Werter - może to się wydać obraźliwie, ale nie chcę Cię tutaj urazić tylko dowiedzieć... bo nie spotkałam żadnego homo więc mam kilka pytań.. czy twoi rodzice wiedzą? kiedy im to powiedziałeś? kiedy się dowiedziałeś że jesteś homo? czy miałeś chłopaka? co z otoczeniem? jak to w ogóle jest ...
jeśli nie chcesz, nie odpowiadaj...
_________________ Note to self:
I miss you terribly.
This is what...
we call a tragedy.
Come back to me,
Come back to me,
To me.
W porządku. To tylko forum, nikt mnie tu nie zna, więc nie muszę niczego ukrywać.
Nie powiedziałem rodzicom, że jestem gejem, bo są oni strasznymi tradycjonalistami i konserwatystami, więc albo od razu wyrzuciliby mnie z domu, albo kazali się leczyć. Na dzień dzisiejszy nikt z moich znajomych o tym nie wie, oprócz... mojego chłopaka. Niestety nasz związek musi odbywać się w tajemnicy przed wszystkimi, co jest bardzo przykre i męczące. Nie chodzimy na żadne parady, nie całujemy się na ulicy, nie trzymamy za ręce. Po prostu się kochamy i nie pozwolimy, żeby ktoś nam to odebrał.
To dla mnie jest takie zwyczajne. Nie zwracam uwagi na takie idiotyczne rzeczy jak orientacja, pochodzenie.
Strasznie też irytują mnie starsi ludzie ( w tym moi rodzice, którzy AŻ tak starzy wielce nie są) gadający jakie to homo jest obleśne, nienormalne, nieprawidłowe itp.
A kiedy zaczynam się z nimi na ten temat wykłócac to zwyczajnie się odcinają.
I chyba (moim zdaniem) najbardziej idiotycznym zachowaniem w stosunku do homo jest zamknięcie się przed tym tematem na cztery spusty, tak jak by go nie było.
_________________ Dopóki mogę iść o własnych siłach, pójdę tam gdzie zechcę! Nie poświęcę się dla morału! Od 0 do 100% wilki muszą być wolne,
Zwłaszcza gdy są młode!
Bo przeciętnemu nastolatkowi na myśl "homoseksualizm" póki co się kojarzy "ten, co robi demonstracje i jest obleśny", więc nic dziwnego, że tak trudno o akceptację.
To, że im się tak kojarzy to nie jest wina demonstracji, tylko ich rodziców i starszych osób, które są czasami gorsze od młodzieży. Ludzie młodzi szybciej zaczynają rozumieć że geje i lesbijki są normalnymi ludźmi, ale jak cały czas słyszą od swoich rodziców, nauczycieli, babci czy tam dziadka, że to jest złe, obleśne i w ogóle fuj to z czasem tak są przesiąknięci tymi opiniami, że sami ( czesto nieświadomie ) je powtarzają.
Werter napisał/a:
A przecież homoseksualiści mogliby docierać do ludzi w inny sposób, organizując np. kulturalne konferencje prasowe, udzielając wywiadów, pokazując siebie jako normalnych ludzi, a nie odmieńców! Ale drodzy heterycy! Jest znaczna część homoseksualistów, którzy nie popierają parad równości, między innymi ja.
Tylko problem w tym, że nie ma osoby, która by się tym zajęła ;/ A moim skromnym zdaniem parady równości są ważne, ale dla osób, które biorą w nich udział ;] Poza tym skąd pewnośc, zę ci wszyscy demonstranci są tam poto, żeby pokazać że są równi reszcie społeczeństwa, czy może po to żeby zrobić coś głupiego i później twierdzić, że to wszystko wina homoseksualistów, że to ich wpływ tak na niego zadziałał... Ludzie często zachowują się dziwnie...
Ludzie młodzi szybciej zaczynają rozumieć że geje i lesbijki są normalnymi ludźmi, ale jak cały czas słyszą od swoich rodziców, nauczycieli, babci czy tam dziadka, że to jest złe, obleśne i w ogóle fuj to z czasem tak są przesiąknięci tymi opiniami, że sami ( czesto nieświadomie ) je powtarzają.
Zabraniasz rodzicom wychowywać dzieci?
Posunęłaś się do radykalnego krytycyzmu. Ja też mogę do dosłownej interpretacji. Nie jest kwestią zasadniczą wpajanie jakichkolwiek ideologii przez państwo, a edukowanie obywateli. Niech sami kształtują swoje poglądy. W tym na homoseksualizm. Zaręczam. Wykształcony, inteligentny człowiek debilem nie będzie.
A ja ciągle mam nadzieję, że tworzymy jedno społeczeństwo...
A na temat parad równości i normalności zdanie mam jedno. Dopóki i jedne i drugie będą organizowane przez agresywnych propagandowo ortodoksów, to nic z tego nie będzie. Dlaczego nie można się przejść jednym tłumem szczęśliwych ludzi?
_________________ "Niebo gwiaździste nade mną. Prawo moralne we mnie." - Immanuel Kant.
"Komunistów zabijam dla przyjemności" - Tony Montana.
Ja nic nie mam do osób homoseksualnych. Ot, zwykli ludzie. Irytują mnie jedynie te parady równości, demonstracje - właśnie przez nie paradoksalnie robią z siebie odmieńców, choć dążą do normalnego, zwykłego traktowania.
I to co ostatnio stało się modne u osób publicznych - ujawnianie swojej orientacji. Chyba nikt hetero nie oznajmia, że jest hetero. Chcę traktować osoby homoseksualne normalnie, a niektórzy ogłaszają to wszem i wobec, tak, jakby rzeczywiście była to jakaś choroba.
_________________ "Vinum et musica leatificant cor."
Przeczytaj regulamin a dowiesz się, czemu dla Ciebie ten podpis, Gość.
Pomogła: 1 raz Wiek: 15 Dołączyła: 22 Mar 2008 Posty: 94 Skąd: Stalowa wola City xD
Wysłany: Pon Maj 05, 2008 18:02
Werter napisał/a:
Ze stereotypami trzeba walczyć. Ale to mocni przeciwnicy.
Nie powinno się poddawać w tej walce. Stereotypy to moim zdaniem baaardzo powierzchwny wymysł nietolerancyjnych osób... Ale wiadomo, stereotypy to mocni przeciwnicy, i to nie jest łatwe...
_________________ Kiedyś kupię nóz...
I powyżynam wszystkich w koło, kupię nóż...
Zostawię tylko DWOJE...
Tylko JA i TY...
JA i TY...
Tylko JA i TY...
Tylko problem w tym, że nie ma osoby, która by się tym zajęła ;/ A moim skromnym zdaniem parady równości są ważne, ale dla osób, które biorą w nich udział ;] Poza tym skąd pewnośc, zę ci wszyscy demonstranci są tam poto, żeby pokazać że są równi reszcie społeczeństwa, czy może po to żeby zrobić coś głupiego i później twierdzić, że to wszystko wina homoseksualistów, że to ich wpływ tak na niego zadziałał... Ludzie często zachowują się dziwnie
Przepraszam a po co w ogóle te demonstaracje?! Czy ci demonstrujący myślą że jeśli wyjdą na ulice zaczną krzyczec, dziwnie sie ubiorą i będą epatować swoja skadinąt innościa to przekonają do siebie ludzi?! Nie wręcz przeciwnie. Ludzie nie lubią takich gestów na pokaz to ich irytuje i jeszcze bardziej zniecheca. Ok, domagają się równego traktowania ale moim zdaniem taka demonstracja w niczym im nie pomoże. Swoich praw musza po prostu dochodzić w inny sposób. A najlepszym sposobem na przekonanie do siebie ludzi i udowodnienie tej tzw normalności o której tak wiele się mówi, jest po prostu świadczenie swoim życiem i postawą do ludzi, zachowaniem w codziennym życiu, ze jest się dobrym i uczciwym człowiekiem i to wystarczy. A jeśli ktoś ma uprzedzenia i jest homofobem to tym bardziej go to zniechęci.
_________________ "Miłość szczęśliwa. Czy to jest normalne,
czy to poważne, czy to pożyteczne,
co świat ma z dwojga ludzi,
którzy nie widzą świata?" W.Sz.