forum młodzieżowe
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Seks przed czy po ślubie

Czy można uprawiac seks przed ślubem?
Tak można
82%
 82%  [ 202 ]
Nie mozna uprawiac seksu przed ślubem
17%
 17%  [ 44 ]
Głosowań: 246
Wszystkich Głosów: 246

Autor Wiadomość
pesca 
Praktykant
sfacciato.

Pomogła: 4 razy
Wysłany: Nie Kwi 27, 2008 14:50   

Na nic się nie nastawiam -,-
Napisałam, że nie zamierzam twardo czekać do ślubu, ale też nie zamierzam tego zrobić z byle kim, byleby żrobić. Proste.

Lady_Hate 
Maniak
Czarnobiała.

Pomogła: 17 razy
Ostrzeżeń:
 1/4/6
Wysłany: Nie Kwi 27, 2008 15:56   

Jeśli wytrwam do ślubu {w co wierzę} to będzie to tak naprawdę spełnienie moich marzeń. :) Moja miłość, mój mąż będzie dla mnie pierwszym i ostatnim... Czy to nie będzie piękne? Niestety, życie przynosi różne niespodzianki i trzeba się z tym pogodzić, jednak będę pilnować mej cnoty, że tak to ładnie ujmę.
Można uprawiać seks przed ślubem, przecież to zależy od człowieka.

W duszy każdego z nas biel miesza się z czernią. Zależnie od sytuacji.
Wolę być czarnobiała.

Szymm 
Znawca

Wysłany: Wto Kwi 29, 2008 19:23   

Lady_Hate napisał/a:
Moja miłość, mój mąż będzie dla mnie pierwszym i ostatnim... Czy to nie będzie piękne?

A co? Gdybyś seks uprawiała przed ślubem to znika możliwość albo zmniejsza się prawdopodobieństwo, że będzie to ten pierwszy i ostatni?
Im więcej człowiek wie o sobie w kontekście wielości doświadczeń tym większa jego szansa by nieoczekiwanie pewnego pięknego poranka moc zdać sobie sprawę z tego, kim on w istocie jest, czy raczej - Kim "on" w Istocie Jest.

Penny Lane 
Moderator
Elka Racer

Wysłany: Sro Kwi 30, 2008 10:35   

Tak samo nie wiadomo, czy Twój mąż będzie tym pierwszym i ostatnim. Różnie bywa przecież.

Przeczytaj regulamin a dowiesz się, czemu dla Ciebie ten podpis, Gość.

ZłyHaxorSadysta
Nowicjusz

Wysłany: Sro Kwi 30, 2008 21:24   

Lady_Hate wytrwała. Po stosunku...

- To wszystko?
- ...

Ach, życie. Ludzie wierzą w pozory. A szkoda, bo gdyby było inaczej to być może mielibyśmy mniej patologii w rodzinach. Nie twierdzę, że seks po ślubie jest przyczyną patologii. Twierdzę jedynie, że tworzenie odgórnych reguł na wszystko prowadzi do katastrofy.

Czy po to się żenimy żeby uprawiać seks?
A może przed ślubem nie kochamy się wystarczająco by być ze sobą tak blisko?

Każdy robi jak uważa tylko niech się zastanowi czy na prawdę tego chce. Bo może się okazać, że rzeczy stoją inaczej niż nam się wydaje.

Ideały może są piękne ale jakże piękniejsza jest spontaniczność! Po co się zamykać w twardej skorupie praw i obowiązków? Jeśli ty chcesz i on/ona chce i uważacie, że to dobry pomysł to czemu macie tego nie robić? W imię jakichś chorych ideałów?

Później się okazuje, że nie warto było, albo (co gorsza) może się okazać, że było warto. Ale wówczas może okazać się, że jest już za późno i tak na prawdę nigdy nie żyliśmy pełnią życia.

Może smęcę, wybaczcie.

Aguś 
Moderator
Księżniczka.

Pomogła: 12 razy
Wysłany: Czw Maj 01, 2008 06:20   

ZłyHaxorSadysta napisał/a:
Ale wówczas może okazać się, że jest już za późno i tak na prawdę nigdy nie żyliśmy pełnią życia.
ale chyba warto poczekać z seksem do momentu, kiedy będzie się w stanie wychowywać dziecko, nie ? I nie mówię,że musi to byc koniecznie po ślubie.
Moja niska frekwencja na forum spowodowana jest powrotem do szkoły. na szczęście przerwa bożonarodzeniowa trwa w tym roku 2 tygodnie. ;)

Notatki.

Ocelot 
Nowicjusz
Dobry chłopak ...

Wysłany: Czw Maj 01, 2008 08:51   

Przed ślubem spokojnie ... :yahoo:

ZłyHaxorSadysta
Nowicjusz

Wysłany: Czw Maj 01, 2008 13:45   

Aguś napisał/a:
ale chyba warto poczekać z seksem do momentu, kiedy będzie się w stanie wychowywać dziecko, nie ? I nie mówię,że musi to byc koniecznie po ślubie.

Czemu nie. Ja pisałem jedynie o wierze w chore ideały.

Lady_Hate 
Maniak
Czarnobiała.

Ostrzeżeń:
 1/4/6
Wysłany: Czw Maj 01, 2008 15:10   

Ja już wybrałam swoją drogę i będę nią podążać ;]. Może i to zrobię przed ślubem, mam dopiero 15 lat i nie mam pojęcia jak to będzie wyglądać. Napisałam jakbym chciała, żeby wyglądało. Ideałów nie ma, to tylko szare życie. Nie jestem jakąś przesadną dziewicą. A moja reakcja na to, że ktoś to robi przed ślubem to " aha, no spoko, jego wybór", a nie " O Boże, to przecież grzech , gdy nastanie Armagedon pójdzie do piekła!!! " .
Poza tym moja intymność jest moją sprawą. Nic nikomu do tego kiedy to zrobię.
Nieważne, czy mi się uda to zrobić po ślubie, czy nie, to nie jest takie istotne, ważne, abym znalazła miłość mojego życia.

W duszy każdego z nas biel miesza się z czernią. Zależnie od sytuacji.
Wolę być czarnobiała.

casablanca 
Moderator
zniewolone zmysły.

Pomogła: 8 razy
Wysłany: Pią Wrz 12, 2008 12:44   

Jeżeli ktoś ma ponad godzinę wolnego czasu i chęci do posłuchania wspaniałego wykładu księdza to odsyłam: http://adi86.wrzuta.pl/au...a_czy_rzemioslo
Wszystko co dobre jest albo tuczące, albo niemoralne.
Rok szkolny, czyli ograniczenie pobytu na nastolatkowie.com.pl.

Gość Mam coś dla Ciebie! Klik!

Aveyron 
Praktykant
Zakochana chwila

Pomogła: 5 razy
Wysłany: Sob Wrz 13, 2008 08:26   

Cytat:
Czy można uprawiac seks przed ślubem?

Źle postawione pytanie. Jasne, ze można. Ale to, czy to zrobisz zależy od moralnych i religijnych poglądów.
Ja bez bicia odpowiadam- nie wiem. Jeżeli kogoś spotkam, kogo naprawdę pokocham, to być może nie będę czekać do ślubu. Nie wiem, an razie o tym nie myślę. Ale moja wiara nie jest aż tak silna, że powiem szczerze "Seks tylko po ślubie".

ks. J. Twardowski

*A G N I K* 
Nowicjusz

Wysłany: Pią Paź 24, 2008 01:45   

To jaki sens nocy po ślubnej? smak takiej nocy to jest dopiero!

warto zaczekac, by wszystko co nagromadzone wyszlo ostro podczas jednej, TEJ nocki. ktorej sie nie zapomni do konca zycia.

Szehe 
Moderator
Bomba czuła na dotyk

Pomogła: 10 razy
Wysłany: Sob Paź 25, 2008 08:48   

*A G N I K* napisał/a:
To jaki sens nocy po ślubnej? smak takiej nocy to jest dopiero!

warto zaczekac, by wszystko co nagromadzone wyszlo ostro podczas jednej, TEJ nocki. ktorej sie nie zapomni do konca zycia.

Gorzej jak włąsnie podczas tej nocki będzie cierpienie i zgrzytanie zębów.

Jeżeli już miałabym czekać do ślubu (a nóż może poczekam?) to na pewno nie chciałabym pierwszego razu zaraz po przyjęciu weselnym. Spoceni, spici, zmęczeni, jaka w tym przyjemnosć?
Dziękuję Panie że mieszcze się w szeregu.
Za średni wzrost, letnie ciało
Lecz czemu dumy pożałowałeś Panie.
Kolana pieką od klękania...

HEY

casablanca 
Moderator
zniewolone zmysły.

Pomogła: 8 razy
Wysłany: Sob Paź 25, 2008 09:11   

Szehe napisał/a:
Spoceni, spici, zmęczeni, jaka w tym przyjemnosć?

Dokładnie z tego względu nie rozumiem magii nocy poślubnej. Nie dość, że wykończeni, to jeszcze do poprawin (o ile takie są) zostało jakieś 5 godzin.
Wszystko co dobre jest albo tuczące, albo niemoralne.
Rok szkolny, czyli ograniczenie pobytu na nastolatkowie.com.pl.

Gość Mam coś dla Ciebie! Klik!

Maybach 
Uzależniony

Wysłany: Sob Paź 25, 2008 11:48   

Cytat:
Dokładnie z tego względu nie rozumiem magii nocy poślubnej. Nie dość, że wykończeni, to jeszcze do poprawin (o ile takie są) zostało jakieś 5 godzin.

Przed nocą poślubną należy nie pic i się umyć - taki z tego wniosek :P

Co do tematu: Seks jest przyjemnością.I czy przed ślubem czy po nim nie robi większego znaczenia.Zależy tylko od nas samych.Nie ma nic złego w zbytnim pośpiechu ale również nie ma nic złego w czekaniu do ślubu ;)

Odpowiedz do tematu