Pomógł: 27 razy Wiek: 17 Dołączył: 24 Lut 2008 Posty: 1860 Skąd: z ziemi jak na razie
Wysłany: Pon Cze 23, 2008 19:01
Cytat:
Skejci mogą słuchać czego sobie chcą, ale związek jako taki mają tylko z punk'iem. To z punku wywodzi się deska. Nie z hip-hopu.
Z deską , ale nie stylem ubierania
Według mnie emo niestety zyskało złą sławę.Odłam emo , który kontynuują nastolatki powinien zostać inaczej nazwany.Ja osobiście do emo nie należe..hmm....chyba do żadnej subkultury
Tak, ale jaki jest styl ubierania skejta? Nie ma takiego. Skejt może chodzić w czym sobie chce. Szerokie spodnie, koszulki, bluzy itp to Hip-Hop. Teraz co prawda zaczęły się zacierac granice w nazewnictwie i typowego "hip-hopowca" [beznadziejne określenie...] określa się mianem "skejta", choć nie ma to ze sobą nic wspólnego.
No właśnie. Tak ci się tylko zdaje. Skejt nie ma reprezentować żadnego stylu ubierania. Widziałeś jakieś zawody? Wszyscy skaterzy jeżdżą w rurkach i wcale nie luźnych podkoszulkach. Wiesz czemu? Bo to nie krępuje ruchów, to po pierwsze, po drugie tak to wyglądało na początku.
Ostatnio [nie słusznie] do "skejta" została przylepiona plakietka, jakoby to on miałby byc luźno poubierany itepe.
Skate - ktoś, kto jeździ na desce. Może się ubierac w co chce, ale deska wywodzi sięz punku.
Luźne rzeczy - hip-hop. Mogą w nich chodzić różni ludzie, ale zamysł tego "luzu" wywodzi się bezpośrednio z kultury hip-hopowej.
a właśnie, że wszyscy skejci, których ja znam METAL kochają, EwincE!
no to w takim razie ja chyba źle wierze w stereotyp : RAP & HH = SKATE
clbsPrawda napisał/a:
Tak, ale jaki jest styl ubierania skejta?
to czym w końcu 'charakteryzuje' się styl skate? x|
skoro deskorolkowcy, Ci którzy słuchają hh i rap'u 'wyznają' zasade ``skate or die`` ?
.valeria. napisał/a:
A ty do jakiejś należysz?
szczerze mówiąc chyba nie. xD
jestem 'mieszńcem'...
trochę punk... `skate`... ale głównie jestem sobą.. nie podążam za modą...
_________________ `` nic nie jest wieczne,
stałe, niezmienne,
inna byłam a inna będe...
wszystko powoli kończy się,
traci sens``
################
jaaaa.! xX
no to w takim razie ja chyba źle wierze w stereotyp : RAP & HH = SKATE
Beznadziejnie wierzysz ; ]
EwincE napisał/a:
skoro deskorolkowcy, Ci którzy słuchają hh i rap'u 'wyznają' zasade ``skate or die`` ?
Wszyscy skaterzy Ci będą taką "zasadę" wyznawać, ale to nie ma żadnego związku z ubiorem i muzyką, nie?
Ja jeździłem na desce i słucham rapu, a ubieram się typowo hip-hopowo. Za to mój znajomy, który również jeździ na desce, słucha rocka i tak też mniej więcej się ubiera ; ]
Deska wywodzi się od punka i pierwsi skaterzy byli punkami, więc tak też się ubierali. No ale dzisiejsza inteligentna młodzież, nie wiem nawet kiedy, połączyła "hip-hop" z deską i zupełnie błędnie wierzy w obraz skate'a, jako luźno odzianego "zioma" ; ]
Jak rozumiem pozerstwo?
Pozerstwo - ktoś chce być np. rastafarianinem, ale dlatego, bo podoba mu się styl w np. ubiorze. A gdy się go zapytać, kto to Jah czy Haile Selassie, to wytrzeszcza oczy ze zdumienia. Na dodatek obnosi się w kółko i gada że że stu procentowo należy do tego ruchu (poprzez naszycie na plecak liścia marihuany).
Czyli krótko mówiąc, ktoś twierdzi, że należy do jakiejś subkultury, ale dlatego, że podoba mu się ubiór czy styl a nie dlatego, że czuje wewntrzną potrzebę przynależenia do niej.
Uff
Pomogła: 1 raz Wiek: 16 Dołączyła: 27 Maj 2008 Posty: 222 Skąd: znienacka ;)
Wysłany: Wto Lip 01, 2008 13:05
Pozerzy to dla mnie największe szmaty. Według mnie, to ludzie, którzy mówią o sobie, że należą do jakiejś subkultury, a tak na prawdę tylko starają się ubierać jak przedstawiciele owej subkultury (na ogół im się to nie udaje) i nic ważnego o niej nie wiedzą.
Znam dziewczynę, która uważa się za punka, bo uczyła się grać an basie, nosi trampki, arafatkę, podarte jeansy i luźne t-shirt'y, maluje oczy kredką (niektórzy uważają, że markerem) i ma płytę Killerpilze (tak na prawdę słucha US5). Zawsze mnie to intrygowało, bo nie mam pojęcia co to wszystko ma wspólnego z punkiem, ale tak właśnie postrzegają punk dzieci Bravo.
Najgorsze w pozerstwie jest to, że nie ma na to lekarstwa.
Jak dla mnie to pozerstwo to jest wtedy gdy ktoś udaje kogoś kim nie jest bo myśli, ze w ten sposób będzie jakiś... fajniejszy? Są sztuczni. Coś w tym stylu. Niestety ale mam na codzień styczność z takimi osobami. Jest to bardzo irytujące. ;|
_________________ Żeby móc milczeć
Żeby móc milczeć tak
I wszystko powiedzieć
Żeby każdy zrozumiał mnie
Żeby każdy zrozumiał
Żeby każdy mógł zrozumieć mnie