forum młodzieżowe
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Geje i lesbijki

Co sądzisz o kochających "inaczej"??
Są nienormalni
20%
 20%  [ 63 ]
są normalni
52%
 52%  [ 164 ]
bez komentarza
14%
 14%  [ 46 ]
nie mam zdania;p
13%
 13%  [ 41 ]
Głosowań: 314
Wszystkich Głosów: 314

Autor Wiadomość
funky_boy
Nowicjusz
bwahahaha xd.

Wysłany: Nie Kwi 27, 2008 19:45   

oja. sracie niektórzy. siebie samego nie wyobrażam w takim związku, bo nie kręcą mnie faceci XD. ale jak kogoś kręcą to nie mam nic przeciwko.
poza tym lesbijki fajne są xdddd.
ps. gdzieś słyszałem, że homofobia to w większości przypadków kryptoohomoseksualizm ;p. a to znaczy, że większość homofobów ma ciągoty XD.
Conan napisał/a:
Ma być mąż i żona-kobieta i mężczyzna.

ma być. nieumyślnie i tak zmierzasz w stronę tego co pieprzy kościół XD. powiedzmy, że jestem wierzący, acz niepraktykujący. a nie mam zamiaru na siłe zmieniać swoich przekonań co do aborcji i zapłodnień in vitro. no joł.

Mnich 
Moderator
grajek obieżyświat;)

Wysłany: Nie Kwi 27, 2008 19:51   

Tycha napisał/a:
Całkowicie popieram demonstracje i akcje, których celem jest uświadomienie ludzi, że osoby o innej orientacji nie są nienormalne.
Demonstracje i akcje nie pokazują ludziom, że Oni są tacy sami, tylko że są właśnie inni. A my to powinniśmy zaakceptować. Wg. mnie punkt oparcia powinno się obrać na zasadzie, że są tacy sami, tylko mają inną orientację, a nie że są inni i powinno się ich zaakceptować. I tak edukacja seksualna w naszym kraju jest (o ile jakaś jest) na dennym poziomie. Aby przekonać społeczeństwo do tego, że nie są nikim "groźnym" powinno się właśnie pokazać, że potrafią normalnie żyć i się cieszyć, uprawiają sport, interesują się motoryzacją, grają w zespołach i poza sferą seksualną są takimi samymi ludźmi. Bo przeciętnemu nastolatkowi na myśl "homoseksualizm" póki co się kojarzy "ten, co robi demonstracje i jest obleśny", więc nic dziwnego, że tak trudno o akceptację.

[ Dodano: Nie Kwi 27, 2008 20:05 ]
Cytat:
W Polsce bardzo często homoseksualiści wiążą się z osobami o płci przeciwnej, ponieważ nie chcą ujawniać swojej orientacji. Jednak serca nie można oszukiwać, dlatego takie związki często rozpadają się, bo jedna ze stron nie wytrzymuje takiej sytuacji. Nierzadko ta zdążyła już postarać się o dziecko, więc przy rozwodzie przypada ono jednemu z rodziców. Często właśnie homoseksualiście. I tak oto homoseksualista też może mieć dziecko z poprzedniego małżeństwa ;)
Gej jest zdolny do współżycia z kobietą? W jaki sposób, skoro płeć przeciwna go w ogóle nie pociąga?

Werter 
Nowicjusz

Wysłany: Nie Kwi 27, 2008 20:28   

Mnich napisał/a:
Gej jest zdolny do współżycia z kobietą? W jaki sposób, skoro płeć przeciwna go w ogóle nie pociąga?

Najczęściej wmawia sobie, że jest bi.

Conan 
Początkujący
Kucharz junior

Wysłany: Nie Kwi 27, 2008 20:42   

Mnich napisał/a:
Wg Twojego punktu widzenia człowiek niepłodny z chorobowej przyczyny jest "inny" bo niezdolny do zachowania naturalnego cyklu rozrodczego polegającego na On+Ona=ono. Jest inny i nie powinien mieć prawa do legalnego związku z kobietą (jak napisałeś o 16:51). Czemu dobremu miałoby to sprzyjać?

Tak jeżeli chodzi o homoseksualistów xD
Mnich napisał/a:
Homoseksualizm jest jednym z atrybutów natury. U zwierząt też występuje naturalnie.

Nie zauważyłem xD

Mnich 
Moderator
grajek obieżyświat;)

Wysłany: Nie Kwi 27, 2008 21:04   

Conan napisał/a:
Tak jeżeli chodzi o homoseksualistów xD
A jeżeli nie chodzi o homoseksualistów?

Conan 
Początkujący
Kucharz junior

Wysłany: Nie Kwi 27, 2008 21:08   

Mnich napisał/a:
A jeżeli nie chodzi o homoseksualistów?

Nie napisałem nigdzie, że "mam coś" do ludzi, którzy nie mają dzieci ponieważ są nie płodni. ;)

Mnich 
Moderator
grajek obieżyświat;)

Wysłany: Nie Kwi 27, 2008 21:24   

Conan napisał/a:
Nie napisałem nigdzie, że "mam coś" do ludzi, którzy nie mają dzieci ponieważ są nie płodni.
Z wyjątkiem:
Conan napisał/a:
Tak jeżeli chodzi o homoseksualistów

Dlaczego?

Werter 
Nowicjusz

Wysłany: Nie Kwi 27, 2008 21:42   

Mnich, możesz podać jakieś przykłady/linki o homoseksualizmie wśród zwierząt? Bo szczerze powiedziawszy pierwszo słyszę o czymś takim.

Mnich 
Moderator
grajek obieżyświat;)

Wysłany: Nie Kwi 27, 2008 21:53   

Jest chociażby w wikipedii, http://pl.wikipedia.org/w...u_zwierz.C4.85t

Animal_89 
Nowicjusz
APATOR&RUCH

Wysłany: Nie Kwi 27, 2008 22:46   

Zboczeńcy i tyle ZERO TOLERANCJI DLA NICH!!!

paulus333 
Nowicjusz
optymistka xD

Wysłany: Pon Kwi 28, 2008 12:57   

Conan napisał/a:
Już nie pisze o Bogu bo kto teraz wierzy? xxD

ja wierze, ale moim zdaniem każdy ma swoje życie... i powinien postepowac tak jak uwaza xD
potem powiedz że nie jesteś gotowy

pograj naiwną duszą
pobaw się ciałem

tęksnię za tym jak kłamiesz
nienawidzę cię kochanie

Conan 
Początkujący
Kucharz junior

Wysłany: Pon Kwi 28, 2008 15:46   

Mnich napisał/a:
Dlaczego?

A uważasz, że pary homoseksualne są "zdrowe"? Moim zdaniem im się coś poprzestawiało w głowach

Werter 
Nowicjusz

Wysłany: Pon Kwi 28, 2008 16:07   

Wiesz co, Conan... twoje zdanie jest sprzeczne ze zdaniem naukowców ze światowych organizacji zdrowia. Znasz chociaż jakiegoś geja/lesbijkę? Miałeś najmniejszą styczność z homoseksualizmem?

Większość przeciwników homoseksualizmu nie podaje żadnych racjonalnych argumentów, żadnych faktów, nic do czego można by się odwołać.

Dodam jeszcze, że kościół w Polsce nie ma nic przeciwko istnieniu gejów i lesbijek. To normalne, że tacy ludzie się rodzą. Kościół zabrania tylko związywać się w pary takim ludziom, czyli homoseksualista żyjący w wiecznym celibacie nie popełnia grzechu. Osobiście uważam, że jest to śmieszne. Wielu gejów zostaje księżmi, żeby nie ujawnić swojej orientacji seksualnej, a potem sami nie potrafią dotrzymać celibatu. W moim mieście jest jeden ksiądz, który poprzez czaterię szuka partnerów (jest to na 100% potwierdzone). Oprócz tego znam przykład dwóch księży heteroseksualnych z mojej diecezji, którzy razem pojechali do dyskoteki w innym województwie i tam uprawiali seks z kobietami. Zresztą kościół zawsze był instytucją mieszającą się w sprawy polityki i ściągającą kasę od fanatyków religijnych.

purchaw090293 
Początkujący
Simsones

Wysłany: Pon Kwi 28, 2008 16:35   

Werter napisał/a:
purchaw090293 napisał/a:
na zachodzie obojętność ludzi doprowadziła do opłakanych skutków, dzieci mają jakąś edukację seksualną i inne pierdoły

Wg mnie w Polsce brakuje edukacji seksualnej. Dlatego nastolatki, które decydują się na seks ze swoimi chłopakami, często nie mają pojęcia i zabezpieczeniu i konsekwencjach.
purchaw090293 napisał/a:
kto organizuje parady

Ja żadnej parady nie organizowałem i nigdy na takową nie pójdę.
purchaw090293 napisał/a:
kto próbuje podważać podstawy moralne zwykłej rodziny

Podaj mi choć jeden przykład, w którym homoseksualista podważa podstawy moralne zwykłej rodziny. I czym jest w ogóle dla ciebie zwykła rodzina? Bierz odpowiedzialność za to co piszesz, skoro już decydujesz się na takie odważne stwierdzenia.
purchaw090293 napisał/a:
kto walczy o adopcję dzieci przez związki jednopłciowe

98% homoseksualistów nie czuje potrzeby posiadania dzieci. Zazwyczaj pary homoseksualne wychowujące dzieci, mają te dzieci ze swoich poprzednich małżeństw.
purchaw090293 napisał/a:
kto chce wsadzić homofobów do szpitala psychiatrycznego

Ja nikogo nie chcę wsadzać do szpitala psychiatrycznego. Jak widzisz, staram się tylko uświadomić im pewne sprawy przy pomocy konwersacji.
purchaw090293 napisał/a:
( i tu moja uwaga, bo nie wiem co za idiota wymyślił tę chorobę, bo takie coś nie istnieje, zarówno możemy powiedzieć, że Polacy podczas wojny z faszystami mieli faszyzmofobię i trzeba było ich z tego leczyć, bo faszyści to też ludzie, których trzeba tolerować i szanować)

Mianem homofobii określa się lęk lub nienawiść w stosunku do mniejszości seksualnych. No a chyba nie powiesz mi, że nie ma nienawiści przeciwko gejom i lesbijkom.
purchaw090293 napisał/a:
www.piotrskarga.pl

Ta stronka mnie rozwaliła. Zero obiektywizmu. Nazywają tam homoseksualizm barbarzyństwem. Proszę cię, barbarzyństwem jest dla mnie pozbawianie ludzi szczęścia i miłości.
purchaw090293 napisał/a:
bo zachód jest przykładem jakie mogą być poważne konsekwencje jak się jest obojętnym wobec problemu jakim jest homoseksualizm.

Według mnie homoseksualizm nie jest problemem. Jeżeli dwoje ludzi się kocha, to niech sobie będą szczęśliwi ze sobą i mi nic do tego. Potrafię cieszyć się szczęściem innych, jeżeli nie ingeruje ono w moje własne szczęście.

Mi już nie o to chodzi mi chodzi o to po co to tak nagłaśniać w mediach, o że tam była parada, p co wywieszać plakaty.

Werter 
Nowicjusz

Wysłany: Pon Kwi 28, 2008 16:44   

purchaw090293 napisał/a:
Mi już nie o to chodzi mi chodzi o to po co to tak nagłaśniać w mediach, o że tam była parada, p co wywieszać plakaty.

Już ci rozjaśniam. Jeśli urodziłbyś się gejem, tak jak ja, to czułbyś nieodpartą potrzebę miłości ze strony chłopaka. A ponieważ wszyscy dookoła czuliby do ciebie z tego powodu nienawiść i okazywali ci brak zrozumienia, to chciałbyś zmienić ich punkt widzenia na ciebie, pokazać im, że jesteś normalny, że chcesz tylko by cię akceptowano.

PS. Uważam, że parady równości to straszna głupota, nie wiem kto w ogóle wymyślił taką metodę propagowania mniejszości seksualnych. Ludzie biorący w niej udział ubierają się w śmieszne kolorowe ciuszki, obnażają się na ulicach, robią różne inne nieprzyzwoite rzeczy. A przecież homoseksualiści mogliby docierać do ludzi w inny sposób, organizując np. kulturalne konferencje prasowe, udzielając wywiadów, pokazując siebie jako normalnych ludzi, a nie odmieńców! Ale drodzy heterycy! Jest znaczna część homoseksualistów, którzy nie popierają parad równości, między innymi ja.

Odpowiedz do tematu