Co sądzicie o homofobii? Jesteście jej zwolennikami czy przeciwnikami? Ja nie popieram homofobii, ale jestem przeciw tym wszytskim paradom równośći itp.,
Pomogła: 16 razy Dołączyła: 26 Kwi 2006 Posty: 4696 Skąd: się tu wziąłeś?
Wysłany: Sro Maj 02, 2007 20:22
Angel, a ja się z Tobą nie zgadzam. Jak na twój wiek twoje poglądy są dosyć... normalne... Co ty możesz o tym wiedzieć... Otóż takie osoby nie powinny się z tym kryć, bo nie mają czego kryć. I to nie jest choroba. To że są oni mniejszością nie znaczy, że jest to choroba... Jeżeli jesteś przeciw homofobii to uważaj, bo zaraz w nią wpadniesz.
innego powołania, jak wzbudzanie tego światła
na twarzach otaczających nas ludzi.'
A.Camus
Co sądzicie o homofobii? Jesteście jej zwolennikami czy przeciwnikami? Ja nie popieram homofobii, ale jestem przeciw tym wszytskim paradom równośći itp., przecież homoseksualizm to choroba i ludzie którzy są nimi powinni ją ukrywać!
Robisz sobie żarty?
Z jednej strony jej nie popierasz a z drugiej myślisz że homoseksualiści powinni sie ukrywac?
Homofobia-lęk przed zetknięciem się z osobami o orientacji homoseksualnej, wstręt, niechęć, nienawiść wobec osób o orientacji homoseksualnej lub potępianie takich osób z powodu ich orientacji.
W ogóle nie możemy nawet miec podejrzeń że jesteś homofobem.
Ja sama myślę, że niektórzy przesadzają ze swoją niechęcią do homoseksualistów, przeciez ci ludzie nie wybierali swojej orientacji.
_________________ Dziekuje Panie że mieszczę się w standardzie,
że nie wystaje za nawias.
Lecz czemu mi dałeś marną mysią wiarę. Przeczuwam klęske już na wstępie...
Dziękuję Panie że mieszcze się w szeregu.
Za średni wzrost, letnie ciało
Lecz czemu dumy pożałowałeś Panie.
Kolana pieką od klękania... HEY
1) Homofobia jest zjawiskiem wyimaginowanym przez homoseksualistów. Medycznie nie idzie jej uzasadnić, ani wykryć. Nie oznacza to jednak, że nie istnieje. Oczywiście są przypadki, ale to jest nie więcej, niż 1000 ludzi w obrębie naszego pięknego kraju.
2) Homofobem nazywany jest każdy, który nie popiera homoseksualizmu i nakazuje mu siedzieć w domach gejów i nie obnosić się na ulicach. Taki jego gust i poczucie estetyki. Nie oznacza to bynajmniej, że jest nietolerancyjny.
3) Czyli jest to krótko mówiąc zjawisko psychologiczne, a wyrażenie fobia jest tu nieadekwatne w sensie medyczny. Czy dresów, którzy nazywają metali brudasami mamy oskarżyć o metalofobię, a na przykład mnie o komuchofobię.
Zjawisko wyolbrzymione i spowodowane zbyt dużym lobbym homoseksualnym na ulicach miast i wsi.
Za chwilę zostanę oskarżony o nietolerancję, ależ moi drodzy wręcz przeciwnie ja jestem bardzo tolerancyjny...
Angel napisał/a:
Ja sama myślę, że niektórzy przesadzają ze swoją niechęcią do homoseksualistów, przeciez ci ludzie nie wybierali swojej orientacji.
Ci ludzie też nie wybierali swojej homofobii...
Powtarzam homoseksualiści nikt was nie tępi, że jeden drugiemu w zad, ale nie musicie mówić wszystkim, że to piękne i normalne, bo nie jest. A jak mi ktoś powie, że to normalne w przyrodzie to go wyśmieję, gdyż to najbardziej bzdurny argument, jaki w życiu słyszałem.
Biala napisał/a:
To że są oni mniejszością nie znaczy, że jest to choroba
Według słownika języka polskiego jest Tak samo jak chorobą jest nałóg, każda fobia, depresja etc...
Biala napisał/a:
Co ty możesz o tym wiedzieć
To co ty, ja, Królewna, Bęsik i każdy inny, bo wszyscy widzimy co się za oknem przez pryzmat telewizora dzieje.
_________________ "Niebo gwiaździste nade mną. Prawo moralne we mnie." - Immanuel Kant.
"Komunistów zabijam dla przyjemności" - Tony Montana.
Wysłany: Sro Maj 02, 2007 21:25
Dokładnie tak jak napisał Misha - Nie ma czegoś takiego jak " homofobia ".
_________________ "Zaciśnij pięść nim skończy się bój
Najgrubszą z krat nie zamkną Twych ust
Z najmniejszej z cel ucieknie Twój krzyk
Bo każdy dzień oddałeś dla krwi
Unieśmy dłoń za starą pieśń
Za faszyzm słów, za czerwień i biel
Wolność w nas dla której wciąż warto trwać
Choć dręczy Cię czerwony sejm, czerwony rząd, sprzedany kler
Nie walczysz sam o racje dla swoich praw
Nie pozwól złamać się!"
Wysłany: Sro Maj 02, 2007 22:23
To co ty, ja, Królewna, Bęsik i każdy inny, bo wszyscy widzimy co się za oknem przez pryzmat telewizora dzieje.
media kłamią. Ukazują sztuczną rzeczywistość.
A.Camus
2) Homofobem nazywany jest każdy, który nie popiera homoseksualizmu i nakazuje mu siedzieć w domach gejów i nie obnosić się na ulicach. Taki jego gust i poczucie estetyki. Nie oznacza to bynajmniej, że jest nietolerancyjny.
A nie jest to troche takie "zniewolenie" dla tych ludzi?
"Jestem gejem, a moja seksualnośc może się ujawnic tylko u mnie w domu"
a czemu nie
"Jestem hetero moja seksualnośc moze się ujawnic tylko u mnie w domu"
Może całujące się pary hetero ( w ogóle okazujące sobie uczucia) to dla mnie obrzydliwe i niesmaczne.
Nie sądzę, że kiedy homoseksualiści dostali by pozwolenie na okazywanie sobie uczuc na ulicy (jej, jak to brzmi!) to wszyscy na raz by wybiegli i zaczeli się całowac, następnie pieścic a potem uprawiac jakiś seks analny na srodku drogi. Sprowadzanie wszystkich homoseksualistów do tego, że są ze sobą bo lubią inaczej się kochac i z tą samą płcią jest błędne.
_________________ Dziekuje Panie że mieszczę się w standardzie,
że nie wystaje za nawias.
Lecz czemu mi dałeś marną mysią wiarę. Przeczuwam klęske już na wstępie...
Dziękuję Panie że mieszcze się w szeregu.
Za średni wzrost, letnie ciało
Lecz czemu dumy pożałowałeś Panie.
Kolana pieką od klękania... HEY
Pomogła: 12 razy Wiek: 13 Dołączyła: 02 Paź 2006 Posty: 4307 Skąd: z plaży w Sopocie...
Wysłany: Czw Maj 03, 2007 08:12
Jak dla mnie czegoś takiego jak homofobia nie będzie, jeśli homoseksualiści nie będą robić z siebie ofiar losu, którym sie wszytko należy, bo są inni.
Zresztą jak zauważył Misha
Cytat:
wyrażenie fobia jest tu nieadekwatne w sensie medycznym.
_________________ po prostu! w ogóle! na pewno! naprawdę ! nie z czasownikami piszemy OSOBNO !
"A jeśli pewnego dnia będę musiał odejść? - spytał Krzyś ściskając Misiowi łapkę - Co wtedy?
-Nic wielkiego - zapewnił go Puchatek - posiedzę tu sobie i na Ciebie poczekam. Kiedy się kogoś kocha to ten ktoś nigdy nie znika tylko siedzi gdzieś i czeka na Ciebie."
Moja niska frekwencja na forum spowodowana jest powrotem do szkoły. na szczęście przerwa bożonarodzeniowa trwa w tym roku 2 tygodnie.
Wara raus od komputera. Tak się składa, że w tych kwestiach to pokazują prawdę. Zresztą sam w Katowicach widziałem "paradkę" (mała była 200 osób) i krótko. Takiego festiwalu odmienności, bezguścia i zboczenia w życiu nie oglądałem...
Poza tym gdybym napisał bez tego telewizora to byś nawet tego nie przytoczyła. Chciałem sprawdzić kto się złapie
Cytat:
"Jestem gejem, a moja seksualnośc może się ujawnic tylko u mnie w domu"
Może, niech się ujawnia w domach i patrzcie jaki ja tolerancyjny w ich klubach dla gejów też niech się ujawnia. Ale nie mają prawa mówić na ulicach, w szkołach itd. że to piękne, normalne etc.
Oczywiście na ulicy też mogą do siebie filtrować itd. Ale niech nie mają pretensji, że dla normalnych ludzi jest to obleśne i nieestetyczne.
Szeche napisał/a:
Nie sądzę, że kiedy homoseksualiści dostali by pozwolenie na okazywanie sobie uczuc na ulicy (jej, jak to brzmi!) to wszyscy na raz by wybiegli i zaczeli się całowac, następnie pieścic a potem uprawiac jakiś seks analny na srodku drogi.
Mają takie pozwolenie. I niech z niego korzystają tak jak napisałem wyżej. Jak tolerancja to w obie strony. i skoro tego nie chcą to po jaką cholerę im parady i manifestacje wszelkie.
Szeche napisał/a:
Może całujące się pary hetero ( w ogóle okazujące sobie uczucia) to dla mnie obrzydliwe i niesmaczne.
Dla Ciebie, dla 99% to romantyczne i sympatyczne, chociaż czasem faktycznie obleśne.
_________________ "Niebo gwiaździste nade mną. Prawo moralne we mnie." - Immanuel Kant.
"Komunistów zabijam dla przyjemności" - Tony Montana.
Wysłany: Czw Maj 03, 2007 10:06
Aguś napisał/a:
jeśli homoseksualiści nie będą robić z siebie ofiar losu, którym sie wszytko należy, bo są inni.
im sie należy to co heteroseksualnym
A.Camus
Wysłany: Czw Maj 03, 2007 11:24
Nie wiem czy jestem homofobem... Ale zarówno mnie skręca jak widzę pary hetero jak i homo które obleśnie się całują na środku ulicy. Po prostu taki wstręt... Jak dla mnie każdy ma własne życie intymne, które nie powinno być wystawione na środku ulicy, trzymanie się za rączki, jakieś buzi tak,ale jak widzę parkę gdzie chłopak prawie rozbiera dziewczynę i już już na przystanku prawie że seks uprawiają, to mam takie same mdłości jak widzę całującą się parę gejów czy lesbijek.
Co do homoseksualistów - są mniejszością w kraju i bardzo długo tak jeszcze będzie, od dziecka mamy już zakorzenione, że normalnością jest "mamusia i tatuś" czyli pan i pani, bo przecież w takiej rodzinie się wychowujemy, więc przyjmujemy to za normalność. Dueciki w postaci pani i pani albo pan i pan, no nie są tak do końca normalne, bo mimo wszystko to jest swego rodzaju zboczenie, z którego można jak się chce wyleczyć. I znam takie przypadki, że po paru latach gej stał się hetero, ma żonę i dzieci i jest szczęśliwy.
Poza tym homoseksualiści wiedzą dlaczego czuje się do nich taką jakby niechęć, wymagają od innych tolerancji dla siebie, ale dlaczego sami nie są tolerancyjni i nie zaakceptują tego, że ktoś ich nie akceptuje ? Jak tolerancja to w obydwie strony.
_________________ Ja tylko mówię durniom, że są durniami.