Nie jestem religijna i nie obchodzi mnie co ma Kościół do powiedzenia w sprawach seksu.
Księżom się może dobrze gadać, gdyż żyją w celibacie {większość...}.
Ale jeśli się ludzie kochają, to logiczne, że uprawiają seks, nieważne czy przed, czy po ślubie. Ważna jest miłość dla nich i ja na nią stawiam.
_________________ Wszystko co czarnobiałe w człowieku jest piękne.
Bo nigdy nie jest czarne i nigdy nie jest białe.
To czyni go wyjątkowym. W duszy każdego z nas biel miesza się z czernią. Zależnie od sytuacji. Wolę być czarnobiała.
To czy seks będzie uprawiać się przed ślubem czy po, to zależy wyłącznie od pary.
Jesli są to osby wierzące, to raczej będą sie starać by "uciec" od tego grzechu i poczekają do ślubu. Różnie, to w życiu wygląda. Teraz w modzie jest robienie tego przed ślubem. Takie czasy...
_________________ HIP HOP demoralizuje młodzież? To bzdura!
Żyj tak żeby inni nie musieli przez Ciebie płakać Masz problem z DIETĄ, niedowagą, nadwagą? Pisz do mnie. Pomoge rozwiązać problem
Tak, po pierwsze planuje dosyć późno wziąść ślub, a po drugie mimo wszystko czekając do ślubu, bierzemy go z osobą o której właściwie mało wiemy.
Myślisz, że seks z inną osobą pomoże Ci w jakiś sposób ponać co ma w sercu twój partner?
Żyj tak żeby inni nie musieli przez Ciebie płakać Masz problem z DIETĄ, niedowagą, nadwagą? Pisz do mnie. Pomoge rozwiązać problem
Dla mnie podejście kościoła do tych spraw jest chore. Jeżeli ludzie się kochają, dlaczego nie mogą uprawiać seksu? A co, jeżeli w ogóle nie chcą wziąć ślubu, bo uważają, że papierek do szczęścia nie jest potrzebny?
A co, jeżeli w ogóle nie chcą wziąć ślubu, bo uważają, że papierek do szczęścia nie jest potrzebny?
No właśnie jak juz wyzej pisałem, to zależy od ludzi czy chcą seks uprawiać przed czy po ślubie.
Przecież kochać można sie też bez seksu.
Jeśli ludzie się kochają to powinni uprawiać seks..!!I niema w tym nic złego..!!Lecz co innego myśli kościół..!Szkoda na nich słów.
Jak widać każdy ma podzielone zdanie na ten temat.
Kościól musi ingerować w takie sprawy, wszystko jest ok, tylko młodież jakoś źle traktuje swoją seksualność xD
Pomogła: 12 razy Wiek: 13 Dołączyła: 02 Paź 2006 Posty: 4307 Skąd: z plaży w Sopocie...
Wysłany: Pią Kwi 25, 2008 04:13
Pietri napisał/a:
Jeśli ludzie się kochają to powinni uprawiać seks..!!I niema w tym nic złego..!!Lecz co innego myśli kościół..!Szkoda na nich słów.
nie wiem ,co fajnego może być jak człowiek myśli "wpadniemy?", "o rany,okres mi sie spóźnia" , "a ktoś już wie?", "rodzice wejda, czy nie wejda"?
Poza tym, jak widzeile osób bedzie teraz miało dzidziusia mimo że partnerka i partner się zabezpieczali to jakoś wcale nie uśmiecha się mi pójscie z kimś do łózka w najbliższym czasie.
[ Dodano: Pią Kwi 25, 2008 04:14 ]
Pietri napisał/a:
nie wiem ,co fajnego może być jak człowiek myśli "wpadniemy?", "o rany,okres mi sie spóźnia" , "a ktoś już wie?", "rodzice wejda, czy nie wejda"?
Poza tym, jak widzeile osób bedzie teraz miało dzidziusia mimo że partnerka i partner się zabezpieczali to jakoś wcale nie uśmiecha się mi pójscie z kimś do łózka w najbliższym czasie.
_________________ po prostu! w ogóle! na pewno! naprawdę ! nie z czasownikami piszemy OSOBNO !
"A jeśli pewnego dnia będę musiał odejść? - spytał Krzyś ściskając Misiowi łapkę - Co wtedy?
-Nic wielkiego - zapewnił go Puchatek - posiedzę tu sobie i na Ciebie poczekam. Kiedy się kogoś kocha to ten ktoś nigdy nie znika tylko siedzi gdzieś i czeka na Ciebie."
Moja niska frekwencja na forum spowodowana jest powrotem do szkoły. na szczęście przerwa bożonarodzeniowa trwa w tym roku 2 tygodnie.
Pomógł: 10 razy Wiek: 20 Dołączył: 01 Kwi 2007 Posty: 1987 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pią Kwi 25, 2008 09:21
Conan napisał/a:
Myślisz, że seks z inną osobą pomoże Ci w jakiś sposób ponać co ma w sercu twój partner?
W sercu nie, ale czy pasuje pod innymi względami do Ciebie tak. Trochę niefajnie byłoby, gdyby po ślubie okazało się, że pod względem fantazji seksualnych Ty i Twoja partnerka to kompletnie dwie różne osoby, z którą nijak, trzeba iść na kompromis. W dodatku, że musiałbyś się ograniczyć do końca życia do kobiety, która by Cię w pełni nie zadowalała. Życie seksualne w związku to nie żaden dodatek, tylko bardzo ważny element, który często stanowi podstawę do udanego małżeństwa.
A co, jeżeli w ogóle nie chcą wziąć ślubu, bo uważają, że papierek do szczęścia nie jest potrzebny?
Ślub dla Ciebie jest papierkiem?
Dla mnie nie, ale niektórzy tak myślą.
Mnich napisał/a:
Trochę niefajnie byłoby, gdyby po ślubie okazało się, że pod względem fantazji seksualnych Ty i Twoja partnerka to kompletnie dwie różne osoby, z którą nijak, trzeba iść na kompromis. W dodatku, że musiałbyś się ograniczyć do końca życia do kobiety, która by Cię w pełni nie zadowalała. Życie seksualne w związku to nie żaden dodatek, tylko bardzo ważny element, który często stanowi podstawę do udanego małżeństwa.
Wysłany: Pią Kwi 25, 2008 19:48
jak dla mnie... najwazniejsza jest wiara.. jak sie nie wierzy to zadne zasady i tak nie maja znaczenia.. a jesli sie wierzy.. a ja wierze.. to wchodza w gre takie rzeczy jak przykazania.. Bóg.. czy po prostu wiara.. moim zdaniem sex jest elementem zwiazku.. ale nie jest najwazniejszy.. da sie bez tego wytrzymac.. a jesli jest zwiazek z milosci to znaczy ze na zawsze a jesli na zawsze to po slubie jeszcze nie raz nacieszyc sie soba mozna:) i glupie tlumaczenia typu ze chce wyprubowac przed sa dla mnie absurdem bo wtedy uczucie nie ma nic wspolnego z miloscia.. bo milosc jest na dobre i na zle... i nie po cos.. ale mimo wszystko...=)
_________________ "..Uśmiechaj sie zawsze, nawet gdy ci źle jest..
..bo nigdy nie wiadomo kiedy ktoś zakocha sie w twoim uśmiechu..." =)