Pomógł: 10 razy Wiek: 20 Dołączył: 01 Kwi 2007 Posty: 1987 Skąd: Warszawa
Wysłany: Nie Cze 03, 2007 20:29
Bo fajnie jest, jak jest słoneczko. Miło, ciepło i przyjemnie. Od razu nastrój wraca, chce się coś robić, działać, myśleć, tworzyć i pisać na forum. Krótki poemat.
Pomogła: 12 razy Wiek: 13 Dołączyła: 02 Paź 2006 Posty: 4307 Skąd: z plaży w Sopocie...
Wysłany: Nie Cze 03, 2007 20:31
Fabian napisał/a:
Dlaczego dzieci rysują na słoneczkach wesołą buźkę?
Bo większość dzieci nie ma problemów, ich życie jest beztroskie.
Dziecko dostanie lizaka i jest szczęśliwe. Szkoda,że z wiekiem ta zdolność zanika.
Wiec jesli jest szczęśliwe to czemu miałoby rysować smutne buzie?
Podejrzewam,.ze gdyby poprosić dzieciaka,zeby narysowal słońce, a będzie wtedy po jakiejś "porażce" to nie narysuje uśmiechniętej buzi
_________________ po prostu! w ogóle! na pewno! naprawdę ! nie z czasownikami piszemy OSOBNO !
"A jeśli pewnego dnia będę musiał odejść? - spytał Krzyś ściskając Misiowi łapkę - Co wtedy?
-Nic wielkiego - zapewnił go Puchatek - posiedzę tu sobie i na Ciebie poczekam. Kiedy się kogoś kocha to ten ktoś nigdy nie znika tylko siedzi gdzieś i czeka na Ciebie."
Moja niska frekwencja na forum spowodowana jest powrotem do szkoły. na szczęście przerwa bożonarodzeniowa trwa w tym roku 2 tygodnie.
Bo słoneczko jest bardziej "osobowe" niż drzewo i milsze niż chmurka:P?
_________________ Kiedy zapada noc
pokrywa ona świat
nieprzeniknioną ciemnością
Chłód wschodzi nad ziemią
i przenika powietrze
Nagle...
Życie nabiera nowego znaczenia
Wysłany: Nie Cze 03, 2007 20:35
Bo jak jest słońce, to moga wyjść na dwór i sie bawić. Słonce kojarzy się lepiej niz drzewo, albo chmurka.
_________________ po prostu! w ogóle! na pewno! naprawdę ! nie z czasownikami piszemy OSOBNO !
"A jeśli pewnego dnia będę musiał odejść? - spytał Krzyś ściskając Misiowi łapkę - Co wtedy?
-Nic wielkiego - zapewnił go Puchatek - posiedzę tu sobie i na Ciebie poczekam. Kiedy się kogoś kocha to ten ktoś nigdy nie znika tylko siedzi gdzieś i czeka na Ciebie."
Moja niska frekwencja na forum spowodowana jest powrotem do szkoły. na szczęście przerwa bożonarodzeniowa trwa w tym roku 2 tygodnie.
Pomógł: 10 razy Wiek: 20 Dołączył: 01 Kwi 2007 Posty: 1987 Skąd: Warszawa
Wysłany: Nie Cze 03, 2007 20:40
Fabian napisał/a:
Mnich, ale czemu słoneczku a nie chmurce albo drzewu?
Ba! Bo to słoneczko przynosi szczęście. Chmurka zasłoni słoneczko i Bach! Tyle było ładnej pogody. Drzewo też niewskazane. Szczególnie, jak słoneczko zbyt ostro przypiecze.
Pomógł: 10 razy Wiek: 20 Dołączył: 02 Cze 2007 Posty: 1654 Skąd: IV RP ;)
Wysłany: Nie Cze 03, 2007 20:48
To jest dyskryminacja słoneczka. Czemu ma być zawsze Uśmiechnięte?Zaraz pobiegnę do wujcia Romcia na skargę. On jest wszechmocny i zakaże uśmiechnietych słoneczek.
_________________ Dlaczego władza każdej maści mam mnię za nic? Czy czerwona czy biała jestem dla niej śmieciem. [automat-cenzura], pod każdą władzą czuję się jak kundel. Czemu nie jestem chamem ze sztachetą w ręku, ktoś by się ze mną liczył gdybym rzucił cegłą
Dlaczego dzieci rysują na słoneczkach wesołą buźkę?
Myślę, iż wynika to z zakorzenionej pamięci boga słońca :]
A tak na serio, to czemu nie? Może ma to związek z naturalnym dla dziecka uosobianiem ptaszka, pieska, kotka i w tym wypadku słoneczka wynikającego z jego niewiedzy na temat psychologii zwierząt tudzież fizykoastronomii.
Ja sie patrze na słoneczko to ono się tak do mnie uśmiecha .....
Przypomniał mi się odcinek "Włatców móch"
Pani Frał: Dziecko a ty widziałeś kiedyś słońce!?
Czesio: Nie bo mnie razi, a potem są takie krechy na oczach...
Co do słoneczka. Do teraz jak rysuje słońce to nie zapominam o uśmiechniętej buzi i niebieskich oczkach. Moze to dlatego, ze słonńce jest jedno, a drzew czy chmur jest wiele i ciągle ulegają zmianie?
A może to ta plastelinowa bajka (kiedyś była taka na wieczorynkę) były takie dwie postacie i słoneczko, które im zawsze pomagało.
A zresztą głupoty gadacie jak byłam mała to i drzewa i serca, nawet krople wody miały oczka i buzie, niektóre nawet rączki i nóżki ;p
_________________ Dziekuje Panie że mieszczę się w standardzie,
że nie wystaje za nawias.
Lecz czemu mi dałeś marną mysią wiarę. Przeczuwam klęske już na wstępie...
Dziękuję Panie że mieszcze się w szeregu.
Za średni wzrost, letnie ciało
Lecz czemu dumy pożałowałeś Panie.
Kolana pieką od klękania... HEY