Przeczytałam część postów z tego tematu, zatrzymałam się na chwilę i zastanowiłam...
- jaka waszym zdaniem jest prawdziwa dziewczyna, skoro już ich nie ma? x_O
_________________ Bo nie żyję ani w przeszłości, ani w przyszłości. Dla mnie istnieje tylko dzisiaj i nie obchodzi mnie nic więcej. Jeśli kiedyś uda ci się trwać w teraźniejszości, staniesz się szczęśliwym człowiekiem.
Cytat z książki Paulo Coelho - Alchemik.
Pomogła: 7 razy Wiek: 15 Dołączyła: 11 Sie 2008 Posty: 338 Skąd: z dziury . o!
Wysłany: Nie Wrz 21, 2008 17:34
ja jestem normalna.
zalezy co masz na mysli mowiac normalna. czy chodzi o to, że kiedys to chlopak podrywał dziewczyne, a teraz jest odwrotnie badz w obie strony? ;P
_________________ Moje oczy są oczami wariata,
kiedy spotykają się z Twoimi oczami. Kochać...
W tym słowie jest kolor nieba,
ale także rdzawy pył gorzkich dni.
Jak to nie ma? Są! Zarówno prawdziwe dziewczyny jak i prawdziwi faceci. Wierzę w to, chcę w to wierzyć...
_________________ Ze mną można tylko w dali zniknąć cicho...
Książki są jak ludzie,
jednych nie warto nawet poznawać,
innych poznajesz,
ale na drugi dzień już o nich nie pamiętasz,
a z niektórymi warto spędzić każdy dzień,
całe życie...
Wysłany: Wto Wrz 23, 2008 10:45
psychopatyczna napisał/a:
też jestem ciekawa ;p
_________________ Nieodłączna siostra Miłości
Zwykle unika Szczerości
Przyjaźni się z Nienawiścią
Nieraz poznałam już Ją
Popularna wśród ludzkiej rasy
Przetrwała przez długie czasy
Zrodziła się w Kainie
Teraz w mych żyłach płynie
Pomógł: 11 razy Wiek: 18 Dołączył: 26 Maj 2008 Posty: 1464 Skąd: Od mamy
Wysłany: Wto Wrz 23, 2008 11:42
Cytat:
w takim razie nie ma też prawdziwych dżentelmenów.. xP
Wiadomo, dinozaury wyginęły.
Wysłany: Wto Wrz 23, 2008 11:55
Kapeć napisał/a:
Wiadomo, dinozaury wyginęły.
naprawdę a ja myślałam że się przekształciły...w
Kod:
niektórych
chłopców...
bez urazy...;]
_________________ Nieodłączna siostra Miłości
Zwykle unika Szczerości
Przyjaźni się z Nienawiścią
Nieraz poznałam już Ją
Popularna wśród ludzkiej rasy
Przetrwała przez długie czasy
Zrodziła się w Kainie
Teraz w mych żyłach płynie
Ja wierzę, że ejszcze gdzieś są, tak samo jak prawdziwi mężczyźni. Rozumiem pod tym pojęciem osoby szanujące się, kulturalne, obyte, posiadające jakąś wiedzę ogólną i nie zamknięte w nauce czy używkach. Coraz częściej się zawodzę, ale "ja wszak wciaż żyję, bo na próżno szukam ich".
_________________ "Odpędź czarne myśli, dosć już Twoich łez
Niech to wszystko przepadnie we mgle
Bo nowy dzień wstaje!"
Nie wiem co Ty (autorka) rozumiesz pod pojęciem "prawdziwe". W każdym razie w moim odczuciu ludzie od wieków są w gruncie rzeczy właściwie tacy sami w tym także osoby płci żeńskiej. Także jeśli kiedyś były prawdziwe dziewczyny to również teraz też takowe chodzą pod tej planecie. No chyba, że ich nigdy nie było, wtedy analogicznie nie ma ich także teraz.
Dawniej kobiety nosiły gorsety i suknie do ziemi, zachowywały się elegancko, dwornie i dumnie. Teraz kobiety porzuciły sukienki, wolą wygodniejszy ubiór, choćby spodnie.
Minęły już czasy, kiedy kobieta jest uległa i skromna, teraz płeć piękna nie boi się wyrażać głośno swoich opinii.
Czy teraz jest lepiej?
Mogę stwierdzić, że... nie.
Wydaje mi się, że współczesna kobieta mniej się szanuje, niż niegdyś.
_________________ Wszystko co czarnobiałe w człowieku jest piękne.
Bo nigdy nie jest czarne i nigdy nie jest białe.
To czyni go wyjątkowym. W duszy każdego z nas biel miesza się z czernią. Zależnie od sytuacji. Wolę być czarnobiała.
Myślę iż prawdziwe dziewczyny są,lecz zalewająca fala pokemonów,tipsów,solarek i tych innych pierdół jest naprawdę duża.Dziewczyny,a właściwie pokemony które myślą że są królewnami,piękne i wszystko im można są strasznie irytujące.Te ich teksty "żaaaal" "spłyyyń" itp. są denne.Takie to można powiedzieć "tylko na raz" ;p
Przeczytałam część postów z tego tematu, zatrzymałam się na chwilę i zastanowiłam...
Moim zdaniem prawdziwa dziewczyna, to taka, która się szanuje, nie rozkracza nóg na lewo i na prawo, oraz taka, która ma dla mnie dużo do zaoferowania, nie koniecznie wizualnie.
_________________ Nie widziałam cię już od miesiąca.
I nic. Jestem może bledsza,
trochę śpiąca, trochę bardziej milcząca,
lecz widać można żyć bez powietrza!
Nie ma dziewczyn!? to w takim razie dzieci sie biorą z kapusty...
a tak bardziej na serio to na pewno są tylko trzeba poszukać.A dla mnie prawdziwa dziewczyna to taka która chociaż trochę się szanuje i jest choć trochę inteligentna