forum młodzieżowe
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Geje i lesbijki

Co sądzisz o kochających "inaczej"??
Są nienormalni
20%
 20%  [ 63 ]
są normalni
52%
 52%  [ 164 ]
bez komentarza
14%
 14%  [ 46 ]
nie mam zdania;p
13%
 13%  [ 41 ]
Głosowań: 314
Wszystkich Głosów: 314

Autor Wiadomość
Hollywood 
Nowicjusz

Wysłany: Czw Kwi 24, 2008 11:07   

Cóż nic przeciwko nie mam .. :peace:

_sylax33 
Początkujący
się jaram < 33

Wysłany: Czw Kwi 24, 2008 12:49   

niech sobie tam żyją gdzieś, ale jak widze np. w restaracji dwie całujące się ze sobą dziewczyny to od razu odechciewa mi się jeść :/

Kociara93 
Początkujący
Zagubione dziewczę

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Czw Kwi 24, 2008 14:27   

Werter napisał/a:
Masz rację, Cici. Przeciętny Polak tak naprawdę nie wie, kim jest gej czy lesbijka. Nadal panuje przykry stereotyp geja - odmieńca wykreowany przez parady równości.

Nie rozumiem, dlaczego ludzie kierują się stereotypami. Przecież każdy na pierwszy rzut oka "inny" jest podobny do nas. Odczuwa rózne uczucia tak jak my, chce być szanowany przez innych tak jak my... Moim zdaniem WSZELKIE stereotypy są do... wiadomo czego
Tylko JA i TY...
JA i TY...
Tylko JA i TY...

Werter 
Nowicjusz

Wysłany: Pią Kwi 25, 2008 14:42   

Ze stereotypami trzeba walczyć. Ale to mocni przeciwnicy.

purchaw090293 
Początkujący
Simsones

Wysłany: Pią Kwi 25, 2008 20:43   

Dla Kościoła wzorem ma być biblia, a nie dzisiejsze normy, to że inni to tolerują nie oznacza że Kościół ma to robić, a bo wszyscy w gówno włażą to on tez to zrobi, na zachodzie obojętność ludzi doprowadziła do opłakanych skutków, dzieci mają jakąś edukację seksualną i inne pierdoły, a wszelcy antyhomoseksualni działacze są ścigani jak przestępcy. Zauważyłem że właśnie ta dewiacja jaką jest homoseksualizm sam sobie daje po dupie a potem ma pretensje do ludzi, że są nietolerancyjni, ale kto organizuje parady, kto próbuje podważać podstawy moralne zwykłej rodziny, kto walczy o adopcję dzieci przez związki jednopłciowe, kto chce wsadzić homofobów do szpitala psychiatrycznego ( i tu moja uwaga, bo nie wiem co za idiota wymyślił tę chorobę, bo takie coś nie istnieje, zarówno możemy powiedzieć, że Polacy podczas wojny z faszystami mieli faszyzmofobię i trzeba było ich z tego leczyć, bo faszyści to też ludzie, których trzeba tolerować i szanować) więc homosy niech się nie dziwią, że jak przechodzą koło ludzi to większość stoi ***. www.piotrskarga.pl - rzeczywiście trzeba chyba będzie przebudzić sumienia Polaków, bo zachód jest przykładem jakie mogą być poważne konsekwencje jak się jest obojętnym wobec problemu jakim jest homoseksualizm.

Werter 
Nowicjusz

Wysłany: Nie Kwi 27, 2008 16:49   

purchaw090293 napisał/a:
na zachodzie obojętność ludzi doprowadziła do opłakanych skutków, dzieci mają jakąś edukację seksualną i inne pierdoły

Wg mnie w Polsce brakuje edukacji seksualnej. Dlatego nastolatki, które decydują się na seks ze swoimi chłopakami, często nie mają pojęcia i zabezpieczeniu i konsekwencjach.
purchaw090293 napisał/a:
kto organizuje parady

Ja żadnej parady nie organizowałem i nigdy na takową nie pójdę.
purchaw090293 napisał/a:
kto próbuje podważać podstawy moralne zwykłej rodziny

Podaj mi choć jeden przykład, w którym homoseksualista podważa podstawy moralne zwykłej rodziny. I czym jest w ogóle dla ciebie zwykła rodzina? Bierz odpowiedzialność za to co piszesz, skoro już decydujesz się na takie odważne stwierdzenia.
purchaw090293 napisał/a:
kto walczy o adopcję dzieci przez związki jednopłciowe

98% homoseksualistów nie czuje potrzeby posiadania dzieci. Zazwyczaj pary homoseksualne wychowujące dzieci, mają te dzieci ze swoich poprzednich małżeństw.
purchaw090293 napisał/a:
kto chce wsadzić homofobów do szpitala psychiatrycznego

Ja nikogo nie chcę wsadzać do szpitala psychiatrycznego. Jak widzisz, staram się tylko uświadomić im pewne sprawy przy pomocy konwersacji.
purchaw090293 napisał/a:
( i tu moja uwaga, bo nie wiem co za idiota wymyślił tę chorobę, bo takie coś nie istnieje, zarówno możemy powiedzieć, że Polacy podczas wojny z faszystami mieli faszyzmofobię i trzeba było ich z tego leczyć, bo faszyści to też ludzie, których trzeba tolerować i szanować)

Mianem homofobii określa się lęk lub nienawiść w stosunku do mniejszości seksualnych. No a chyba nie powiesz mi, że nie ma nienawiści przeciwko gejom i lesbijkom.
purchaw090293 napisał/a:
www.piotrskarga.pl

Ta stronka mnie rozwaliła. Zero obiektywizmu. Nazywają tam homoseksualizm barbarzyństwem. Proszę cię, barbarzyństwem jest dla mnie pozbawianie ludzi szczęścia i miłości.
purchaw090293 napisał/a:
bo zachód jest przykładem jakie mogą być poważne konsekwencje jak się jest obojętnym wobec problemu jakim jest homoseksualizm.

Według mnie homoseksualizm nie jest problemem. Jeżeli dwoje ludzi się kocha, to niech sobie będą szczęśliwi ze sobą i mi nic do tego. Potrafię cieszyć się szczęściem innych, jeżeli nie ingeruje ono w moje własne szczęście.

Conan 
Początkujący
Kucharz junior

Wysłany: Nie Kwi 27, 2008 16:51   

Są to jak my ludzie, więc niech sobie żyją. Moim zdaniem są z leksza chorzy. Niech sobie są byl nie zlegalizują związków homoseksualnych i będzie git xD

pesca 
Praktykant
sfacciato.

Pomogła: 4 razy
Wysłany: Nie Kwi 27, 2008 16:56   

Conan napisał/a:
Są to jak my ludzie, więc niech sobie żyją..

Cytat:
Moim zdaniem są z leksza chorzy

To tacy jak my czy chorzy?

Cytat:
Niech sobie są byl nie zlegalizują związków homoseksualnych

A dlaczego nie? Kochają się, więc dlaczego nie mogą wziąć ślubu? Każdy kocha na swój sposób.

tosterka94 
Nowicjusz
^.-

Wysłany: Nie Kwi 27, 2008 17:19   

uncle-fucker napisał/a:
bi to dają mi duzo do myślenia

ostatnio czytałam, że tylko niewielki procent ludzi jest zdecydowanie hetero lub homo

paulus333 
Nowicjusz
optymistka xD

Wysłany: Nie Kwi 27, 2008 17:37   

przeciez to też ludzie
ich zycie, ich sprawa
potem powiedz że nie jesteś gotowy

pograj naiwną duszą
pobaw się ciałem

tęksnię za tym jak kłamiesz
nienawidzę cię kochanie

Conan 
Początkujący
Kucharz junior

Wysłany: Nie Kwi 27, 2008 18:12   

paulus333 napisał/a:
przeciez to też ludzie
ich zycie, ich sprawa

Według mnie inni ludzie xD
pesca napisał/a:
A dlaczego nie? Kochają się, więc dlaczego nie mogą wziąć ślubu? Każdy kocha na swój sposób.

Ma być mąż i żona-kobieta i mężczyzna. Już nie będe mówil, że zgodnie z prawem bożym bo ktoś mi jeszcze powie, że kościół sie do takich spraw miesza xD
Jak nie z prawem bożym, to powinno być zgodne z prawem natury xD
facet i face nie da życia ani kobieta i kobieta. Tylko kobieta i mężczyzna a my jako gatunek ludzki mamy dać życie. Już nie pisze o Bogu bo kto teraz wierzy? xxD

Tycha
Nowicjusz

Wysłany: Nie Kwi 27, 2008 19:06   

Moim skromnym zdaniem ludzie, którzy kochają inaczej są normalnymi osobami. Każdy zasługuje na miłość, a jeśli ktoś jest homo to nie znaczy, że trzeba go poniżać za to, że dąży do szcześcia. Całkowicie popieram demonstracje i akcje, których celem jest uświadomienie ludzi, że osoby o innej orientacji nie są nienormalne. Ostatnio spotakłam się z demonstracją w Toruniu podczas festiwalu sztuki i nauki i po prostu krew się we mnie gotowała jak ludzie z obrzydzeniem patrzyła na ludzi roznoszących ulotki!! Każdy ma prawo być kim chce. Skończyła się nietolerancja religijna, poniżanie żydów i romów (nie całkowicie, ale w dużym stopniu), więc teraz rasiści musieli sobie znależć nowe ofiary. Padło na homoseksualistów i biseksualistów... Z czasem i to minie.

Mnich 
Moderator
grajek obieżyświat;)

Wysłany: Nie Kwi 27, 2008 19:37   

Cytat:
facet i face nie da życia ani kobieta i kobieta. Tylko kobieta i mężczyzna a my jako gatunek ludzki mamy dać życie.
Wg Twojego punktu widzenia człowiek niepłodny z chorobowej przyczyny jest "inny" bo niezdolny do zachowania naturalnego cyklu rozrodczego polegającego na On+Ona=ono. Jest inny i nie powinien mieć prawa do legalnego związku z kobietą (jak napisałeś o 16:51). Czemu dobremu miałoby to sprzyjać?
Conan napisał/a:
Jak nie z prawem bożym, to powinno być zgodne z prawem natury xD
Homoseksualizm jest jednym z atrybutów natury. U zwierząt też występuje naturalnie.
Werter napisał/a:
Zazwyczaj pary homoseksualne wychowujące dzieci, mają te dzieci ze swoich poprzednich małżeństw.
A skąd znalazły się one w tych poprzednich małżeństwach?

pesca 
Praktykant
sfacciato.

Pomogła: 4 razy
Wysłany: Nie Kwi 27, 2008 19:41   

Cytat:
Zazwyczaj pary homoseksualne wychowujące dzieci, mają te dzieci ze swoich poprzednich małżeństw.

Zazwyczaj pary homoseksualne adoptują dzieci.

Werter 
Nowicjusz

Wysłany: Nie Kwi 27, 2008 19:42   

Conan napisał/a:
Według mnie inni ludzie xD

Inność nie jest niczym złym. Ludzie słuchający innej muzyki niż ty, też są w pewnej kwestii inni. Inny nie oznacza gorszy.
Cytat:
A skąd znalazły się one w tych poprzednich małżeństwach?

W Polsce bardzo często homoseksualiści wiążą się z osobami o płci przeciwnej, ponieważ nie chcą ujawniać swojej orientacji. Jednak serca nie można oszukiwać, dlatego takie związki często rozpadają się, bo jedna ze stron nie wytrzymuje takiej sytuacji. Nierzadko ta zdążyła już postarać się o dziecko, więc przy rozwodzie przypada ono jednemu z rodziców. Często właśnie homoseksualiście. I tak oto homoseksualista też może mieć dziecko z poprzedniego małżeństwa ;)

[ Dodano: Pon Kwi 28, 2008 01:44 ]
pesca napisał/a:
Zazwyczaj pary homoseksualne adoptują dzieci.

Zależy, czy mówimy o Polsce, czy o innych krajach. W Polsce homoseksualiści nie mogą adoptować dzieci. Nie zrozumiałaś mnie, ale o co mi chodziło dokładniej wyjaśniam wyżej.

Odpowiedz do tematu