A ja mówię "Obcinamy co im tam w kroku wisi!"
Wiem, ze sa przypadki, kiedy nie da się na 100% określić, czy doszło do przestępstwa, wtedy jak najbardziej odsiadka, ciężkie prace (i to o czym mówi Misha), ale jeżeli mamy sytuacje, 7/8/11 letnie dziecko z jakimiś resztkami spermy czy innych wydzielin spermopodobnych podejrzanego na sobie, w tym badanie psychologa, gdzie widać zmianę w zachowaniu dziecka. Wtedy do więzienia dodałabym tą kastrację.
_________________ Dziekuje Panie że mieszczę się w standardzie,
że nie wystaje za nawias.
Lecz czemu mi dałeś marną mysią wiarę. Przeczuwam klęske już na wstępie...
Dziękuję Panie że mieszcze się w szeregu.
Za średni wzrost, letnie ciało
Lecz czemu dumy pożałowałeś Panie.
Kolana pieką od klękania... HEY
Wysłany: Sro Cze 13, 2007 15:46
Misha napisał/a:
A czy jest takim samym okrucieństwem? Odpowiedź jest krótka tak.
Absolutnie nie mogę się z Tobą zgodzić , skrzywdzenie niewinnego dziecka jest skrajną formą , braku jakichkolwiek odczuć ludzkich , totalnego zezwierzęcenia . Nie można tego porównać do sprawiedliwego wymierzenia kary !
W dodatku osadzanie takich ludzi w zakładach karnych , może powodować deprawację pomniejszych rzezimieszków , odsiadujących wyroki za drobne kradzieże itd.
Co prowadzi do tego , że kara więzienia nie jest w stanie spełnić jednego ze swych głównych zadań - czyli możliwości resocjalizacji !
_________________ "Zaciśnij pięść nim skończy się bój
Najgrubszą z krat nie zamkną Twych ust
Z najmniejszej z cel ucieknie Twój krzyk
Bo każdy dzień oddałeś dla krwi
Unieśmy dłoń za starą pieśń
Za faszyzm słów, za czerwień i biel
Wolność w nas dla której wciąż warto trwać
Choć dręczy Cię czerwony sejm, czerwony rząd, sprzedany kler
Nie walczysz sam o racje dla swoich praw
Nie pozwól złamać się!"
Wysłany: Sro Cze 13, 2007 16:04
pedofil to pedofil.. to juz nie jest człowiek i mówcie co chcecie... dla mnie to bydlak i tyle... wykastrowałbym a później w torturach kazał mu umierać i miałbym głęboko w dupie to że jest to nieludzkie.. to co zrobił (jeśli zostałoby mu to oczywiście udowodnione) skreśla go dla mnie z listy ludzi...
_________________ ...nie pytaj kim jestem to zbyt trudne pytanie...
...powiedzą kiedyś WWE tu byli...prawdę mówili...
...najbardziej przeszkadza mi to że dla wielu z was mądrość to UTOPIA...
Wsadzać go do więzienia i po co zeby wyżywiał sie za nasze pieniądze"śmiech na sali", pedofil to już nie człowiek to to pier. pedofil. praca w kamieniołomach hmm ciekawa opcja ale tak że maja robic po 16 godzin i zeby sami zdechli z wycieńczenia.
_________________ 55% polskiej mlodzieży widzi świetlaną przyszlosc w Polsce, pozostałe 35% nie ma pieniędzy na narkotyki, 1
10% śni na jawie.
Gary, cofasz sie latami do nieoswieconych cwokow? Przywolam ukochana formuleczke reformatorow, co na demokratyczne tory nasz kraj sprowadzili "nie po to zesmy walczyli...". Therefore, nie po to oni i inni walczyli o ludzkie traktowanie chorych psychicznie, bys ich katowal.
Gary napisał/a:
W dodatku osadzanie takich ludzi w zakładach karnych , może powodować deprawację pomniejszych rzezimieszków , odsiadujących wyroki za drobne kradzieże itd.
Co prowadzi do tego , że kara więzienia nie jest w stanie spełnić jednego ze swych głównych zadań - czyli możliwości resocjalizacji !
Ej, zartujesz? A ja powiem, ze zlodziejaszek zdeprawuje pedofila. Zbuduj im osobne domki, to sie zresocjalizuja.
Wysłany: Sro Cze 13, 2007 16:51
Vanilla Ice napisał/a:
Ej, zartujesz? A ja powiem, ze zlodziejaszek zdeprawuje pedofila. Zbuduj im osobne domki, to sie zresocjalizuja.
Nie , nie żartuję . To jest realny problem , wielu młodych popełniających pomniejsze przestępstwa z głupoty , przez obcowanie w więzieniu ze skrajnie zdemoralizowanymi bandytami , traci jakąkolwiek szanse na normalne życie w przyszłości . Za żart z kolei uważam , propozycję budowania im osobnych domków
Nie pozwól złamać się!"
Kulki w leb? Obcinac jaja?
Drodzy nierozgarnieci i swiata nieznajacy ludzie (bo tak pozwole sobie Was nazwac i- co wiecej- bede miec slusznosc!)! Otoz wyroki stawiane sa czesto nieslusznie, wynikaja z przekonan sedziow (czasem niestety tak sie dzieje), a obcinajac im tzw. jaja, ze sprawiedliwosci staje sie gowno.
Wiem, ze system prawny nie jest idealny, a sedziowie maja prawo do bledu dlatego wlasnie nie uznaje zadnej innej kary procz wiezienia- w nim zawiera sie margines bledu, jaki moglibysmy popelniac, zabijajac niewinnego. Bo 100% pewnosci nie ma nikt.
Wymiar sprawiedliwości myli sie tu musze przyznać racje, ale wierz mi że w sprawach o taką wage, nikt nie skarze kogoś gdy nie będzie miał 100% pewności że jest winny. Co do deprawacji złodzieji itd to śmieszne wiadomo że w polskich więzieniach pedofil nie ma szans to go że tak sie wyraże "cwelą".
_________________ 55% polskiej mlodzieży widzi świetlaną przyszlosc w Polsce, pozostałe 35% nie ma pieniędzy na narkotyki, 1
10% śni na jawie.
Nie , nie żartuję . To jest realny problem , wielu młodych popełniających pomniejsze przestępstwa z głupoty , przez obcowanie w więzieniu ze skrajnie zdemoralizowanymi bandytami , traci jakąkolwiek szanse na normalne życie w przyszłości . Za żart z kolei uważam , propozycję budowania im osobnych domków
? Stary, w taki sposob to mozna rowniez mowic o gwalcicielach, mordercach, grubych oszustach, lapowkarzach i innych "skrajnie zlych". Owszem, pedofil rowniez, ale nie tylko.
Wysłany: Sro Cze 13, 2007 17:00
Vanilla Ice napisał/a:
Stary, w taki sposob to mozna rowniez mowic o gwalcicielach, mordercach, grubych oszustach, lapowkarzach i innych "skrajnie zlych". Owszem, pedofil rowniez, ale nie tylko.
Ja już napisałem wcześniej , kogo zaliczam do tej grupy , ale powtórzę :
Mordercy , gwałciciele i dopuszczający się czynów pedofilskich.
Nie pozwól złamać się!"
Wysłany: Sro Cze 13, 2007 17:06
Vanilla Ice, ok spoko... był chory psychicznie... zgwałcił ci dziecko... małe 5 letnie dziecko... ale przecież ty jesteś nowoczesny... on powinien byc wolny... przecież on jest chory.. masz racje.. <brawo> za "nowoczenosc" to ja zostne przy moim zacofaniu...
tak! i kupić mu willę z basenem. proooszę, czytajcie ze zrozumieniem. chodzi o przydatność takiej osoby. co mu po tym, że go zabijemy, skoro on nawet tego nie zarejestruje? jesli bedzie skazany na ciezkie [naprawde ciezkie] roboty do konca zycia, to poczuje tę karę na sobie. śmierć w pewniem sposób go uratuje. choćby od 'cwelenia' w więzieniach..
_________________ Jesteśmy tym, kogo udajemy, i dlatego musimy bardzo uważać, kogo udajemy.
Wysłany: Sro Cze 13, 2007 17:14
Mała Mi napisał/a:
chodzi o przydatność takiej osoby.
Przyda się na przeszczepy co nieco z jego zwłok .
Nie pozwól złamać się!"
Wysłany: Sro Cze 13, 2007 17:14
yyyy Mała Mi, nie bardzo chodzilo mi o ciebie ale dobra tam... co po tym że go zabijemy? o jedno ścierwo mniej... za nowoczesność VI mają płacić małe dzieci... nie no przecież ich należy leczyć... a później uznają że jest zdrowy.. i wypuszczą go.. i kolejna ofiara i znowu leczenie... i stracony chajs... skarzesz go na ciężkie prace.. ciekawe... obrońcy praw człowieka by cię zlinczowali przeciez to człowiek jak każdy inny a zę ty lubisz seks z dorosłymi a on z dziecmi no co jesteśmy nowcześni...
Gary, dobrze wiesz, że wyolbrzymiasz i przesadzasz. jakie leczenie? ja bynajmniej o nim nie wspominałam. nie chodzilo Ci o mnie, ale ja tylko napisałam co myślę o Waszej dyskusji z Vanilla Ice, bo z tego co wiem, to nie mówił nic o WOLNOŚCI dla pedofili.
[ Dodano: Sro Cze 13, 2007 17:21 ] *NumberOne*, jakos nie chcialabym go miec w sobie..
_________________ Jesteśmy tym, kogo udajemy, i dlatego musimy bardzo uważać, kogo udajemy.
Wysłany: Sro Cze 13, 2007 17:24
no dobra przesadzam "trochę" ... ale dla nich nie miałbym tolerancji.. i możecie mówić co chcecie że walczyli o godne traktowanie chorych psychicznie że mozna ich inaczej ukarac mowcie co chcecie.. ja bym go posadził na krzesło a każdego dnia przed śmiercią puszczał mu hymn w wykonaniu Kaczora...