teraz nie ma polotu na anorektyczni
ale wymagania sa takie.....;
maks 60 w pasie
i maks 90 w pasie- niekiedy to i to za duzo
powod...
aby rozmiary dla modelek byly uniwersalne a nie kazda kreacje dopasowywac indywidualnie do dziewczyny....
poza tym wiele dziewczynvw tym zawodznie nabawilo sie tylko kompleksow
Pomogła: 3 razy Wiek: 19 Dołączyła: 20 Sie 2007 Posty: 301 Skąd: hobbitowa Włość :)
Wysłany: Pią Wrz 07, 2007 22:02
a to z winy mody mr. radek mnie zabije za feminizm ale niestety dziewczyny sa pod presja bo chca sie podobac chlopakom...one sa przekonane ze tylko anorektyczki sa cool i to by bylo na tyle sama tak sadze...sadzilam...nie wiem juz...ale 90% dziewczyn ma kompleks jesli chodzi o wage, linie-a bardzo czeso bespodstawnie
_________________ wolę napis "wstęp wzbroniony", aniżeli "wyjścia nie ma"
najlepiej pomagają osoby obojętne tylko one spojrzą trzeźwo na sytuację...
ale niestety dziewczyny sa pod presja bo chca sie podobac chlopakom...one sa przekonane ze tylko anorektyczki
w sumie cos w tym racji jest
bo panowie sie wypowiadaja iz wola kobiety z cialkiem..
a jak patrze na pary to wiekszosc panow idzie u boku dziewczyn o nienagannych szczuplych figurach
szyszunia_lona napisał/a:
nie wiem juz...ale 90% dziewczyn ma kompleks jesli chodzi o wage, linie-a bardzo czeso bespodstawnie
ja tez kiedys mialam takie kompleksy terazv staram sie tym nie przejmowac
Pomogła: 3 razy Wiek: 19 Dołączyła: 20 Sie 2007 Posty: 301 Skąd: hobbitowa Włość :)
Wysłany: Pią Wrz 07, 2007 22:25
znam duzo osob kotre juz dawno pozucily swoje komplesy i tego im zazdroszcze...
ja ciagle przebywam glodowki biore taletki odchudzajace i nic...tez mam w planie skaczyc z tym paskudnym kompleksem...przeciez nie tylko tym czlowek zyje!
Widzę, że temat zszedł na modelki. hehe.
Ja się powołam na polskie aktorki (no i wokalistki)
Grażyna Szapołowska
Magda Cielecka
Małgorzata Foremniak
Anna Maria Jopek
Agnieszka Chylińska
Wszystkie są inne, ale wszystkie są prawdziwymi kobietami. Jedna ma pzaur, druga seksapil, a trzecia to księżniczka, która potrzeuje księcia.
Prawda jest jednak taka, że każda z nich jest kobietą stuprocentową.
_________________ Odczuwamy trochę kaca,
że co było, to nie wraca,
jak ten kochaś, który zginął w sinej mgle.
Odczuwamy trochę żalu,
że tak wcześnie jest po balu,
kiedy noga się do tańca jeszcze rwie.
Chce się tańczyć, chce się walczyć,
a tu nagle - panie starszy,
zamykamy, zamykamy, tak czy nie?
(...)
Czasem kogoś ktoś spotyka,
siwa chandra nagle znika,
ktoś ubiera się w kolczyki z naszych łez...
Chwilę jest się w siódmym niebie,
potem wraca się do siebie... A.Osiecka "Szpetni czterdziestoletni"
Pomogła: 15 razy Dołączyła: 26 Kwi 2006 Posty: 4755 Skąd: się tu wziąłeś?
Wysłany: Sob Wrz 08, 2007 19:11
Szeche napisał/a:
Może nie dziewczyn a kobiet. Może nie "nie ma", ale nie spotyka się ich często.
Zresztą to samo można powiedzieć o facetach.
dokładnie, teraz każdy dąży za karierą, za tym żeby być najlepszym ale nie o to tu chodzi... od niedawna rankingi ukazują że to płeć piękna figuruje na szczycie listy tych, co najwięcej piją, a nastolatki piją nie żeby się napić ale żeby się upić;/ Na szczęście są jeszcze kobity i i dziewczyny które nie upadły jeszcze tak nisko i zachowują się jak należy. Ja nie mogę zrozumieć postawy tych pustych lalek, tych co z nieznajomym do łóżka mogą iść tu i teraz, wystarczy się przyjrzeć 1 edycji Big Brothera a teraz tej nowej, szkoda po prostu gadać, same plastikowe lale które szczerze mówiąc, chyba nie mają za dużo do powiedzenia na inne tematy niż kosmetyki faceci itp.
innego powołania, jak wzbudzanie tego światła
na twarzach otaczających nas ludzi.'
A.Camus
znam duzo osob kotre juz dawno pozucily swoje komplesy i tego im zazdroszcze...
ja ciagle przebywam glodowki biore taletki odchudzajace i nic
Nie mów mi, że to przez chłopaków... powieziałaś, że dziewczyny się odchudzają dla nich... ale z drugiej strony:
a) czy oni proszą o to te dziewczyny>? Osobiście wolę dziewczyny grubsze od kościotrupów z anoreksją i narzekające na tłuszcz w swoim ciele przy 40 kilogramach i 180 cm wzrostu...
b) nawet jeśli mężczyźni czasem (bo tacy na pewno się zdarzają, co potępiam) mówią kobietom, że są za grube albo wprost, żeby się odchudzały, ja na miejscu takich kobiet od razu rzucił kogoś takiego. Więc nie zwalać winy na facetów, bo dziewczyny w takich wypadków odchudzją się przez własną głupotę.
SkipBo napisał/a:
Przepraszam, ale z czego tu się cieszyć?
Możliwe, że nie zrozumiałaś aluzji, która akurat nie była do ciebie.
Monique napisał/a:
dokładnie, teraz każdy dąży za karierą, za tym żeby być najlepszym ale nie o to tu chodzi... od niedawna rankingi ukazują że to płeć piękna figuruje na szczycie listy tych, co najwięcej piją, a nastolatki piją nie żeby się napić ale żeby się upić;/ Na szczęście są jeszcze kobity i i dziewczyny które nie upadły jeszcze tak nisko i zachowują się jak należy. Ja nie mogę zrozumieć postawy tych pustych lalek, tych co z nieznajomym do łóżka mogą iść tu i teraz, wystarczy się przyjrzeć 1 edycji Big Brothera a teraz tej nowej, szkoda po prostu gadać, same plastikowe lale które szczerze mówiąc, chyba nie mają za dużo do powiedzenia na inne tematy niż kosmetyki faceci itp.
Dokładnie. A osobiście znam kobiety klące niezgorzej od niektórych moich mniej kultularnych znajomych. Nazwałbym je paszczurami (jedną nazywam ;P ), albo po prostu mętami.
Wysłany: Sob Wrz 08, 2007 23:09
mr.Radek napisał/a:
Nie mów mi, że to przez chłopaków... powieziałaś, że dziewczyny się odchudzają dla nich...
niesety tak jest...moz do nich nie nalezysz ale baaardzo duza czesc chlopakow wola za dziwczynami powyzej rozmiaru (34-dajmy na to) ze sa grubaskami nie mowie ze wszyscy ale dziewczyny probuja sie po prostu podporzatkowac...wiem ze to moze glupie ale taka niestety jest prawda...to samo sie tyczy przeklinania, fajek, i ze to tak ujme "swobodnosci"...dziewczyny mysla ze tym imponuja niestety...
szyszyunia_lona już w drugim temacie widzę twoje posty o tym jak to dziewczyny dążą do bycia takimi jak modelki. Masz może troche racji, ale też nie przesadzaj, bo ja dziewczyna jest inteligentna to tak robić nie będzie.
Poza tym wracamy do tematu, a nie gadamy o modelkach, które niezawsze anorektyczkami być muszą.
Po pierwsze zastanówmy się jaki ten typ kobiety prawdziwej jest, a potem dumajmy nad tym czy takie są czy już wyginęły.
_________________ Odczuwamy trochę kaca,
że co było, to nie wraca,
jak ten kochaś, który zginął w sinej mgle.
Odczuwamy trochę żalu,
że tak wcześnie jest po balu,
kiedy noga się do tańca jeszcze rwie.
Chce się tańczyć, chce się walczyć,
a tu nagle - panie starszy,
zamykamy, zamykamy, tak czy nie?
(...)
Czasem kogoś ktoś spotyka,
siwa chandra nagle znika,
ktoś ubiera się w kolczyki z naszych łez...
Chwilę jest się w siódmym niebie,
potem wraca się do siebie... A.Osiecka "Szpetni czterdziestoletni"
Pomógł: 35 razy Wiek: 19 Dołączył: 03 Wrz 2007 Posty: 1666 Skąd: Warszawa
Wysłany: Nie Wrz 09, 2007 10:27
szyszunia_lona napisał/a:
niesety tak jest...moz do nich nie nalezysz ale baaardzo duza czesc chlopakow wola za dziwczynami powyzej rozmiaru (34-dajmy na to) ze sa grubaskami
Widocznie jesteś w gimnazjum albo podstawówce. W tym wieku chłopcy mówią dziewczyną takie rzeczy nie dlatego, że tak myślą tylko dlatego, że są jeszcze niedojrzałymi gówniarzami (sam taki byłem). W liceum w życiu nie słyszałem żeby jakiś chłopak jechał po jakiejś dziewczynie bo waży 60 kg, a nie 40...
ale moim zdaniem ziewczyna powinna być dziewczyną. jak widze te 11-latki, które malują się więcej niż licealistki oraz zarywają do wszystkiego, co się rusza, po prostu robi mi się
NO to prawada. ale mamy w klasie taką dziewczyne i większość chłopaku sie z niej napiepsza
_________________ Optymizm jest kamieniem filozoficznym. Wszystko czego się dotknie zamienia w złoto.
Pomógł: 1 raz Wiek: 19 Dołączył: 16 Wrz 2007 Posty: 199 Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: Wto Wrz 18, 2007 16:19
jak dla mnie słowo " prawdziwych kobiet już nie ma " to dosyć dziwne stwierdxzenie ..
dlaczego zapytacie ?
ano bo ... kobiety się wraz z czasem zmieniają ... np. jeszcze w XIX w. nie wyobrażano sobie kobiety w spodniach ....
tak teraz kobiety się zmieniły i lataja sobie za chłopakami czy tam sie za wcześnie maluja ... no mamy już XXIw. więc i ludzie się zmieniają dostosowują sie do reszty ...
Cytat:
SkipBo napisał/a:
Ma być modelką, własnie! A nie wieszakiem ;].
i z tym się zgadzam w 1000% bo według mnie kobiet należy mieć za co chwycić
a za co chwyce jak bedzie chuda jak wieszak ?? za kości
_________________ Bóg mnie stworzył z Mózgiem i Penisem. Ale seksuolog powiedział Mi że krwi starczy na działanie tylko jednego z nich xD