forum młodzieżowe
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Pozerstwo
Autor Wiadomość
clbsPrawda 
Początkujący
Mistrz Stylu

Ostrzeżeń:
 1/4/6
Wysłany: Pon Cze 23, 2008 18:52   

EwincE napisał/a:
tak tylko mi się powiedziało. :P
no skejci chyba metalu nie słuchają...

Skejci mogą słuchać czego sobie chcą, ale związek jako taki mają tylko z punk'iem. To z punku wywodzi się deska. Nie z hip-hopu.

Maybach 
Uzależniony

Wysłany: Pon Cze 23, 2008 19:01   

Cytat:
Skejci mogą słuchać czego sobie chcą, ale związek jako taki mają tylko z punk'iem. To z punku wywodzi się deska. Nie z hip-hopu.

Z deską , ale nie stylem ubierania

Według mnie emo niestety zyskało złą sławę.Odłam emo , który kontynuują nastolatki powinien zostać inaczej nazwany.Ja osobiście do emo nie należe..hmm....chyba do żadnej subkultury :D

clbsPrawda 
Początkujący
Mistrz Stylu

Ostrzeżeń:
 1/4/6
Wysłany: Pon Cze 23, 2008 19:13   

Cytat:
Z deską , ale nie stylem ubierania

Tak, ale jaki jest styl ubierania skejta? Nie ma takiego. Skejt może chodzić w czym sobie chce. Szerokie spodnie, koszulki, bluzy itp to Hip-Hop. Teraz co prawda zaczęły się zacierac granice w nazewnictwie i typowego "hip-hopowca" [beznadziejne określenie...] określa się mianem "skejta", choć nie ma to ze sobą nic wspólnego.

Maybach 
Uzależniony

Wysłany: Pon Cze 23, 2008 19:17   

A jak wygląda ubranie punkowca????Zupełnie inaczej niż skejta.Skejt ma reprezentować luźny styl ubierania.Przynajmniej mi sie tak zdaje.

panna_m 
Początkujący
psychopatka.

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Pon Cze 23, 2008 19:23   

skejci noszą głównie specjalne buty i ciuchy z firm, które produkują deski, dla lansu. :P

clbsPrawda 
Początkujący
Mistrz Stylu

Ostrzeżeń:
 1/4/6
Wysłany: Pon Cze 23, 2008 19:24   

No właśnie. Tak ci się tylko zdaje. Skejt nie ma reprezentować żadnego stylu ubierania. Widziałeś jakieś zawody? Wszyscy skaterzy jeżdżą w rurkach i wcale nie luźnych podkoszulkach. Wiesz czemu? Bo to nie krępuje ruchów, to po pierwsze, po drugie tak to wyglądało na początku.

Ostatnio [nie słusznie] do "skejta" została przylepiona plakietka, jakoby to on miałby byc luźno poubierany itepe.

Skate - ktoś, kto jeździ na desce. Może się ubierac w co chce, ale deska wywodzi sięz punku.
Luźne rzeczy - hip-hop. Mogą w nich chodzić różni ludzie, ale zamysł tego "luzu" wywodzi się bezpośrednio z kultury hip-hopowej.

.valeria. 
Początkujący
lansik xd

Pomogła: 3 razy
Wysłany: Pon Cze 23, 2008 19:41   

EwincE napisał/a:
sorry że zapytam ....valeria., jestes emo? xD

Nie nie jestem emo :) . Ale, nie mam nic do nich i dlatego tak się wypowiadam :) Tak w ogóle to nie należe do żadnej subkultury :) . A ty do jakiejś należysz? :DD

EwincE 
Amator
królowa biedronek.

Pomogła: 8 razy
Wysłany: Nie Cze 29, 2008 12:46   

panna_m napisał/a:
a właśnie, że wszyscy skejci, których ja znam METAL kochają, EwincE!

no to w takim razie ja chyba źle wierze w stereotyp : RAP & HH = SKATE
:)

clbsPrawda napisał/a:
Tak, ale jaki jest styl ubierania skejta?

to czym w końcu 'charakteryzuje' się styl skate? x|
skoro deskorolkowcy, Ci którzy słuchają hh i rap'u 'wyznają' zasade ``skate or die`` ?
.valeria. napisał/a:
A ty do jakiejś należysz?

szczerze mówiąc chyba nie. xD
jestem 'mieszńcem'...
trochę punk... `skate`... ale głównie jestem sobą.. nie podążam za modą... :P
wszystko powoli kończy się,
traci sens``

################
jaaaa.! xX

KinKa 
Maniak
Halucynka^^

Pomogła: 4 razy
Wysłany: Nie Cze 29, 2008 13:50   

Pozerstwo- udawanie kogoś ważnego po to, aby zaimponować otoczeniu. Ja tak to rozumiem.

Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu.

clbsPrawda 
Początkujący
Mistrz Stylu

Ostrzeżeń:
 1/4/6
Wysłany: Nie Cze 29, 2008 14:05   

EwincE napisał/a:
no to w takim razie ja chyba źle wierze w stereotyp : RAP & HH = SKATE

Beznadziejnie wierzysz ; ]

EwincE napisał/a:
skoro deskorolkowcy, Ci którzy słuchają hh i rap'u 'wyznają' zasade ``skate or die`` ?

Wszyscy skaterzy Ci będą taką "zasadę" wyznawać, ale to nie ma żadnego związku z ubiorem i muzyką, nie?

Ja jeździłem na desce i słucham rapu, a ubieram się typowo hip-hopowo. Za to mój znajomy, który również jeździ na desce, słucha rocka i tak też mniej więcej się ubiera ; ]

Deska wywodzi się od punka i pierwsi skaterzy byli punkami, więc tak też się ubierali. No ale dzisiejsza inteligentna młodzież, nie wiem nawet kiedy, połączyła "hip-hop" z deską i zupełnie błędnie wierzy w obraz skate'a, jako luźno odzianego "zioma" ; ]

Sofia 
Maniak
Wyrwijrączka

Pomogła: 5 razy
Wysłany: Nie Cze 29, 2008 16:49   

Jak rozumiem pozerstwo?
Pozerstwo - ktoś chce być np. rastafarianinem, ale dlatego, bo podoba mu się styl w np. ubiorze. A gdy się go zapytać, kto to Jah czy Haile Selassie, to wytrzeszcza oczy ze zdumienia. Na dodatek obnosi się w kółko i gada że że stu procentowo należy do tego ruchu (poprzez naszycie na plecak liścia marihuany).
Czyli krótko mówiąc, ktoś twierdzi, że należy do jakiejś subkultury, ale dlatego, że podoba mu się ubiór czy styl a nie dlatego, że czuje wewntrzną potrzebę przynależenia do niej.
Uff :)

clbsPrawda 
Początkujący
Mistrz Stylu

Ostrzeżeń:
 1/4/6
Wysłany: Nie Cze 29, 2008 22:57   

Tacy są najlepsi : D

"-Słucham reggae
- O, to jesteś rastamanem... xd"

little_devil 
Początkujący

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Wto Lip 01, 2008 13:05   

Pozerzy to dla mnie największe szmaty. Według mnie, to ludzie, którzy mówią o sobie, że należą do jakiejś subkultury, a tak na prawdę tylko starają się ubierać jak przedstawiciele owej subkultury (na ogół im się to nie udaje) i nic ważnego o niej nie wiedzą.
Znam dziewczynę, która uważa się za punka, bo uczyła się grać an basie, nosi trampki, arafatkę, podarte jeansy i luźne t-shirt'y, maluje oczy kredką (niektórzy uważają, że markerem) i ma płytę Killerpilze (tak na prawdę słucha US5). Zawsze mnie to intrygowało, bo nie mam pojęcia co to wszystko ma wspólnego z punkiem, ale tak właśnie postrzegają punk dzieci Bravo.

Najgorsze w pozerstwie jest to, że nie ma na to lekarstwa.

abc-abc 
Amator

Wysłany: Wto Lip 01, 2008 13:11   

Jak dla mnie to pozerstwo to jest wtedy gdy ktoś udaje kogoś kim nie jest bo myśli, ze w ten sposób będzie jakiś... fajniejszy? Są sztuczni. Coś w tym stylu. Niestety ale mam na codzień styczność z takimi osobami. Jest to bardzo irytujące. ;|
Żeby każdy zrozumiał mnie
Żeby każdy zrozumiał
Żeby każdy mógł zrozumieć mnie

Sofia 
Maniak
Wyrwijrączka

Pomogła: 5 razy
Wysłany: Wto Lip 01, 2008 13:19   

little_devil napisał/a:
maluje oczy kredką (niektórzy uważają, że markerem) i ma płytę Killerpilze (tak na prawdę słucha US5).

Łojej... :lol:
little_devil napisał/a:
Najgorsze w pozerstwie jest to, że nie ma na to lekarstwa.

Z wiekiem się z tego wychodzi.
abc-abc napisał/a:
Niestety ale mam na codzień styczność z takimi osobami. Jest to bardzo irytujące. ;|

A ja mieszkam z takim emo-reagge pokemonkiem. :D

Odpowiedz do tematu