wiesniaki na prowincje. szerokiej drogi, krolewno krow
Przyjeto w dzisiejszych czasach pewne standardy, a szeroko dzis chwalona poprawnosc polityczna ma sprawic, ze jelopy pokroju nacjonalistow, rasistow i tego typu szuj znikna. Ziemia jest dla ludzi. To, ze rozprzestrzenili sie w ta czy inna strone, jest nieistotne.
Wysłany: Nie Kwi 08, 2007 09:44
Cytat:
kurtura
no już nie udawaj że nie wiesz co to jest KURTURA w jakim ty świecie żyjesz że nie wiesz co to kurtura
Cytat:
Przyjeto w dzisiejszych czasach pewne standardy
gdyby były przyjęte standardy że trzeba ojca w tyłek je*** to byś sie tych standartów trzymał no nie ? Grunt to dobre podejście do życia no i kurtura oczywiście
Cytat:
szeroko dzis chwalona poprawnosc polityczna ma sprawic, ze jelopy pokroju nacjonalistow, rasistow i tego typu szuj znikna
jest tylko jedna możliwość żeby pozbyć sie rasistów - mianowicie : POZBYĆ SIĘ INNYCH RAS
Cytat:
ile nad tym myślałeś ? (mi by to wieczność zajeło)
_________________ Każdy z was chciałby chociaż być [automat-cenzura] frajerem.
]gdyby były przyjęte standardy że trzeba ojca w tyłek je*** to byś sie tych standartów trzymał no nie ? Grunt to dobre podejście do życia no i kurtura oczywiście
ja mysle, ze jest roznica miedzy zabawami z tatusiem a poszanowaniem dla czegos sobie rownego.
Królewna napisał/a:
Cytat:
ile nad tym myślałeś ? (mi by to wieczność zajeło)
a to takie skomplikowane nawiazanie moje do Twojego prowincjonalizmu :]
A ja od siebie przypomnę że temat brzmi RASIZM, a nie utarczki sowne Królewny i Vanilli.
Nie jestem rasistą i powiem że bardzo nie lubię rasizmu ponieważ to naruszenie praw jakie posiada każdy człowiek bez względu na to czy jest czarny biały żółty czy zielony człowiek to człowiek
_________________ "Zamknij oczy i pomyśl że śnisz, a świat stanie się krainą marzeń twych"
Tak samo może powiedzieć, Brytyjczyk (Wielkia Brytania dla Brytyjczyków!) czy tam Francuz (Francja dla Francuzów!) gdy widzi kolejnego Polaka na ulicach swojego miasta w danym państwie.
A osobiście moje podejście do pojęcia 'rasizm' się ciągle zmienia, dosyć niedawno do mojej rodziny dołączył męzczyzna o czarnym kolorze skóry.
Królewna, ale oni nas potrzebują do pracy, nie chcą, żebyśmy sobie poszli pracować do Ameryki, a słyszałem, że chcą znieść wizy dlatego, bo tak mało do nich jedzie w porównaniu z Anglią. no ale Twoje podejście jest absolutnie niesłuszne. z jakiego to powodu zabronisz Murżynowi zwiedzać nasz piękny kraj? tylko dlatego, że jest Mużynem? gratuluję tolerancji, o której tyle tu słyszałem
Wysłany: Pon Kwi 09, 2007 18:27
Cytat:
gratuluję tolerancji, o której tyle tu słyszałem
a co ode mnie o tolerancji słyszałeś ? NIE
Pisałam to setki razy ale co mi zależyt napisze 101 .Nie mam nic do murzynów póki ich nie ma obok mnie i niech sobie swiedzają prosze ,w końcu trzeba poznawać inne kultury.Byle by tu nie mieszkali (tu czyli koło mnie żebym nie musiała sie na nich patrzeć i myśleć o tym jak ta POLSKA wygląda)
_________________ Każdy z was chciałby chociaż być [automat-cenzura] frajerem.
_________________ Trzy resorty dla Ligi, którą Roman wiedzie,
pięć dla Samoobrony z Lepperem na przedzie,
dziewięć dla PiS-u pod władzą Kaczora,
jeden dla Władcy - Ojca Dyrektora.
ja też im życzę, żeby nie musieli w razie czego obok Ciebie mieszkać. w moim mieście jest AWF, gdzie jest pełno Mużynów niewiem nawet czemu chcą właśnie to studiować jakoś kiedy ich spotykam na basenie leżącym właściwie na terenie AWFu to mi nie przeszkadzają, mimo iż widuję ich z bardzo bliska (III stopień).
W szpitalu, w którym leżała niedawno moja babcia, jednym z głównych lekarzy oddziału był Murzyn. I nikt z leżących nie był specjalnie tym przejęty, wszyscy mu ufali. Dodam, że był to OIOM, a tam potrzeba naprawdę wykwalifikowanej i zaufanej kadry.
_________________ Trzy resorty dla Ligi, którą Roman wiedzie,
pięć dla Samoobrony z Lepperem na przedzie,
dziewięć dla PiS-u pod władzą Kaczora,
jeden dla Władcy - Ojca Dyrektora.
Nie mam nic do murzynów póki ich nie ma obok mnie i niech sobie swiedzają prosze ,w końcu trzeba poznawać inne kultury.Byle by tu nie mieszkali (tu czyli koło mnie żebym nie musiała sie na nich patrzeć i myśleć o tym jak ta POLSKA wygląda)
Podejście super (sarkazm) choc dla mnie z deka prymitywne. Skoro kultury maja sie poznawac to jednym ze sposobów jest odwiedzanie krajów nawzajem. A zresztą co ja ci będę tłumaczyc.
Ciekawe co by było gdyby nagle twoja ciocia/wujek/siostra/brat/kuzynka/kuzyn poznali murzyna z którym chcieli by związac resztę swojego życia.
(Wiem, punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia)
Ja sama myślę, że troche tego rasizmu w sobie mam. Miałabym pewne opory przed rozmawianiem czy w ogóle jakimiś kontaktami z obcokrajowcami. Najbardzej z Japończykami, oni mi się po prostu okropnie nie podobają.
_________________ Dziekuje Panie że mieszczę się w standardzie,
że nie wystaje za nawias.
Lecz czemu mi dałeś marną mysią wiarę. Przeczuwam klęske już na wstępie...
Dziękuję Panie że mieszcze się w szeregu.
Za średni wzrost, letnie ciało
Lecz czemu dumy pożałowałeś Panie.
Kolana pieką od klękania... HEY