oczywiście że jestem za legalizacją (wszystkich, ale mniejsza) powiem krótko: nie będzie mi rząd dyktował, czym mam się truć (alkoholem i tytoniem pozwala, bo ma na nie monopol). tak, wiem, że to brzmi jakbym chciał zrobić im na złość i się zaćpać na śmierć
Pomógł: 2 razy Wiek: 17 Dołączył: 19 Sty 2007 Posty: 580 Skąd: Nie chcesz wiedzieć
Wysłany: Pon Cze 04, 2007 18:38
Zdecydowanie na NIE ! Jestem świadomy tego że niektóre mają lżejszy wpływ na zdrowie człowieka niz np. papierosy, ale chyba nie chcesz zaleglizować np Ufo ? Hę ?
No i znając Polską "złotą' młodzież to od razu by się na nie rzuciła, bez umiaru. No i wg mnie skutki przedawkowania narkotyków są gorsze od przedawkowania alkocholu. Czysty absurd i głupota
_________________ I zapłoną piekielnym ogniem wasze serwery, gdyż zabezpieczenia ich wątłe, a podatnośc na buffer overflowy ogromna. I zaprzestaną działania wasze routery, a tam będzie płacz, zgrzytanie zębów, 404 i request timeout.
Pomógł: 10 razy Wiek: 20 Dołączył: 02 Cze 2007 Posty: 1618 Skąd: IV RP ;)
Wysłany: Pon Cze 04, 2007 18:48
Morituri napisał/a:
znając Polską "złotą' młodzież to od razu by się na nie rzuciła, bez umiaru
Nie, chyba nie. Przecież zakazany owoc lepiej smakuje.
Tak naprawdę to, nie jetem pewien,ale kilka czy kilkanaście można było w Polsce posiadać niewielką ilość narkotyków przy sobie, co wykorzystywali drobni dilerzy aby handlować tym świństwem na dyskotekach itp. Podobnie jak Morituri - Zdecydowanie nie.
_________________ Niewielu jest ludzi, którzy się interesują tym, co kto inny myśli albo ma do powiedzenia. W najlepszym razie słuchają ci,żebyś ty potem musiał ich wysłuchać. I wszyscy nawzajem wciskają sobie tony kitu. - WW
Pomógł: 2 razy Wiek: 17 Dołączył: 19 Sty 2007 Posty: 580 Skąd: Nie chcesz wiedzieć
Wysłany: Pon Cze 04, 2007 18:56
atos napisał/a:
Nie, chyba nie. Przecież zakazany owoc lepiej smakuje
Tak? No, to sobie wyobraź że np. za miesiąc będzie "legalizacja". Założe się że byłby taki "bum" na "to" że w pierwszym dniu sprzedaży szpital odwiedziłoby kilkaset osób z calej Polski, z powodu przedawkowania lub złego użycia. No proszę Cie, od lat starsi (nauczyciele, rodzice) nam wałkują jakie to złe i niedobre, i nagle mozemy sobie kupić działkę u pani Zosi w Żabce jakie by było zachowanie typowej osoby ?
_________________ I zapłoną piekielnym ogniem wasze serwery, gdyż zabezpieczenia ich wątłe, a podatnośc na buffer overflowy ogromna. I zaprzestaną działania wasze routery, a tam będzie płacz, zgrzytanie zębów, 404 i request timeout.
Pomógł: 10 razy Wiek: 20 Dołączył: 02 Cze 2007 Posty: 1618 Skąd: IV RP ;)
Wysłany: Pon Cze 04, 2007 18:59
Morituri, To był ŻARt, prosty ŻART, głupi ŻART. Nie bulwersuj się
_________________ Niewielu jest ludzi, którzy się interesują tym, co kto inny myśli albo ma do powiedzenia. W najlepszym razie słuchają ci,żebyś ty potem musiał ich wysłuchać. I wszyscy nawzajem wciskają sobie tony kitu. - WW
Pomógł: 1 raz Wiek: 16 Dołączył: 07 Mar 2007 Posty: 728 Skąd: Gdańsk
Wysłany: Pon Cze 04, 2007 19:15
Założyłem ten temat bo miałem napisać taki artykuł na j. polski. Oto mój artykuł
Na wstępie chcę zauważyć, że obojętnie w jakim kraju czy to Holandia, gdzie narkotyki są legalne, w Pakistanie gdzie każdy żyje z uprawiania hektarów pół opium lub w Tajwanie gdzie mała ilość posiadanych narkotyków może grozić karą śmierci, wszędzie jest narkomania. Osobiście uważam że powinno się zalegalizować w Polsce sprzedaż narkotyków miękkich, ponieważ narkoman obojętnie czy legalnie czy nie, i tak zaćpa, i żadne prawo go tego nie powstrzyma. Poziom przestępczości handlem narkotyków by spadł do zera, a wiemy że dziś jest dość wysoki. Z drugiej strony problemem byłby łatwy dostęp dla młodzieży. Sam dobrze wiem że w pierwszym lepszym sklepie mogę kupić alkohol lub papierosy, ale gdzie zdobyć narkotyki nie mam pojęcia. Alternatywnym wyjściem byłoby obojętnie jakby to peerelowsko brzmiało, sprzedaż na kartki. Z narkotykami jest tak samo jak teraz z papierosami, czyli nikotyną, legalnym narkotykiem, kto pali ten kupi, kto nie pali ten nie kupuje. Problemem utrudniającym legalizację jest samo Państwo. I to nie dlatego że dba o zdrowie obywateli, ale o korzyści. Wiadomo najlepszą trawkę wyhoduje się we własnym domu, bez trutek na myszy czy z domestosem sprzedawanym przez dilerów, a alkohol już nie, więc klapa z handlu, co za tym idzie zero zysku. Nie można przeoczyć, że raport WHO o Marihuanie ( https://hyperreal.info/node/1279 )wykazał że marihuana jest zdrowsza niż alkohol lub nikotyna, a stopień odrzucenia mniejszy niż alkohol. Proszę zauważyć że jest to raport World Health Organizacjon, organizacja ONZ, a nie bajki jakie to niedobre od kolegi czy sąsiada.
dziękuję.
[ Dodano: Pon Cze 04, 2007 18:17 ]
To jest czysta komercja, napisałem to na ocenę, to nie musi się zgadzać z moimi poglądami co napisałem aczkolwiek jestem ZA
_________________ "I zstąpi na ciebie Duch Pana, i wespół z nimi ogarnie cię zachwycenie, i przemienisz się w innego człowieka" Sam 10,6
zakładam, że dobrze znasz swojego polonistę, bo u mojego cos takiego by nie przeszło. nie mam na myśli treści a styl
Fabian napisał/a:
Nie można przeoczyć, że raport WHO o Marihuanie ( https://hyperreal.info/node/1279 )wykazał że marihuana jest zdrowsza niż alkohol lub nikotyna, a stopień odrzucenia mniejszy niż alkohol
Pomógł: 1 raz Wiek: 16 Dołączył: 07 Mar 2007 Posty: 728 Skąd: Gdańsk
Wysłany: Pon Cze 04, 2007 19:30
Cytat:
Fabian napisał/a:
Nie można przeoczyć, że raport WHO o Marihuanie ( https://hyperreal.info/node/1279 )wykazał że marihuana jest zdrowsza niż alkohol lub nikotyna, a stopień odrzucenia mniejszy niż alkohol
i o czym my rozmawiamy?
Chodzi o to że prawda jest inna niż wszyscy myślimy. ze to wcale nie ma jakoś wiele toksyn (no chyba ze z domestosem u dilera) i nie jest taka szkodliwa.
_________________ "I zstąpi na ciebie Duch Pana, i wespół z nimi ogarnie cię zachwycenie, i przemienisz się w innego człowieka" Sam 10,6
Jestem za legalizacja miekkich, ale argument, ktory podal Morituri (odnosnie szpitalow) sprawia, ze nie pozwolilbym na ciezkie. Chyba, ze od razu otworzyliby lecznice dla cpunow, to wtedy i na UFO bym sie zgodzil.
Legalizacja miękkich to niemalże same plusy:
+ większa kaska
+ spadek cen narkotyków
+ podwyższenie ich jakości, czystości, zmniejszenie ilości chemicznych dodatków
+ spadek spożycia twardych dragów - po co ryzykować
+ spadek spozycia lekkich dragów - vide Holandia przed i po
+ wzrost turystki
Święte słowa to te: "kto chce zaćpać i tak zaćpa". Ja nie miałem problemu żeby pochytać mając 13 lat, a co dopiero teraz....
Wysłany: Wto Cze 05, 2007 12:05
Bęsik napisał/a:
+ spadek spozycia lekkich dragów - vide Holandia przed i po
Oj Panie Bęsik, przykład Holandii to właśnie dla mnie główny powód , dla którego jestem przeciwny legalizacji . Holandia to nie tylko Amsterdam , to także prowincja na której decyzja o legalizacji odcisnęła największe piętno . "Narkomania" rozwinęła się tam w zawrotnym tempie i do dzisiaj nie została do końca powstrzymana .
_________________ "Zaciśnij pięść nim skończy się bój
Najgrubszą z krat nie zamkną Twych ust
Z najmniejszej z cel ucieknie Twój krzyk
Bo każdy dzień oddałeś dla krwi
Unieśmy dłoń za starą pieśń
Za faszyzm słów, za czerwień i biel
Wolność w nas dla której wciąż warto trwać
Choć dręczy Cię czerwony sejm, czerwony rząd, sprzedany kler
Nie walczysz sam o racje dla swoich praw
Nie pozwól złamać się!"
Wysłany: Wto Cze 05, 2007 14:17
Ja jestem za...przynajmniej w sprawie marihuany... a dlaczego?... bo towar stałby się lepszy...bo państwo zarobiłoby na tym.. żeby zaćpać się ganja potrzeba 15 kg...bo taka sama używka jak alko czy fajki...takie moje zdanie...
_________________ ...nie pytaj kim jestem to zbyt trudne pytanie...
...powiedzą kiedyś WWE tu byli...prawdę mówili...
...najbardziej przeszkadza mi to że dla wielu z was mądrość to UTOPIA...
jestem za, chociaż równie dobrze przemawiac mogą plusy, jak i minusy. minusy, że ludzie sie uzależniją itp, ale skoro tak jest, to niech tego nie biorą skoro papierosy i alkohol, który również odurza są powszechnie dostępne, czemu narkotyki miękkie nie miałyby byc? wszystko tak samo uzależnia.