Wiek: 14 Dołączyła: 24 Wrz 2007 Posty: 98 Skąd: Z nie tej Ukrainy xD
Wysłany: Czw Paź 04, 2007 20:39
1.Czy słyszałeś/aś cokolwiek o Gotach ?
Taak
2.Jak postrzegacie ludzi z "subkultury" gotyckiej ?
Jak każdego człowieka, tylko sie wyróżnia ale nadal jest człowiekiem Nie razi mnie to że widze cmentarnie ubranego człowieka
3.Z czym wam się kojarzą stroje Gotów ?
Właśnie z cmentarzem , smiercią smutkiem
4. Jakiej waszym zdaniem goth słucha muzyki , czy ma jakąś idelogie badz odrębne od innych wierzenia ?
Kazdy może mieć inną wiare, gotyku słuchają, niepodam konkretnie ale jakis odmianu metalu, glam coś może teraz nieskojarze xD
5. Czy jesteś tolerancyjny /a ?
NIezawsze
_________________ Donia Jestem Tak po prostu od tak xD
jeśli widzisz latające cyfry, zgłoś się do okulisty
3 5 6767 88 56666 878 424
3 5 6 78 8
A może subkultura gotycka to nic innego jak społeczeństwo rasistów? Ich podejście do życia i drugiej osoby jest niczym tablica z podziałem na wyższych lub niższych, na gorszych lub lepszych. Oni uważają się za najbardziej odrzucanych przez świat, ludzi a sami oraz całe społeczeństwo układają we własnej grze jaką jest rasizm..... Jedyne co mi się podoba w gotyku to szkice, obrazy, które dają wiele do myślenia, a także ukazują osoby, które czują się odrzucone przez świat.....
(V)
_________________ "Tak to my, grzesznicy, rzekomo świętą miną,
uczynkami budującymi pocukrzamy nieraz samego diabla. "
1. ich pismo znane jako pismo gotyckie i są tacy mrczni
2. szukający ciagle zpatrzeni w nature
3. ludzie kożystający z tego co dała im natura pomimo że wyglądają na ludzi zła
4. spokojnej wprowadzającą ich w cisze i spokojny nastruj
5. trudno mi określic ale chyba nie
_________________ wszystko jest piękne ale tylko gdy niejestem sama
Pomogła: 1 raz Wiek: 22 Dołączyła: 03 Lis 2007 Posty: 356 Skąd: kraków
Wysłany: Sob Lis 03, 2007 02:11
O GOTACH NIE SLYSZALAM ale o metalach tak, wszelskie odmiany mocniejszego rocka i metalu, czarne ciuchy, skóra, glany, długie płaszcze i dlugie włosy. Kluby rockowe- tj. rotunda czy rock w krakowie. czesienie głowami w ryt muzyki. Sterotypy: kiedys uwazano ze te osoby sie w ogóle nie myją kompletna bzdura. Mnie zawsze metale pociagali taka swoista mroczność, czesto specyficzna uroda
Pomogła: 4 razy Wiek: 15 Dołączyła: 25 Sie 2007 Posty: 1315 Skąd: z Opoczna
Wysłany: Sob Lis 03, 2007 21:23
1. Słyszałam
2. Tak jak każdego innego człowieka...
3. Z niczym... troche mroczne są
4. Słuchają chyba gothic metalu i nie mogę powiedzieć jakie mają wierzenia, bo nie znam zadnego takiego osobnika
5. Pewnie, bo ja z to ogólnie wobec wszystkich jestem tolerancyjna
_________________ Prosiaczku, bo miłość jest wtedy kiedy się kogoś lubi... za bardzo
Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu.
1. moja najlepsza przyjaciółka jest Gotką
2. bardzo wrażliwi ludzie choć nie widac tego po nich
3. hmmm....z......z gotami
4. różnej z tego co zauważyłem Gotyku, Death Metalu i jeszcze troszke podobnych gatunków
5. Co do gotów.....nie
_________________ F**k it all !!
F**k this world !!
F**k everything
that you stand for !!
Sterotypy: kiedys uwazano ze te osoby sie w ogóle nie myją kompletna bzdura. Mnie zawsze metale pociagali taka swoista mroczność, czesto specyficzna uroda
I tu się znalazła moćpanka tolerancya a priori.
To że do jasnej cholery słucham METALU, a nie powerowego pimkolenia (chociaż ono też czasem miłe jest dla ucha ), mam dłuższe (o dziwo) włosy nie oznacza, że jestem kuźwa mroczny, zły, zagubiony w sobie, uczuciowy etc.
Specyficzna uroda. Pshaw. Dobre sobie. Glany. Toż to kurde prawie, jak naziści gwiazdy dawida żydom na ramiona wkładali, to ty glany ludziom słuchającym metalu.
[ Dodano: Nie Lis 04, 2007 13:48 ]
Nie cierpię tego...
_________________ "Niebo gwiaździste nade mną. Prawo moralne we mnie." - Immanuel Kant.
"Komunistów zabijam dla przyjemności" - Tony Montana.
Czyje to życie? Masz je? Widzisz je?
Czujesz je? Smakujesz je?
Zakręć nim dookoła, a Ja napluje mu w twarz !!
Sonerezh [Usunięty]
Wysłany: Nie Lis 04, 2007 13:49
Tak, słyszałam. Przez jakiś czas interesowałam się tą subkulturą.
Jak to jak... Normalnie. Gota postrzegam jak każdego innego człowieka, w tym przypadku przynależnego do danej subkultury. Są to normalni ludzie. Wielu z nich interesuje się sztuką i literaturą. Dla wielu ludzi jest to subkultura niezrozumiała i tajemnicza - nie dla mnie.
Mi osobiście podobają się niektóre ich stroje i biżuteria. Całość kojarzy się z mrokiem. Czasem rażą mnie fioletowe bądź czerwone dodatki.
4. Jakiej waszym zdaniem goth słucha muzyki , czy ma jakąś idelogie badz odrębne od innych wierzenia ?
Goci interesują się muzyką gotycką wywodzącą się z nurtu cold wave - o ile się nie mylę. Co do ideologii to nie orientuję się za bardzo, ale myślę, że jako takiej nie ma. Każdy ma swoją - ale to tylko moje spostrzeżenia.
Tak - jeżeli chodzi o subkultury.
Pomogła: 1 raz Wiek: 22 Dołączyła: 03 Lis 2007 Posty: 356 Skąd: kraków
Wysłany: Nie Lis 04, 2007 23:32
wolałabym żebym nikt mnie nie obrażał, nie każdy kto słucha muzyki metalu musi być mroczny i tajemniczy. Ja osobobiście słucham rocka troche lżejszej muzy. A pozatym bycie mrocznym to nie wada tacy ludzie również potrafią być wrażliwi, tylko mają swój sposób bycia ja tylko napisałam z czym kojarzą mi się metale jeśli chodzi wyłącznie o subkulture. Swego czasu jak bylam mlodsza tez słuchalam metalu, ale ja nigdy nie nalezałam do zadnej subkultury bo ważniejsze było dla mnie okryć to kim jestem, niż bycia częścią konkretnej grupy. To wybór każdgo człowieka, nie każdemu samotność odpowiada. Jeśli ktoś nosi dlugie włosy to też nie oznacza ze coś znim nie tak, niektórzy mężczyźni robią tak bo lubią, napisalam rownież że uważam za atrakcyjnych mężczyzn z długimi włosami. Ja piszę pozytywy i to z czym mi się kojarzy tu jakis... mnie obrarza zanim zaczniesz kogos deptać u pewnij sie co ta osoba miała na myśli
A może panienka pisać poprawnie? A poza tym, to chyba się nie zrozumieliśmy. - Misha
Pomogła: 16 razy Dołączyła: 26 Kwi 2006 Posty: 4696 Skąd: się tu wziąłeś?
Wysłany: Pon Lis 05, 2007 12:23
hmm... znam tę subkulturę... i nic do nich nie mam. Jej, niech się ubierają jak się ubierają. Ja słucham mocniejszych brzmień i trochę dziwnie bym się czuła, gdyby ktoś myślał o mnie jak o innej osobie/, choć pewnie dużo osób to robi> różne teorie słyszałam, że nie wierzę w Boga, że jestem tandetną emo, lub też jej podróbką:)< żadne z dwóch> że muzyka, jakiej słucham, źle na mnie wpłynęła... a ja tak nie uważam. Nic nie mam do innych subkultur, szczególnie muzycznych, szczerze? I chciałabym żeby te dresy w końcu zrozumiały że niedresy i nieróżowe lalki są takie sami jak inni.
innego powołania, jak wzbudzanie tego światła
na twarzach otaczających nas ludzi.'
A.Camus
1.Słyszałem budzą we mnie fascynację
2.Postrzegam ich jako ludzi patrzących inaczej na świat , mrocznych owianych tajemnicą ..
3.Z wampirami , elfami ..
4.Goth-i to przede wszystkim wyznawcy Wicca , sił natury itd muzyka która mi się z nimi kojarzy to Evanescence itd ..
5.Tak