Jeśli wytrwam do ślubu {w co wierzę} to będzie to tak naprawdę spełnienie moich marzeń. Moja miłość, mój mąż będzie dla mnie pierwszym i ostatnim... Czy to nie będzie piękne? Niestety, życie przynosi różne niespodzianki i trzeba się z tym pogodzić, jednak będę pilnować mej cnoty, że tak to ładnie ujmę.
Można uprawiać seks przed ślubem, przecież to zależy od człowieka.
_________________ Wszystko co czarnobiałe w człowieku jest piękne.
Bo nigdy nie jest czarne i nigdy nie jest białe.
To czyni go wyjątkowym. W duszy każdego z nas biel miesza się z czernią. Zależnie od sytuacji. Wolę być czarnobiała.
Moja miłość, mój mąż będzie dla mnie pierwszym i ostatnim... Czy to nie będzie piękne?
A co? Gdybyś seks uprawiała przed ślubem to znika możliwość albo zmniejsza się prawdopodobieństwo, że będzie to ten pierwszy i ostatni?
_________________ Im więcej człowiek wie o sobie w kontekście wielości doświadczeń tym większa jego szansa by nieoczekiwanie pewnego pięknego poranka moc zdać sobie sprawę z tego, kim on w istocie jest, czy raczej - Kim "on" w Istocie Jest.
Ach, życie. Ludzie wierzą w pozory. A szkoda, bo gdyby było inaczej to być może mielibyśmy mniej patologii w rodzinach. Nie twierdzę, że seks po ślubie jest przyczyną patologii. Twierdzę jedynie, że tworzenie odgórnych reguł na wszystko prowadzi do katastrofy.
Czy po to się żenimy żeby uprawiać seks?
A może przed ślubem nie kochamy się wystarczająco by być ze sobą tak blisko?
Każdy robi jak uważa tylko niech się zastanowi czy na prawdę tego chce. Bo może się okazać, że rzeczy stoją inaczej niż nam się wydaje.
Ideały może są piękne ale jakże piękniejsza jest spontaniczność! Po co się zamykać w twardej skorupie praw i obowiązków? Jeśli ty chcesz i on/ona chce i uważacie, że to dobry pomysł to czemu macie tego nie robić? W imię jakichś chorych ideałów?
Później się okazuje, że nie warto było, albo (co gorsza) może się okazać, że było warto. Ale wówczas może okazać się, że jest już za późno i tak na prawdę nigdy nie żyliśmy pełnią życia.
Pomogła: 12 razy Wiek: 13 Dołączyła: 02 Paź 2006 Posty: 4307 Skąd: z plaży w Sopocie...
Wysłany: Czw Maj 01, 2008 06:20
ZłyHaxorSadysta napisał/a:
Ale wówczas może okazać się, że jest już za późno i tak na prawdę nigdy nie żyliśmy pełnią życia.
ale chyba warto poczekać z seksem do momentu, kiedy będzie się w stanie wychowywać dziecko, nie ? I nie mówię,że musi to byc koniecznie po ślubie.
_________________ po prostu! w ogóle! na pewno! naprawdę ! nie z czasownikami piszemy OSOBNO !
"A jeśli pewnego dnia będę musiał odejść? - spytał Krzyś ściskając Misiowi łapkę - Co wtedy?
-Nic wielkiego - zapewnił go Puchatek - posiedzę tu sobie i na Ciebie poczekam. Kiedy się kogoś kocha to ten ktoś nigdy nie znika tylko siedzi gdzieś i czeka na Ciebie."
Moja niska frekwencja na forum spowodowana jest powrotem do szkoły. na szczęście przerwa bożonarodzeniowa trwa w tym roku 2 tygodnie.
Ja już wybrałam swoją drogę i będę nią podążać ;]. Może i to zrobię przed ślubem, mam dopiero 15 lat i nie mam pojęcia jak to będzie wyglądać. Napisałam jakbym chciała, żeby wyglądało. Ideałów nie ma, to tylko szare życie. Nie jestem jakąś przesadną dziewicą. A moja reakcja na to, że ktoś to robi przed ślubem to " aha, no spoko, jego wybór", a nie " O Boże, to przecież grzech , gdy nastanie Armagedon pójdzie do piekła!!! " .
Poza tym moja intymność jest moją sprawą. Nic nikomu do tego kiedy to zrobię.
Nieważne, czy mi się uda to zrobić po ślubie, czy nie, to nie jest takie istotne, ważne, abym znalazła miłość mojego życia.
_________________ Wszystko co czarnobiałe w człowieku jest piękne.
Bo nigdy nie jest czarne i nigdy nie jest białe.
To czyni go wyjątkowym. W duszy każdego z nas biel miesza się z czernią. Zależnie od sytuacji. Wolę być czarnobiała.
_________________ Czy świat umrze choć trochę, kiedy ja umrę? H. Poświatowska „Z głupkami nie ma sensu rozmawiać. Przed głupkami trzeba się bronić.” - Wojciech Cejrowski
„Tak więc trwają wiara, nadzieja, miłość - te trzy: z nich zaś największa jest miłość.” (1 Kor 13, 13)
Wszystko co dobre jest albo tuczące, albo niemoralne.
Rok szkolny, czyli ograniczenie pobytu na nastolatkowie.com.pl. Gość Mam coś dla Ciebie! Klik!
Źle postawione pytanie. Jasne, ze można. Ale to, czy to zrobisz zależy od moralnych i religijnych poglądów.
Ja bez bicia odpowiadam- nie wiem. Jeżeli kogoś spotkam, kogo naprawdę pokocham, to być może nie będę czekać do ślubu. Nie wiem, an razie o tym nie myślę. Ale moja wiara nie jest aż tak silna, że powiem szczerze "Seks tylko po ślubie".
To jaki sens nocy po ślubnej? smak takiej nocy to jest dopiero!
warto zaczekac, by wszystko co nagromadzone wyszlo ostro podczas jednej, TEJ nocki. ktorej sie nie zapomni do konca zycia.
Gorzej jak włąsnie podczas tej nocki będzie cierpienie i zgrzytanie zębów.
Jeżeli już miałabym czekać do ślubu (a nóż może poczekam?) to na pewno nie chciałabym pierwszego razu zaraz po przyjęciu weselnym. Spoceni, spici, zmęczeni, jaka w tym przyjemnosć?
_________________ Dziekuje Panie że mieszczę się w standardzie,
że nie wystaje za nawias.
Lecz czemu mi dałeś marną mysią wiarę. Przeczuwam klęske już na wstępie...
Dziękuję Panie że mieszcze się w szeregu.
Za średni wzrost, letnie ciało
Lecz czemu dumy pożałowałeś Panie.
Kolana pieką od klękania... HEY
Dokładnie z tego względu nie rozumiem magii nocy poślubnej. Nie dość, że wykończeni, to jeszcze do poprawin (o ile takie są) zostało jakieś 5 godzin.
_________________ Czy świat umrze choć trochę, kiedy ja umrę? H. Poświatowska „Z głupkami nie ma sensu rozmawiać. Przed głupkami trzeba się bronić.” - Wojciech Cejrowski
„Tak więc trwają wiara, nadzieja, miłość - te trzy: z nich zaś największa jest miłość.” (1 Kor 13, 13)
Wszystko co dobre jest albo tuczące, albo niemoralne.
Rok szkolny, czyli ograniczenie pobytu na nastolatkowie.com.pl. Gość Mam coś dla Ciebie! Klik!
Pomógł: 27 razy Wiek: 17 Dołączył: 24 Lut 2008 Posty: 1860 Skąd: z ziemi jak na razie
Wysłany: Sob Paź 25, 2008 11:48
Cytat:
Dokładnie z tego względu nie rozumiem magii nocy poślubnej. Nie dość, że wykończeni, to jeszcze do poprawin (o ile takie są) zostało jakieś 5 godzin.
Przed nocą poślubną należy nie pic i się umyć - taki z tego wniosek
Co do tematu: Seks jest przyjemnością.I czy przed ślubem czy po nim nie robi większego znaczenia.Zależy tylko od nas samych.Nie ma nic złego w zbytnim pośpiechu ale również nie ma nic złego w czekaniu do ślubu