Wysłany: Wto Lis 13, 2007 07:36 Lina - najmlodsza znana matka w historii medycyny.
Lina Medina (ur. 27 września 1933 w Paurange, Peru) – najmłodsza znana matka w historii medycyny. Urodziła mając 5 lat, 7 miesięcy i 21 dni.
Lina została zawieziona do szpitala przez rodziców z powodu rosnących rozmiarów jej brzucha. Na początku przypuszczano nowotwór, jednak badania lekarskie wykazały, że dziewczynka jest w siódmym miesiącu ciąży. Dr Gerardo Lozada wziął ją do Limy, wcześniej zasięgając porady innych lekarzy, którzy potwierdzili, że Lina faktycznie jest w ciąży. Po półtora miesiąca, 14 maja 1939, Lina urodziła chłopca przez cesarskie cięcie, potrzebne z powodu małych rozmiarów kości miednicznej dziewczynki. Jej przypadek został szczegółowo udokumentowany przez dr. Edmundo Escomela w La Presse Medicale, wraz z informacjami, że pierwsza miesiączka wystąpiła u niej w wieku ośmiu miesięcy, piersi uwydatniły się w wieku czterech lat, a w wieku pięciu lat jej kość miedniczna rozszerzała się i kości dziewczyny były bardzo rozwinięte.
Jej syn po urodzeniu ważył 2,7 kg i został nazwany Gerardo, po doktorze Gerardo Lozadzie. Rósł w przekonaniu, że Lina jest jego siostrą. Pomimo dobrego stanu zdrowia umarł w 1979 z powodu choroby szpiku kostnego.
Nigdy nie pojawiły się dowody na to, że ciąża Liny Mediny powstała w inny sposób niż normalny, ale ona sama nigdy nie ujawniła tożsamości ojca, ani okoliczności, w których doszło do zapłodnienia. W 2002 odmówiła udzielenia wywiadu agencji prasowej Reuters. Aktualnie mieszka w jednej z najbiedniejszych dzielnic w Limie, znanej jako Chicago Chico.
Istnieją dwie opublikowane fotografie, dokumentujące historię Liny Mediny. Pierwsza, o kiepskiej jakości, przedstawia Linę Medinę w kwietniu 1939, kiedy była w połowie ósmego miesiąca ciąży. Druga fotografia przedstawia Linę wraz z doktorem Petrem Gerardo Lozadą i synem, który na fotografii ma 11 miesięcy
_________________ - Wiesz, gdy jest bardzo smutno, to kocha się zachody słońca.
- Więc wówczas gdy oglądałeś je czterdzieści trzy razy, byłeś aż tak bardzo smutny? - zapytałem.
Ale Mały Książę nie odpowiedział.
Pomogła: 11 razy Wiek: 16 Dołączyła: 27 Maj 2007 Posty: 1093 Skąd: Pojezierze Wlkp
Wysłany: Wto Lis 13, 2007 15:02
taa , czytałam o tym już kiedys .
przerażajace , ale cóż ..
ZielonaParasolka napisał/a:
wraz z informacjami, że pierwsza miesiączka wystąpiła u niej w wieku ośmiu miesięcy, piersi uwydatniły się w wieku czterech lat, a w wieku pięciu lat jej kość miedniczna rozszerzała się
to potwierdza , ze hmm .. to pewien "wybryk natury" .
_________________ 'Jeżeli myślisz , że jesteś zbyt mały by coś zmienić , spróbuj zasnąć z komarem latającym nad uchem'
Pomogła: 12 razy Wiek: 13 Dołączyła: 02 Paź 2006 Posty: 4307 Skąd: z plaży w Sopocie...
Wysłany: Wto Lis 13, 2007 15:37
Ja się tylko zastanawiam kto jej to zrobił
_________________ po prostu! w ogóle! na pewno! naprawdę ! nie z czasownikami piszemy OSOBNO !
"A jeśli pewnego dnia będę musiał odejść? - spytał Krzyś ściskając Misiowi łapkę - Co wtedy?
-Nic wielkiego - zapewnił go Puchatek - posiedzę tu sobie i na Ciebie poczekam. Kiedy się kogoś kocha to ten ktoś nigdy nie znika tylko siedzi gdzieś i czeka na Ciebie."
Moja niska frekwencja na forum spowodowana jest powrotem do szkoły. na szczęście przerwa bożonarodzeniowa trwa w tym roku 2 tygodnie.
Pomogła: 37 razy Dołączyła: 29 Mar 2007 Posty: 2868 Skąd: serce Kubusia ;)
Wysłany: Sob Lis 17, 2007 17:20
Słyszałam o tej dziewczynie, słyszałam.
Ale wszyscy z Was się dziwią, jak ona zaszła w ciążę.. chciałam Wam wyjaśnić, iż w Ameryce Łacińskiej prostytucja jest powszechna także wśród dzieci, niestety. Obiło mi się o uszy, że Lina była Indianką. Czytałam wiele książek mówiących, że robotnicy np. wycinający drzewa z Amazonii czy zwykli zbieracze złota lubią wykorzystywać takie panienki.
Pomogła: 12 razy Wiek: 19 Dołączyła: 21 Sie 2007 Posty: 987 Skąd: Krosno !
Wysłany: Sob Lis 17, 2007 20:22
a mnie cos tu smierdzi tym ze ojciec ja molestowal...nie wiem czemu ale odrazu tak pomyslalam...
to straszne co sie dzieje na swiecie...
_________________ Bo we mnie jest seks,
Gorący jak samum.
Bo we mnie jest seks,
Któż oprzeć się ma mu?
On mi biodra opływa, wypełnia mi biust,
Żar sączy z mych ust.
Bo we mnie jest seks,
Co pali i niszczy.
Dziesiątki już serc
Wypalił do zgliszczy.
to potwierdza , ze hmm .. to pewien "wybryk natury" .
no właśnie.
i jesli by ją ktos zgwałcił bez jej woli to by miała jakies załamanie psychiczne albo cos a w tym przypadku rodzice sie przeciez nie kapneli ze cos sie złego dzieje, dopiero jak jej brzuch urósl
_________________ pierwsi byli jaskiniowcy, tak jaskiniowcy to pierwsi punkowcy