No tak,a ja mówie a Ty znów;)heh...polecam przeczytaj sobie kilka biografi bohaterów harcerskich np.T.Zawadzkiego,Orszy lub Rudego,i dopiero oceniaj harcerstwo...
_________________ Są chwile,które w pamięci zostają i choć czas mija to one nie mijają...
Na zawsze w moim sercu [*][*][*]
[*]Radzio i Babcia[*]
czytałem juz dawno temu, co nie zmienia faktu że sytuiacje dzieją się w momencie wojny - gdzie również walczyli piekarze, stolarze i szewcy. Owszem harcerswo pozwala na nabycie kilku cech charakteru, lub zdolności, które w czasie wojny mogą się przydać. O walecznych grupach harcerzy w czasie wojny słychać było, o walecznych grupach szewców nie, bo takich grup po prostu nie było. Inną kwestią było zapewne też to że wtedy odsetek młodzieży uczęszczający do harcerstwa był nieporównywalnie większy niz jest w chwili obecnej.
pozdrawiam i przypominam, że temat to "dziewczyna w wojsku"
Wysłany: Sro Sty 17, 2007 06:06
Justyś nie rpzesadzajmy ze kulke w klate hehe
ale ogolem wychowywałam sie i dalej zreszta mieszkam na wojskowym osiedlu i mam w rodzinie wojskowych i nie uwazam tego za cos złego czy gorszego
zalezy od upodobań.
naokolo mnie po osiedlu jak chodze bardzo czesto widze dziewczyny w mundurach nikogo to nie dziwi idziemy za przykładem USA właśnie.
napewno jest to dobry sposób dla osob z małym mioast bądź wsi, oczywsicie nikogo nie urazajac, zbey sie wybic bo gdy juz sie dostaniesz na taka uczelnie wojskowa masz wszystko, nauke za darmo (czyli mozliwosc uzyskania wyższych studiow), mieszkanko (co prawda w akademiku ale zawsz ena glowe sie nie leje), do tego jeszcz emiesięczna pensje
_________________ yeap yeap. on the street only Me & My iPod ;*
dopuszczam dziewczynę w wojsku - żołnierz też człowiek, jeść coś musi...
Jako żołnierze ze względu na warunki fizyczne to raczej kiepski pomysł jeśli chodzi o kobiety... o chyba że jakaś przejdzie te wszystkie testy (identyczne!!) co mężczyźni to wtedy nie ma problemu.
To zależy już od samej kobiety czy chce być w wojsku. Przyjeło się tak, że to raczej męzczyżni wstępują do wojska. Np. Moja mama była pewien czas w wojsku. xD
Kaczynski wprowadza wojsko zawodowe tzn ze zolnierze tez beda zawodowi,a nie jacys amatorzy, co przesiedza 9 miesiecy w koszarach. I chwala mu za to (i tylko za to)