Mnie bardzo denerwują błędy ortograficzne(chociaż mi też sie zapewne zdarzają, ale nie takie rażące jak np. muj, chasło itp) i brak interpunkcji.
Albo jak chłopak mówi "szłem", a dziewczyna "szedłam".
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 17 Lip 2008 Posty: 224 Skąd: ŚwiaT SłodyczY...
Wysłany: Wto Lip 29, 2008 16:19
wredna_suka napisał/a:
Dysleksja = lenistwo.
Dokładnie tak. Choroba ta to nawet nie jest choroba. To jest po prostu nie chcenie się uczyć, to jest ludzka głupota...
Nienawidze kiedy ktoś robi takie banalne błędy jak "muj", "ktury", albo "w ogóle"...
Próbuje nie patrzeć nawet na te błędy, jeśli ktoś takie robi...
Hej ludzie. Powiedzcie mi, denerwuje, śmieszy lub nic wam to nie robi jak osoba, która wypowiada się w temacie robi milion błędów ortograficznych?
nie lubie a niektorzy robie zalosne bledy ;p zreszta ja mam problem z zapamietaniem jak sie poprawnie pisze nie z przymiotnikami ;d bo z czasownikami to wiem ze oddzielnie ;D
_________________ "-Ała, pękła mi guma.! ..
-Guma to pękła pana rodzicom 20 lat temu"
Pomógł: 4 razy Wiek: 19 Dołączył: 01 Sie 2008 Posty: 355 Skąd: ze Wszond
Wysłany: Pią Sie 01, 2008 09:53
Nie bede orginalny ... Podpisuje sie pod wszystkimi. Nie lubie a nawet nienawidze czegos takiego.
Najsmieszniejszy "polski" wyraz? Mam dylemat
1) Korwa (kolega tak caly czas pisze na gg mimo ze mu to wypominam )
2) We duk mie (tak napisal ktos na pewnym forum)
Ktore lepsze?
_________________ A bird that has lost his wings
cannot fly in the sky known as memory.
But, I still believe
that as long as I'm living in the present
memories are like flowing time
being born anew.
żałosne jest według mnie pisanie: wziąść, muj, w ogóle, napewno, zaczołem, szłem, chcem, itp... ;p
dużo tego jest, za dużo, aby wymieniać. najbardziej jednak śmieszą mnie plastykowe panienki, z tipsami dłuższymi od spódniczek, robiące takie 'byki'... (spotkałam się z podobnym przypadkiem na wakacjach, podczas wizyty na poczcie. no cóż, w końcu słowo "plaża" jest takie trudne do napisania...). tak samo zresztą chłopaki, którzy mają się za jakiś świetnych, cool, trendy, itp. itd., ale nie potrafią napisać zdania bez minimum kilku błędów...
_________________ Come on you reds, come on you reds
Just keep your bottle and use your heads
For ninety minutes we'll let them know
Who's Man United, here we go !
reszta ja mam problem z zapamietaniem jak sie poprawnie pisze nie z przymiotnikami
To jest bardzo łatwe
Moja babcia tak mnie nauczyła. Wyobraź sobie jakieś popularne "nie z przymiotnikiem". Na przykład "niedobry". Zawsze piszesz to razem i doskonale wiesz, że tak należy pisać. Resztę "Nie z przymiotnikami" piszesz tak samo
No chyba wszyscy znacie moje zdanie
_________________ "Niebo gwiaździste nade mną. Prawo moralne we mnie." - Immanuel Kant.
"Komunistów zabijam dla przyjemności" - Tony Montana.
_________________ Czy świat umrze choć trochę, kiedy ja umrę? H. Poświatowska „Z głupkami nie ma sensu rozmawiać. Przed głupkami trzeba się bronić.” - Wojciech Cejrowski
„Tak więc trwają wiara, nadzieja, miłość - te trzy: z nich zaś największa jest miłość.” (1 Kor 13, 13)
Wszystko co dobre jest albo tuczące, albo niemoralne.
Rok szkolny, czyli ograniczenie pobytu na nastolatkowie.com.pl. Gość Mam coś dla Ciebie! Klik!
malina;) [Usunięty]
Wysłany: Czw Sie 07, 2008 19:35
Strasznie wkurza! Szczegolnie ze musze sie domyslac o co chodzi to juz w ogóle.
Pomogła: 1 raz Wiek: 15 Dołączyła: 15 Kwi 2008 Posty: 104 Skąd: from hołm
Wysłany: Czw Sie 07, 2008 20:08
Zgadzam się w 100% z bellamuerte co do : w ogóle ... itp. Masakra! Co prawda, gorsze są ortografy!
_________________ Gówno sprawia,że kwiatki rosną. I to jest piękne.
ghandi [Usunięty]
Wysłany: Czw Sie 07, 2008 20:22
ortografia, gramatyka, interpunkcja... to są moje zboczenia. moi znajomi się zazwyczaj denerwują, kiedy ich poprawiam, ale jak przyjdzie praca z polskiego, to mam mnóstwo do sprawdzenia błędów.
strasznie mnie denerwują błędy. już mnie to nawet nie śmieszy.
malina;) [Usunięty]
Wysłany: Czw Sie 07, 2008 20:52
kiedys jeden chlopak wyznawal mi milosc i napisal koham cie bąć moja na zafsze