kontekście wielości doświadczeń tym większa jego szansa by nieoczekiwanie pewnego pięknego poranka moc zdać sobie sprawę z tego, kim on w istocie jest, czy raczej - Kim "on" w Istocie Jest.
Nie otworzyłabym.. wolałabym życ w niepewności i żyć tak jak do tej pory.. a nie z dnia na dzień coraz więcej myśleć o tym, że śmierć jest coraz bliżej.. straciłabym wtedy chyba cała radość z życia..