Temat związany z wiarą i religią już jest... ale ja chcem sie dowiedzieć co sądzicie o KK, ponieważ ostatnio wyszło trochę brudów KK, i w ogóle KK jest dość kontrowersyjną religią.
I jeszcze jako taki Sub-topic spytam się: "czy płakaliście po papieżu" ???
Wysłany: Pon Sty 22, 2007 12:41
Cytat:
"czy płakaliście po papieżu" ?
żadko zdarza mi się płakać ..... i nawet śmierć papieża nie była dla mnie powode do łez .... nie płakałam i żal mi było tych wszystkich ludzi wylewających łzy na darmo . Bo jakoś trzeba było smutek odreagowac ale dlaczego ? Pampież przez całe swoje życie czekał na śmierć -na spodkanie i zjednoczenie się z Bogiem
_________________ Każdy z was chciałby chociaż być [automat-cenzura] frajerem.
No okej... mi może i troche smutno było, ale jednak zrozumialem że papież nie był taki doskonały... jak wszyscy wiemy cieszył się on, i cieszy nadal dośc dużą popularnością, ale nie mówi się o tym co było u niego złe... mi nasuneło się nawet ostatnio się skojarzenie papieża z Goebbelsem... obaj byli wspaniałymi mówcami
[ Dodano: 2007-01-22, 17:23 ]
Papież potrafił tylko głośić wspaniałe homilie, czy inne tam przemówienia, ale to do nieczego nie prowadziło, fakt faktem nie przyczynił się do uśmiercenia tylu ludzi co Hitler, ale mimo to wiele pożytecznego nie narobił...
[ Dodano: 2007-01-22, 17:23 ]
Papież potrafił tylko głośić wspaniałe homilie, czy inne tam przemówienia, ale to do nieczego nie prowadziło, fakt faktem nie przyczynił się do uśmiercenia tylu ludzi co Hitler, ale mimo to wiele pożytecznego nie narobił...
Poza upadkiem komunizmu ?
No chyba mi nie powiesz ze jego pielgrzymka sie do tego nie przyczynila
Tak dla wyjasnienia, nie jestem gorliwym katolikiem, do kosciola mi nie po drodze, nie uwazam JPII za auttoryrtet (nie uznaje autorytetow) ... ale mam do niego wielki szacunek za pomoc w rozbiciu komunizmu.
Nie no synek gadasz totalne pierdolły - przykro mi to pisać, ale tak jakbyś chciał sobie nabić posta i nie wiedział jak... Poza tym to co piszesz w tym temaci wybitnie odstaje od poziomu nawet tych najgłupszych postów.
Zachowujesz się jak dziecko, które nie chce przyjąć do wiadomości jakiegoś faktu, nawet jeśli ktoś by mu go rozrysował w najdrobniejszych szczegółach. Powinieneś być szczęśliwy że utrzymujemy kontakt przez interent a nie bezpośrednio bo srogo bym cię potraktował za porównanie Jana Pawła II do Goebbelsa...
Piszesz że nie mówi się co było złe - napisz, podyskutujemy. A jak nie masz wiedzy na ten temat to po prostu się nie wypowiadaj. Rzeczowy argument 1,2,3 co papież robił szkodliwego. Czekam.
synek,
1) Bo był Wielkim Polakiem
2) Bo go podziwiam
3) Bo pięknie pisał
4) Bo nawracał ludzi
5) Bo głosił Dobrą Nowinę [ Biblia ]
6) Bo Jednak za coś wszyscy ludzie na świeci byli mu wdzięczni :]
7) Bo ofiarował siebie ludziom
Bo był wytrwały
9) Bo mimo cierpienia dalej służył Bogu
10 ) Bo się nie poddał .
Dalej wymieniać ?
To może teraz mi powiedz, co Ty do niego masz .
_________________ To już Koniec. <br>
zabiliśmy w sobie wszystko..