witam opiszcie tutaj jakie przedmioty posiadacie do samoobrony i/lub jakie techniki samoobrony stosujecie ??
ja osobiście pomimo że jestem dobrze wygimnastykowany i wysportowany to nosze przy sobie :
pałka ''baton'' 65cm lub gaz pieprzowy lecz do obrony domu w mieszkaniu mam wiatrówkę i pistolet RMG
może wam sie zdawać że mam jakąś mannie prześladowcza lecz nie mam po prostu mieszkam na dzielnicy tak niebezpiecznej ze z psem wychodzę z pistoletem RMG bo nie wiem czy nie podbiegną z jakąś pałą lub czymś takim pałki gazu lub wiatrówki używam w ostateczności (czytaj powyżej 3 przeciwników lub z udziałem ostrego narzędzia) a jeżeli jest do 2-3 przeciwników to wale sie na gołe ręce lecz zawsze spotkam sie z nożem sprężynowym,pałką teleskopową lub jakąś deską ;/
Oska [Usunięty]
Wysłany: Pon Cze 30, 2008 21:47
ja mam dłonie, wystarczają
eweuntualnie, gdy sobie nie daje rady sięgam po bejsbola,
Kiedy w końcu uświadomicie, że era kozaków którzy rękoma pokładali rzesze leszczyków minęła. Nawet z najlepszym boxerem swiata nie moglibyscie sie czuc ani troche pewnie, bo nie ma szybszego od kuli.
Jesli mialbym cos wybrac to na bank cos mocnego jak pistolet albo taser, ale co z tego skoro w Polsce trzeba dac sie zabic zeby sad uznal, ze to my bylismy ofiarami napadu.
_________________ Show me colours of your life beautiful and nice ~~
Pomógł: 1 raz Wiek: 19 Dołączył: 10 Maj 2008 Posty: 184 Skąd: Bielsko-Biała
Wysłany: Sro Lip 02, 2008 08:04
Cytat:
lecz do obrony domu w mieszkaniu mam wiatrówkę
Przed szczurami sie może nią obronisz. Chyba, że to replika CO2 jakiegoś pistoletu, wtedy może zadziałać jako straszak. Ale strzelanie z niej do rosłego bandziora, przypomina rzucanie kamieniami w potomstwo dzikiej świni. Tylko napastnika wkurwisz. Choć z drugiej strony lepiej mieć gołe ręce i wiatrówkę, niz same gołe ręce.
Cytat:
albo taser,
Powiem Ci, że taser to lipa. Na jego użycie może sobie pozwolić policjant, który ma za plecami kolegów z ostrą bronią palną. Ale ja zaatakowany gdzieś w ustronnym miejscu, nie zawierzałbym temu przedmiotowi.
Ja tam zawsze nóż noszę, ale to dlatego, że lubię noże.
A jak nie znasz sztuk walki, metod samoobrony, nie masz pozwolenia na broń, to błyszczące ostrze w kieszeni jest najskuteczniejszą obroną (ale nie bez wad) No i czasem szybkie nogi sie przydają
Wysłany: Sro Lip 02, 2008 09:31
Cytat:
witam opiszcie tutaj jakie przedmioty posiadacie do samoobrony i/lub jakie techniki samoobrony stosujecie ??
Własne nogi i ręce. Bach,Bach i bach, i nie ma się czym przejmować, kocham widzieć kozaków leżących na ziemi
kameleon napisał/a:
pistolet RMG
a po jakiego Ci pistolet? Zadzierałeś z kimś " wysoko postawionym " - to w cudzysłowiu, bo mnie to śmieszy ..
kameleon napisał/a:
dzielnicy tak niebezpiecznej ze z psem wychodzę z pistoletem RMG bo nie wiem czy nie podbiegną z jakąś pałą lub czymś takim
A są takie dzielnice, przyznam. Ale, żeby od razu z pisoletem lub pałką? Chwileczkę uwagi jak jesteś 1 vs 1 i po problemie. I bankowo knock-out tego drugiego.
Własne nogi i ręce. Bach,Bach i bach, i nie ma się czym przejmować, kocham widzieć kozaków leżących na ziemi
kameleon napisał/a:
pistolet RMG
a po jakiego Ci pistolet? Zadzierałeś z kimś " wysoko postawionym " - to w cudzysłowiu, bo mnie to śmieszy ..
kameleon napisał/a:
dzielnicy tak niebezpiecznej ze z psem wychodzę z pistoletem RMG bo nie wiem czy nie podbiegną z jakąś pałą lub czymś takim
A są takie dzielnice, przyznam. Ale, żeby od razu z pisoletem lub pałką? Chwileczkę uwagi jak jesteś 1 vs 1 i po problemie. I bankowo knock-out tego drugiego.
człowieku ;] jak 1vs 1 to spoko a ciekawe czy był byś taki cwany jak by podbiegło z 6 naćpanych do ciebie z nożami ;/ poco mi pistolet?? już go od roku użyłem około 6 razy w obronie inaczej to wątpię żebym tu teraz dał rady pisać ;/ u mnie na dzielnie to patrol nawet nie wjeżdża bo boją sie o swoje zdrowie i życie ;/
Cytat:
Przed szczurami sie może nią obronisz. Chyba, że to replika CO2 jakiegoś pistoletu, wtedy może zadziałać jako straszak. Ale strzelanie z niej do rosłego bandziora, przypomina rzucanie kamieniami w potomstwo dzikiej świni. Tylko napastnika wkurwisz. Choć z drugiej strony lepiej mieć gołe ręce i wiatrówkę, niż same gołe ręce.
to jest replika na CO2 i wątpię że przed szczurami bo jak koledze przypadkiem z około 5 metrów w buta strzeliłem to przez 2 dni kulał na nogę ;] więc to szczura by przestrzeliło a skórę ludzką i ubranie tym bardziej ;]
Pomógł: 1 raz Wiek: 19 Dołączył: 10 Maj 2008 Posty: 184 Skąd: Bielsko-Biała
Wysłany: Wto Lip 08, 2008 18:26
a no wiadomo, że przestrzeli, ale co to da? Przebije się przez skórę i zatrzyma na pierwszym lepszym mięśniu. Jak śrut zgrzybkuje, to może nawet trochę tego mięśnia poszarpie. Ale to i tak bez znaczenia, bo ból wywołany trafieniem z wiatrówki raczej nie obezwładnia tylko zwiększa agresję, zwłaszcza jak delikwent jest naćpany albo pijany. Zresztą ludziom się zdarza po trafieniu z broni palnej chodzić prosto, tak na marginesie...
Hmm.. Moja technika samoobrony? Pięści i głowa wystarczy..Ewentualnie zawsze przy sobie mam nóż, który nie służy mi do szpanu/zabijania (haha), tylko do zupełnie innych rzeczy.Jednakże w przypadku niebezpieczeństwa nie zawaham się go użyć, nawet na sekundę.
Pomógł: 27 razy Wiek: 17 Dołączył: 24 Lut 2008 Posty: 1860 Skąd: z ziemi jak na razie
Wysłany: Wto Lip 08, 2008 19:30
Użyjecie noża i przez przypadek zrobicie coś czego będziecie do końca życia żałować.Lepiej dostać porządny wpi***ol zamiast zabić człowieka i przesiedzieć kilka lat w więzieniu
Kastet, pałka , i kose, " kastet i kosa obowiązkowo w kieszeni " a jeżeli tego nie wziąłem bo zapomniałem to co pod ręką, ale ostatnio często z tym przebywam, bo bójki u nas na osiedlu są i to w [automat-cenzura]
_________________ Nie ważne jaka cena pokaż mi swą drogę przyjaźń jest bezcenna ja zawsze ci pomogę