policji nielubie. na każdym kroku zaczepiają prowokują itd:/ wpierdniczają sie do wszystkiego i o byle co moga spałować;/ myślą że są ponad prawem;/ myslą ze wszystko im wolno a gówno prawda;/
_________________ Niebieskie Katowice od Podlesia po Brynice!
Pomógł: 27 razy Wiek: 17 Dołączył: 24 Lut 2008 Posty: 1860 Skąd: z ziemi jak na razie
Wysłany: Pon Lip 14, 2008 21:51
Cytat:
policji nielubie. na każdym kroku zaczepiają prowokują itd:/ wpierdniczają sie do wszystkiego i o byle co moga spałować;/ myślą że są ponad prawem;/ myslą ze wszystko im wolno a gówno prawda;/
JA nie wiem z jakimi policjantami wszyscy mają do czynienia.Ja zawsze trafiałem na w miarę uprzejmych policjantów.A Wy przedstawiacie ich w większości jako potwory
Pomogła: 11 razy Dołączyła: 14 Lip 2008 Posty: 367
Wysłany: Wto Lip 15, 2008 11:50
maybachmaster zdarza się...ja też każdą styczność z policją odczuwam negatywnie.
Dużo jeżdżę na mecze, widziałam nie raz, jak policja prowokuje, obraża, czuje się 'ponad' wszystkim. Policjanci wg. mnie ulegają stereotypom, jeśli chodzi o ocenianie ludzi.
Ogólnie...
Policjant, też człowiek.
Sympatią ogólnie ich nie darzę, ale nie będę uogólniała- myślę, że tak, jak w normalnym życiu.
Są ludzie 'źli' i 'dobrzy', są policjanci 'źli' i 'dobrzy'.
Ale masz zeznania kumpla , którego też pobili.....
Który tego nie widział naocznie, więc nic to i tak nic nie da. Wiesz, gdyby tlyko była możliwość udupienia psa na pewno byśmy to zrobili, ale niestety się nie da.. Przynajmniej w tym przypadku, a szkoda..
stelline napisał/a:
Ogólnie...
Policjant, też człowiek.
Sympatią ogólnie ich nie darzę, ale nie będę uogólniała- myślę, że tak, jak w normalnym życiu.
Są ludzie 'źli' i 'dobrzy', są policjanci 'źli' i 'dobrzy'.
Dokładnie, szkoda tylko, że większość to ludzie, którzy powinni zamiatać ulicę, choć i tak nie zasługują na to swoim ywkształceniem. Większość prewencji ( w moim mieście, nie wiem jak w innych) to typy służące jeszcze za czasów ZOMO, i przenoszący praktyki z tamtego okresu w teraźniejsze czasy.. No i szkoda, że tych "dobrych" jest niewielki procent. pozdro
_________________ Daj mi broń, daj mi licencje na zabijanie,
Daj dwa granaty zrobię porządek z tym krajem.
Pierwszy cel w stolicy przy ulicy Wiejskiej,
Drugi u nas przy Bema budynek komendy miejskiej...
Pomógł: 27 razy Wiek: 17 Dołączył: 24 Lut 2008 Posty: 1860 Skąd: z ziemi jak na razie
Wysłany: Wto Lip 15, 2008 17:15
Cytat:
Który tego nie widział naocznie, więc nic to i tak nic nie da. Wiesz, gdyby tlyko była możliwość udupienia psa na pewno byśmy to zrobili, ale niestety się nie da.. Przynajmniej w tym przypadku, a szkoda..
2 pobicia w niedużym odstępie czasu na pewno coś znaczą.Przecież sami się nie pobili.Spróbować by można.Tym bardziej jak oskarżyciel nie był nigdy karany