Pomogła: 12 razy Wiek: 13 Dołączyła: 02 Paź 2006 Posty: 4307 Skąd: z plaży w Sopocie...
Wysłany: Pon Cze 11, 2007 21:50
atos napisał/a:
Zresztą NumberOne znalazł już złoty środek na takie typy problemu. (podpis).
Ostatnio rozmawiałam z Kimś ( ) na temat kary śmierci dla pedofilów i byłam przeciwna. Teraz jednak stwierdzam,ze powinno sie takową wprowadzić, bo świat głupieje...
_________________ po prostu! w ogóle! na pewno! naprawdę ! nie z czasownikami piszemy OSOBNO !
"A jeśli pewnego dnia będę musiał odejść? - spytał Krzyś ściskając Misiowi łapkę - Co wtedy?
-Nic wielkiego - zapewnił go Puchatek - posiedzę tu sobie i na Ciebie poczekam. Kiedy się kogoś kocha to ten ktoś nigdy nie znika tylko siedzi gdzieś i czeka na Ciebie."
Moja niska frekwencja na forum spowodowana jest powrotem do szkoły. na szczęście przerwa bożonarodzeniowa trwa w tym roku 2 tygodnie.
Kulki w leb? Obcinac jaja?
Drodzy nierozgarnieci i swiata nieznajacy ludzie (bo tak pozwole sobie Was nazwac i- co wiecej- bede miec slusznosc!)! Otoz wyroki stawiane sa czesto nieslusznie, wynikaja z przekonan sedziow (czasem niestety tak sie dzieje), a obcinajac im tzw. jaja, ze sprawiedliwosci staje sie gowno.
Wiem, ze system prawny nie jest idealny, a sedziowie maja prawo do bledu dlatego wlasnie nie uznaje zadnej innej kary procz wiezienia- w nim zawiera sie margines bledu, jaki moglibysmy popelniac, zabijajac niewinnego. Bo 100% pewnosci nie ma nikt.
Pomógł: 10 razy Wiek: 20 Dołączył: 02 Cze 2007 Posty: 1654 Skąd: IV RP ;)
Wysłany: Wto Cze 12, 2007 19:06
Vanilla Ice napisał/a:
Ależ to tylko jaja sobie robią. Słyszałeś kiedyś żeby zabijali pedofila, albo robili kastrata za popełnione przestępstwa obyczajowe. Ja nie. A szkoda.
_________________ Dlaczego władza każdej maści mam mnię za nic? Czy czerwona czy biała jestem dla niej śmieciem. [automat-cenzura], pod każdą władzą czuję się jak kundel. Czemu nie jestem chamem ze sztachetą w ręku, ktoś by się ze mną liczył gdybym rzucił cegłą
a dajcie spokój. juz sie od tego wszystkiego im we łbach pomieszało. Przeciez to jest moim zdaniem gorsze niż morderstwo... taki dzieciak zgwałcony. Jaki będzie gdy dorośnie? o ile w ogóle doczeka tego... ja sobie tego nawet nie potrafię wyobrazić. Jak można być tak chorym... Mam w dupie,że oni niby tacy są i że to nie ich wina... trzęsie mnie na samą myśl o tym.
Wysłany: Sro Cze 13, 2007 01:13
Vanilla Ice napisał/a:
Drodzy nierozgarnieci i swiata nieznajacy ludzie (bo tak pozwole sobie Was nazwac i- co wiecej- bede miec slusznosc!)! Otoz wyroki stawiane sa czesto nieslusznie, wynikaja z przekonan sedziow (czasem niestety tak sie dzieje), a obcinajac im tzw. jaja, ze sprawiedliwosci staje sie gowno.
Wiem, ze system prawny nie jest idealny, a sedziowie maja prawo do bledu dlatego wlasnie nie uznaje zadnej innej kary procz wiezienia- w nim zawiera sie margines bledu, jaki moglibysmy popelniac, zabijajac niewinnego. Bo 100% pewnosci nie ma nikt.
Odpowiedz proszę na pytanie : czy według Ciebie , ktoś popełniający czyny pedofilskie zasługuje na karę śmierci , czy nie ?
Nie skupiaj się na tym , że ewentualny niewinny , na nią nie zasługuje , bo tutaj się większość z Tobą zgadza zapewne
_________________ "Zaciśnij pięść nim skończy się bój
Najgrubszą z krat nie zamkną Twych ust
Z najmniejszej z cel ucieknie Twój krzyk
Bo każdy dzień oddałeś dla krwi
Unieśmy dłoń za starą pieśń
Za faszyzm słów, za czerwień i biel
Wolność w nas dla której wciąż warto trwać
Choć dręczy Cię czerwony sejm, czerwony rząd, sprzedany kler
Nie walczysz sam o racje dla swoich praw
Nie pozwól złamać się!"
Wysłany: Sro Cze 13, 2007 15:11
Vanilla Ice napisał/a:
Nie, nie zasluguje.
Nikt nie zasluguje na smierc.
Ale niektórzy , też nie zasługują , by żyć.... co wtedy ?
Nie pozwól złamać się!"
Ja się okazyjnie zgodzę z Vanilla Ice. Prewencyjne zabójstwo nie jest dobrym lekarstwem, tutaj proponowałbym między 50 lat, a dożywociem z ciężkimi robotami w maksymalnym rygorze.
_________________ "Niebo gwiaździste nade mną. Prawo moralne we mnie." - Immanuel Kant.
"Komunistów zabijam dla przyjemności" - Tony Montana.
Wysłany: Sro Cze 13, 2007 15:18
Misha napisał/a:
a się okazyjnie zgodzę z Vanilla Ice. Prewencyjne zabójstwo nie jest dobrym lekarstwem, tutaj proponowałbym między 50 lat, a dożywociem z ciężkimi robotami w maksymalnym rygorze.
Ja nie mówię o " prewencyjnym zabójstwie " , a o karze za dokonane czyny.
Nie pozwól złamać się!"
Ja nie mówię o " prewencyjnym zabójstwie " , a o karze za dokonane czyny.
A jaki pożytek ze zdechłego parszywca, lepszy wszakże ponad miarę jest parszywiec w kamieniołomie.
Zresztą kara śmierci ma za zadanie głównie być straszakiem na potencjalnych zbrodniarzy w takm razie jest to głównie środek prewencyjny, dopuszczony jako kara.
W sferze istnienia jest prewncyjnym środkiem, w strefie karnej rzeczywistym.
Może nieprecyzyjnie się wyraziłem jednak kara śmierci jest dla mnie karą zbyt łagodną, a zarazem zbytnio okrutna w rozumieniu moralności ludzkiej.
Kodeks karny w sprawie pedofilii zdecydowanie zaostrzyć, ale karze śmierci stanowczo w tym wypadku nie.
_________________ "Niebo gwiaździste nade mną. Prawo moralne we mnie." - Immanuel Kant.
"Komunistów zabijam dla przyjemności" - Tony Montana.
Wysłany: Sro Cze 13, 2007 15:35
Misha napisał/a:
zbytnio okrutna w rozumieniu moralności ludzkiej.
Bardziej okrutna niż : morderstwo , gwałt i czyny pedofilskie ? Nie sądzę ... W moim przekonaniu za zbrodnie , które wymieniłem nie należy się nic innego ,jak szubienica.
Przypominam , także o fakcie , że W Polsce przedterminowo zwalnianych jest 98 proc. więzionych zabójców. (!)
Nie pozwól złamać się!"