forum młodzieżowe
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
"Prawdziwych dziewczyn już nie ma."
Autor Wiadomość
bellamuerte 
Przyjaciel forum
te dejo Madrid

Pomogła: 37 razy
Wysłany: Czw Wrz 06, 2007 14:34   "Prawdziwych dziewczyn już nie ma."

Zapytam po prostu: co sądzicie o tym stwierdzeniu? ;)

Szehe 
Moderator
Bomba czuła na dotyk

Pomogła: 10 razy
Wysłany: Czw Wrz 06, 2007 14:37   

Może nie dziewczyn a kobiet. Może nie "nie ma", ale nie spotyka się ich często.

Zresztą to samo można powiedzieć o facetach.
Dziękuję Panie że mieszcze się w szeregu.
Za średni wzrost, letnie ciało
Lecz czemu dumy pożałowałeś Panie.
Kolana pieką od klękania...

HEY

bellamuerte 
Przyjaciel forum
te dejo Madrid

Wysłany: Czw Wrz 06, 2007 14:40   

powiem jeszcze inaczej: więc dlaczego 'prawdziwych' kobiet/dziewczyn już nie ma?

Moim zdaniem, wykreowany przeze mnie 'typ kobiety' powoli zanika... wyobrażam sobie ją jako osobę o delikatnej urodzie, a tym czasem wiele z nich pędzi codziennie na solarkę... Wszystkie te operacje plastyczne sprawiają, iż stajemy się mniej naturalni. A poza tym... nie wyobrażam sobie sytuacji, w której to np. dziewczyna lata za chłopakiem. A znam kilka takich, które są w stanie to zrobić. Bluźnią przy tym jak cholera, stają się pruderyjne, w każdym facecie widzą potencjalny obiekt seksualny, a w innej dziewczynie - obiekt do tępienia i szyderstw.

Wizzard 
Moderator

Wysłany: Czw Wrz 06, 2007 14:52   

Jakby wszystkie były takie jak je opisujesz byłyby nudne jak flaki z olejem ;) .
Jak opalone są słońcem, a nie solarium to są prawdziwymi kobietami? Operacje plastyczne? Ile znasz kobiet/dziewczyn po operacji plastycznej? Z bluzgami to fakt, nie lubię słuchać jak dziewczyna rzuca kurwami na prawo i lewo ale w lataniem za chłopakiem nie widzę nic złego. Jeżeli ktoś się dziewczynie spodoba to co ma czekać do usranej śmierci aż ta osoba zwróci na nią uwagę? Czasem trzeba wziąć sprawy w swoje ręce. Co do sexu to większość facetów widzi w dziewczynach potencjalny obiekt seksualny więc niby dlaczego nie miałoby być na odwrót?

bellamuerte 
Przyjaciel forum
te dejo Madrid

Wysłany: Czw Wrz 06, 2007 14:56   

Wizzard, może dla Ciebie. ale moim zdaniem ziewczyna powinna być dziewczyną. jak widze te 11-latki, które malują się więcej niż licealistki oraz zarywają do wszystkiego, co się rusza, po prostu robi mi się. może i uważasz, że takie powinny być panienki, ale dla mnie jest to po prostu komiczne, gdy grupa dziewczyn szydzi z drugiej, że ta ma gorsze i niemodne ciuchy.

Mnich 
Moderator
grajek obieżyświat;)

Wysłany: Czw Wrz 06, 2007 15:05   

Cytat:
Moim zdaniem, wykreowany przeze mnie 'typ kobiety' powoli zanika... wyobrażam sobie ją jako osobę o delikatnej urodzie, a tym czasem wiele z nich pędzi codziennie na solarkę... Wszystkie te operacje plastyczne sprawiają, iż stajemy się mniej naturalni. A poza tym... nie wyobrażam sobie sytuacji, w której to np. dziewczyna lata za chłopakiem. A znam kilka takich, które są w stanie to zrobić. Bluźnią przy tym jak cholera, stają się pruderyjne, w każdym facecie widzą potencjalny obiekt seksualny, a w innej dziewczynie - obiekt do tępienia i szyderstw.
Zgadzam się z tym przynajmniej częściowo, bo o ile taki klasyczny obraz kobiety, jako dziewczyny w przewiewnym ubraniu, jawnie zachwycającej się pięknem natury i będącej symbolem czystości i "sympatyczności" zanika, to o zanikaniem prędzej nazwałbym ten styl, bo o ile nie widać tego na codziennej ulicy, to chyba wiele dziewczyn i tak gdzieś tam w sobie ma to zakodowane. ;-) Z resztą tak samo jest z chłopakami. W ogóle ze wszystkimi ludźmi. Kiedyś zadaniem mężczyzny było zapewnienie kobiecie i ewentualnemu potomstwu dachu nad głową, bezpieczeństwa i jedzenia. Teraz jest to przeważnie kilka kroków do samochodu i kilka godzin w garniturze uważając, aby się gdzieś czasem nie skaleczyć. To już jest takie postępowe "wypaczenie" człowieka, bez względu na płeć ani na wiek. Teraz człowiek już nie ma o co żyć i za co umierać a życie, o ile jest ciekawsze, to coraz bardziej pozbawione sensu.

Aguś 
Moderator
Księżniczka.

Pomogła: 12 razy
Wysłany: Czw Wrz 06, 2007 15:07   

Wszytko przez rozwój cywilizacyjny ;)
Moja niska frekwencja na forum spowodowana jest powrotem do szkoły. na szczęście przerwa bożonarodzeniowa trwa w tym roku 2 tygodnie. ;)

Notatki.

SkipBo 
Praktykant
Cicho!

Wysłany: Czw Wrz 06, 2007 16:11   

Mnich napisał/a:
Teraz człowiek już nie ma o co żyć i za co umierać a życie, o ile jest ciekawsze, to coraz bardziej pozbawione sensu.

Cytat:
Wszytko przez rozwój cywilizacyjny ;)

Ej, ej rozumiem, że świat idzie do przodu (bo taka jest naprawdę kolej rzeczy, owszem może niektóry rzeczy dzieją się stanowczo za szybko ale to już swoją drogą.) Ale nie też nie można patrzeć na to z tej strony, że wiele dziewczyn jest takich a nie innych przez świat pędzący do przodu. Owszem są babki które chcą być jak te modelki z tv, chcą mieć makijaż jak ta aktorka i chcą się tak ubierać jak ubierają się inni. Owszem tak też jest. Ale są przecież jeszcze kobiety które mimo wszystko są naturalne w swoim wyglądzie i zachowaniu i z takich kobiet powinnyśmy brać przykład.
No to teraz co do kobiet, znaczy się do tego stwierdzenia. Jak tu Szeche dobrze napomniała możemy to samo powiedzieć o męzczyznach. Poza tym tu też musimy się zastanawiać, bo przecież każdemu coś się innego podoba i każdy ma jakiś system wartości wobec drugiej osoby. Ale faktem jest to, że są laski które same z siebie robią pośmiewisko i zachowują się jak ostatnie już nie powiem co. Codziennie mijam się z takimi w szkole i obserwuje ich zachowania. One po prostu chcą zaimponować tym czym co jest dla innych głupie i żałosne, założmy takie przeklinanie, bądz też odwiedzanie co chwilę kibla w szkole by móc sobie zajarać.
I tu teraz trzeba pomyśleć o sobie. O naszym zachowaniu, o naszym stylu bycia, o naszej osobie. Może my też jestesmy uważane przez innych tak a nie inaczej? Może najpierw trzeba spojrzeć na siebie, a potem mówić o osobach drugich. :)

Pozdrawiam.

keraj 
Nowicjusz

Wysłany: Czw Wrz 06, 2007 16:50   

Wizzard napisał/a:
Jakby wszystkie były takie jak je opisujesz byłyby nudne jak flaki z olejem ;) .
Jak opalone są słońcem, a nie solarium to są prawdziwymi kobietami? Operacje plastyczne? Ile znasz kobiet/dziewczyn po operacji plastycznej? Z bluzgami to fakt, nie lubię słuchać jak dziewczyna rzuca kurwami na prawo i lewo ale w lataniem za chłopakiem nie widzę nic złego. Jeżeli ktoś się dziewczynie spodoba to co ma czekać do usranej śmierci aż ta osoba zwróci na nią uwagę? Czasem trzeba wziąć sprawy w swoje ręce. Co do sexu to większość facetów widzi w dziewczynach potencjalny obiekt seksualny więc niby dlaczego nie miałoby być na odwrót?

Popieram w 100 %..
I dodac moge jeszcze to, ze jak dla mnie dziewczyny teraz staja sie strasznymi materialistkami. ( oczywiscie nie wszystkie) maja wieksze pozadanie pieniedzy, błyskotek, itp. niz mezczyzni. Duzo panienek myśli, ze za to ze jest z chłopakiem nalezy sie jej futro, samochod, diamenty i willa z basenem ( to juz prawie prostytucja?? :P ).... szkoda gadac. Dzisiejszy swiat schodzi na psy...

bellamuerte 
Przyjaciel forum
te dejo Madrid

Wysłany: Czw Wrz 06, 2007 17:01   

Wizzard napisał/a:
Jak opalone są słońcem, a nie solarium to są prawdziwymi kobietami?

Tego nie powiedziałam. Ale czy naprawdę nie widzisz różnicy między jednym opalaniem, a drugim?

Wizzard napisał/a:
Operacje plastyczne? Ile znasz kobiet/dziewczyn po operacji plastycznej?

Mówię o takich laskach jak np. Doda czy Anderson.

Wizzard napisał/a:
Co do sexu to większość facetów widzi w dziewczynach potencjalny obiekt seksualny więc niby dlaczego nie miałoby być na odwrót?

bo moim zdaniem co do dziewczyn to trochę dziwne, i tyle. poczytaj i zaobserwuj, że to właśnie faceci głównie myślą o seksie, a nie dziewczyny. dlatego panienki, które z chęcią rzuciłyby się na wszystko, co się rusza, po prostu mnie śmieszą.

keraj napisał/a:
Popieram w 100 %..

keraj napisał/a:
I dodac moge jeszcze to, ze jak dla mnie dziewczyny teraz staja sie strasznymi materialistkami.

a więc popierasz, czy nie?
bo kolega próbował dowieść, iż jednak owe stwierdzenie nie jest prawdziwe, a Ty podajesz argumenty na 'tak'. ;)

keraj napisał/a:
Duzo panienek myśli, ze za to ze jest z chłopakiem nalezy sie jej futro, samochod, diamenty i willa z basenem ( to juz prawie prostytucja?? ).... szkoda gadac

co do tego, zgadzam się.

mr.Radek 
Boss
Jego Wysokość Król

Wysłany: Czw Wrz 06, 2007 17:29   

bellamuerte napisał/a:
Zapytam po prostu: co sądzicie o tym stwierdzeniu?

Co sie bede rozpisywał: g... prawda.

co się będę rozpisywała: za tak wyczerpujące odpowiedzi dziękujemy.
*bella*

[ Dodano: Czw Wrz 06, 2007 18:57 ]
Rozwinę więc. Na codzień spotykam tyle ładnych, kulturalnych dziewczyn, z językiem może nie typu "tak, proszę pana, dziękuję, proszę pana", ale z "normalnym" językiem normalnego - a nie zdegenorowanego - nastolatka, w dodatku solarium widzące jedynie w ulotkach, że stwierdzam z ręką na sercu, że to stwierdzenie jest zupełnie błędne. Owszem, coraz więcej dziś barbie i emo-nastolatek, ale prawdziwe kobiety nie dają se w kaszę dmuchać. To tyle co do równolatek. W liceum, które jest w naszym gimnazjum jedną szkołą - tak samo. Znam też osobiście wiele dorosłych kobiet (znajomi rodziców), i też zaprzeczam takiemu zjawisku.

Mała_Pe 
Moderator
Piotruś ;* !

Pomogła: 10 razy
Wysłany: Czw Wrz 06, 2007 18:44   

Cytat:
"Prawdziwych dziewczyn już nie ma."

Ja na pewno nie jestem prawdziwą dziewczyną, to mogę uznać za prawdę.. :jezor:

Ale ogólnie.. Czy ja wiem.. Każdy jest tym kim jest.. Zależy przede wszystkim co sobą reprezentuje..

Solarka, operacje plastyczne, kosmetyczki i te sprawy.. - to tylko postęp cywilizacyjny
A co do latania za chłopakami to wiesz, ja w tym nie widzę nic złego [bo sama to robię :P ] Mam czekać nie wiem ile, żeby TEN ktoś łaskawie zagadał.. Naprawdę, kto nei ryzykuje ten nic nie ma..

Bella - zbyt ogólnie tutaj zaszufladkowałaś wszystkie dziewczyny.. Bo ja znam takie prawdziwe, takie inne, ale naprawdę godne uwagi tyle, że inni nie są w stanie ich zauważyć..

Wizzard 
Moderator

Wysłany: Czw Wrz 06, 2007 18:58   

bellamuerte napisał/a:
bo moim zdaniem co do dziewczyn to trochę dziwne, i tyle. poczytaj i zaobserwuj, że to właśnie faceci głównie myślą o seksie, a nie dziewczyny. dlatego panienki, które z chęcią rzuciłyby się na wszystko, co się rusza, po prostu mnie śmieszą.

Dziewczyny też myślą tylko, że wstydzą się o tym mówić głośno. Z resztą kurde sex wiąże się z przyjemnością więc dlaczego dziewczyny miałyby o tym nie myśleć i nie mieć na to ochoty? To tak jakbyś powiedziała, że dziewczyny nie mogą mieć ochoty na zjedzenie czekolady bo tak się przyjęło...Wolisz być traktowana jako narzędzie do zaspokajania potrzeb mężczyzn czy jako osoba która ma swoje potrzeby i też ma ochotę je zaspokajać?

bellamuerte napisał/a:
Tego nie powiedziałam. Ale czy naprawdę nie widzisz różnicy między jednym opalaniem, a drugim?

Nie widzę...Może mi wyjaśnisz jaka jest ta różnica?

Seville
[Usunięty]

Wysłany: Pią Wrz 07, 2007 13:44   

Dziewczyna powinna być delikatna, naturalna. To jest dziewczyna, jeśli taki ma być temat. Nie musi być modelką wyjętą spod piwnic najsłynniejszych projektantów- bo taka dziewczyna traci urok. Stereotyp takiej dziewczyny zanika. Bo wszyscy mężczyźni kreują taki swój "model" dziewczyny. Musi być ładna, wysoka, mieć długie włosy, niebieskie oczy. A jak nie? Kiedyś bardziej liczyła się natura, charakter dziewczyny. Teraz już mało kto zwraca na to uwagę. Więc dziewczyny starają się "zagrać pod publiczkę". zmieniają się... A to szkoda...

dziabot 
Nowicjusz

Wysłany: Pią Wrz 07, 2007 14:12   

Seville napisał/a:
Nie musi być modelką wyjętą spod piwnic najsłynniejszych projektantów

zeby nie bylo...bo istnieje wiele sterotypow na ten temat..
modelki dzis sa bardziej naturalne od zwyklych dziewczyn
dobre agencje zakazuja regulacji brwi, solarium, nadmiernego opalania, tipsow, farbowania wlosow czy robienia trwalej, tatuazy wszelkich kolczykow itp itd

Seville napisał/a:
wysoka, mieć długie włosy, niebieskie oczy

ja mam :jezor: ale nie robie nic z soba...oczy mam po mamusi :jezor: ...wlosow nie farbuje- taki wymog....nawet ich nie obcinam w modne sciecie...bo mam dlugie do lokci...

dziewczyny dopasowuja sie po prostu do trendow...a gdyby faceci na wyszpachlowana pieknosc ktore wyszly wlasnie po 3 godzinach od kosmetyczki, fryzierki nie leciali to one zapewne by nie chodzily

Odpowiedz do tematu