Pomogła: 12 razy Wiek: 13 Dołączyła: 02 Paź 2006 Posty: 4307 Skąd: z plaży w Sopocie...
Wysłany: Czw Cze 28, 2007 13:49
may, chodzi Ci o glodowki oczyszczajace?
Fajna sprawa,ale chyba jestes za mloda
_________________ po prostu! w ogóle! na pewno! naprawdę ! nie z czasownikami piszemy OSOBNO !
"A jeśli pewnego dnia będę musiał odejść? - spytał Krzyś ściskając Misiowi łapkę - Co wtedy?
-Nic wielkiego - zapewnił go Puchatek - posiedzę tu sobie i na Ciebie poczekam. Kiedy się kogoś kocha to ten ktoś nigdy nie znika tylko siedzi gdzieś i czeka na Ciebie."
Moja niska frekwencja na forum spowodowana jest powrotem do szkoły. na szczęście przerwa bożonarodzeniowa trwa w tym roku 2 tygodnie.
Znam dziewczynę, która głodówkę połączyła z intensywnymi ćwiczeniami-krwinki jej popękały-zamiast "białego białka" oczu miała krwistą czerwień...przez ok 2 ostatnie tygodnie przed wakacjami chodziła w okularach przeciwsłonecznych (żeby tego nie było widać)...
Lepiej po prostu ćwiczyć i ograniczać niektóre produkty
_________________ ...prosta rzecz śnić ten sen tak niewinnie jak marzyciel...
Pomogła: 12 razy Wiek: 13 Dołączyła: 02 Paź 2006 Posty: 4307 Skąd: z plaży w Sopocie...
Wysłany: Pią Cze 29, 2007 12:08
Oj,ale ja mysle ,ze tu chodzi o taka 2-3 dniowa glodowke oczyszczającą. nawet nie po to,zeby schudnąć.
_________________ po prostu! w ogóle! na pewno! naprawdę ! nie z czasownikami piszemy OSOBNO !
"A jeśli pewnego dnia będę musiał odejść? - spytał Krzyś ściskając Misiowi łapkę - Co wtedy?
-Nic wielkiego - zapewnił go Puchatek - posiedzę tu sobie i na Ciebie poczekam. Kiedy się kogoś kocha to ten ktoś nigdy nie znika tylko siedzi gdzieś i czeka na Ciebie."
Moja niska frekwencja na forum spowodowana jest powrotem do szkoły. na szczęście przerwa bożonarodzeniowa trwa w tym roku 2 tygodnie.
Ja tam głodówki uważam za bzdurę. Jeszcze w anoreksję się wpadnie i co?
Według mnie jedyną że tak powiem "dietą" którą uważam za słuszną, jest po prostu ruch, ruch i jeszcze raz ruch . Sama ostatnio jem normalnie i cały czas chudnę dzięki temu :]
_________________ 13, 14, 15 lipca nie pojawię się na forum.
Tak, tak, jestem zła.
Tak, tak, jestem niedobra.
Tak, tak, jestem podła.
I jestem ignorantką.
Ale tak poza tym to ja jestem dobra.
I normalna. A sprzeczności we mnie nie ma.
Zależy od definicji.
Popieram glodówkę:
Głodówka - akcja protestancyjna polegająca na domaganiu się swych racji poprzez groźbę głodu.
Nie popieram głodówki:
Głodówka - stan w który wprowadzają się dziewczyny chcące się odchudzić i wyglądać ładniej.
Ta pierwsza głodówka ma jakiś cel. Ta druga jest tylko przejawem czystej głupoty i pychy.
Ta druga jest tylko przejawem czystej głupoty i pychy
czy ja wiem. Raczej desperacji dziewczyny, która faktycznie ma nadwagę i po wielu nieudanych próbach korzysta z tego sposobu by stracić na wadze. Choć wiele dziewczyn-bez potrzeby korzysta z tej metody.... Zaskakuje mnie gdy widzę chudą jak patyk zdiewczynę na diecie
Wiek: 16 Dołączyła: 02 Maj 2007 Posty: 694 Skąd: Białystok
Wysłany: Nie Lip 01, 2007 16:56
dimmension napisał/a:
Raczej desperacji dziewczyny, która faktycznie ma nadwagę i po wielu nieudanych próbach korzysta z tego sposobu by stracić na wadze.
Tylko co im to da? Chwilowy efekt? Głodówki przecież nic nie dają. Mogą skończyć się jedynie na anoreksji lub innych ciężkich chorobach z wycieńczenia.
dimmension napisał/a:
Zaskakuje mnie gdy widzę chudą jak patyk zdiewczynę na diecie
Wtedy to już wina tylko psychiki takiej dziewczyny.
_________________ Taak ! Dajesz dzieciak ! Cieszymy się życiem ! Niech żyje may ! Pieprzona optymistka !
Tylko co im to da? Chwilowy efekt? Głodówki przecież nic nie dają. Mogą skończyć się jedynie na anoreksji lub innych ciężkich chorobach z wycieńczenia.
Po to aby schudnąć. Bo ile można użerać się z "nic-nie-dającymi-dietami"? Choć wg mnie dziewczyny, które mają naprawdę problemy z wagą (bo w naszym wieku eksperymenty nie są wskazane) powinny iść do dietetyka.
may napisał/a:
dimmension napisał/a:
Zaskakuje mnie gdy widzę chudą jak patyk zdiewczynę na diecie
Wtedy to już wina tylko psychiki takiej dziewczyny.
Czyli prawie zawsze... Ja rozumiem, że mają kompleksy, ale nie leczy się ich w ten sposób.
Wiek: 17 Dołączyła: 06 Maj 2007 Posty: 123 Skąd: wroclove.
Wysłany: Nie Lip 01, 2007 17:18
mnie irytują dziewczyny, ktore nie jedzą , by schudnac. zeby sie odchudzic, trzeba sie rpzede wszystkim ruszac, i jesc ZDROWO, a nie minimalnie.
ja sama mam problemy z jedzeniem. tyle ez u mnie jest to na tle nerwowym. i czasem doprowadzaja mnie te nerwy do takiego stanu.. ze nie jem przez kilka dni.
dlatego dziewczyny, ktore odstawiają jedzenie z własnej woli, moim zdaniem są po prostu głupie. tak nieprzemyslane decyzje mają czasem krytyczne skutki.
_________________ "I don't want to swim the ocean, when it's cold I'd like to die"
Mam taką koleżankę co od czasu do czasu się głodzi tak dwa dni a potem wpieprza co jej pod ręke wpadnie. ;/ To jest chore. Są inne sposoby by schudnąć.
_________________ Są dwa słowa dla duszy jak wrzątek dwa te słowa to koniec i początek Pierwsze weschnienie miłości to ostatnie weschnienie rozumu