Pomogła: 1 raz Wiek: 15 Dołączyła: 03 Mar 2007 Posty: 868 Skąd: Montreal^^
Wysłany: Czw Cze 28, 2007 13:51
*NumberOne* napisał/a:
Secundo - Staram się unikać towarzystwa osób , które nie maja nawet śladowych ilości poczucia humoru i są przewrażliwione na swoim punkcie .
#1, mogę Cię zapewnić że Raulik nie jest przewrażliwiona na swoim punkcie i ma świetne poczucie humoru;)
A co do tematu...to w ogóle i chłopacy i dziewczyny zaczęli mieć brak szacunku di siebie nawzajem. Np idą takie dwie laski ,koło nich przechodzi koleś i mówią"Ale ciacho"
Żaaaaal, ciacho? Jak dla mnie brzmi to żałośnie.
To samo tyczy się chłopaków...Jak mówią "fajna dupa" to od razu mnie od nich odpycha. Może dla was chłopaków nie ma różnicy, ale ja wolę być nazywana "dziewczyną" lub "laską" niż "dupą". Tak samo z wami ,wolicie być nazywani "ciachami" czy "kolesiami"?
_________________ "Sometimes I wish I could save you
And there’re so many things that I want you to know
I won’t give up till it’s over
If it takes you forever I want you to know"
Pomogła: 1 raz Wiek: 19 Dołączyła: 29 Maj 2007 Posty: 81 Skąd: z ula
Wysłany: Czw Cze 28, 2007 13:54
*NumberOne* napisał/a:
jesteś za młoda i pewnie czujesz się zgorszona jak zobaczysz na ulicy ślimaka bez skorupki .
dobre
ekhm...nie chce sie tak bez pytania wbijać w jak widze zażyłą dyskusje,ale...wytlumaczcie mi co takiego jest obrazliwego w wyrażeniu "fajna dupa"?:| toż to przeciez to samo jak tu ktos napisał znaczy co "fajna dziewczyna"...nie widze w tym nic obrazliwego no, ale..sa ludzie i parapety,które chyba widza<CO>
Raulik napisał/a:
fajna dziewczyna" jest nie obraźliwe a "fajna dupa".. jednak świadczy.. o ehem.. kulturze chłopaka
o jakiej kulturze?:| co Ty gadasz kobieto:| nie mow, ze jakby koleś powiedzmy w Twoim wieku, przechodzac kolo Ciebie z kolegami, zrobil do Panny (do Ciebie;>)maślane oczy, a do kolegów powiedzial "ale fajna z niej dupa" to byś wykrzywiła twarz w drugą strone i odwrocila sie na pięcie,myśląc,że to jakiś niekulturalny idota bez szkoły??????:| bez przesady...tak sie juz przyjelo,ze niektorzy uzywaja takich przenosni, a nie innych i trzeba sie z tym pogodzic.przeciez chlopcy nie uzywaja zwrotu "fajna szmata"( ) tylko "dupa", a to co innego sama nie lubie okreslen typu "szedlem dzis z moja dupeczka na spacer ii..""moj lachon to wymiata na dysce.." itd,ale nie uwazam, zeby to bylo obrazliwe.to jak z ta kultura?jak ktoś powie "ide sie wysrać" w Twojej obecnosci,zamiast "ide swobodnie sie wypróżnić" też byś fuknęła na niego parą z nosa i sie obrazila?:] albo jak jakiś facet powiedziałby Ci "zaje.b.i.s.ta lacha(przypominam, ze to moze mieć wiele znaczeń, tak jak i "dupa"...:])z Ciebie" też być sie zdenerwowała? no prosze...
_________________ "Jeśli muszę i wybrać będę mógł...jak odejść...to przecież dobrze,dobrze o tym wiesz...chciałbym umrzeć przy Tobie..."
Wysłany: Czw Cze 28, 2007 13:54
ankamal napisał/a:
"ciachami" czy "kolesiami"?
Zwisa mi to , ale jeśli uważasz , że " koleś " jest turbopochlebstwem to zamień sie na nicki z koleżanką " Spadłamzdywanu"
_________________ "Zaciśnij pięść nim skończy się bój
Najgrubszą z krat nie zamkną Twych ust
Z najmniejszej z cel ucieknie Twój krzyk
Bo każdy dzień oddałeś dla krwi
Unieśmy dłoń za starą pieśń
Za faszyzm słów, za czerwień i biel
Wolność w nas dla której wciąż warto trwać
Choć dręczy Cię czerwony sejm, czerwony rząd, sprzedany kler
Nie walczysz sam o racje dla swoich praw
Nie pozwól złamać się!"
Pomogła: 1 raz Wiek: 19 Dołączyła: 29 Maj 2007 Posty: 81 Skąd: z ula
Wysłany: Czw Cze 28, 2007 13:58
ankamal napisał/a:
laską
ekhm...to ma wiele znaczeń więc dla takich przewrażliwionych też może być to obraźliwe:]:] widać,ze na siłe chcesz mieć inne zdanie, bo jedne słowa Ci nie przeszkadzaja,a drugie,które równie dobrze moga być obraźliwe Ci przeszkadzaja :]
_________________ "Jeśli muszę i wybrać będę mógł...jak odejść...to przecież dobrze,dobrze o tym wiesz...chciałbym umrzeć przy Tobie..."
Primo - jesteś za młoda i pewnie czujesz się zgorszona jak zobaczysz na ulicy ślimaka bez skorupki .
Secundo - Staram się unikać towarzystwa osób , które nie maja nawet śladowych ilości poczucia humoru i są przewrażliwione na swoim punkcie
Primo to jestem tylko rok młodsza a wiek 14 lat widnieje przy mnie gdyz na moje nieszczęście urodziłam się w grudniu.
Secundo niech Ci Moniczka:* powie czy nie mam poczucia humoru i jestem przewrażliwiona na swoim punkcie bo jakoś mi się nie wydaje.
_________________ "Bo ja mam tylko jeden świat
Słońce, góry, pola, wiatr
I nic mnie więcej nie obchodzi
Bom turystą się urodził..."
"Tylko głupiec ma odpowiedź na wszystko" Anatol France
W sumie to "fajna dupa" chłopcy używają między sobą (ale nie do siebie )
Ale żadko spotykam się, żeby chłopak mówił bezpośrednio do dziewczyny per Dupa.
Swoją drogą miałam niezłą polewkę słysząc (bądź co bądź trochę żenującą) rozmowę dwóch nastolatek (jej..ale to przeżywały...)
-wiesz co na mnie powiedział kolega Piotrka?
-no co?
-normalnie, że fajna dupa ze mnie! ja nie mogę, ale on też jest fajny!
_________________ ...prosta rzecz śnić ten sen tak niewinnie jak marzyciel...
Wysłany: Pią Cze 29, 2007 11:29
Miśka napisał/a:
Secundo niech Ci Moniczka:* powie czy nie mam poczucia humoru i jestem przewrażliwiona na swoim punkcie bo jakoś mi się nie wydaje.
Czy mam też spytać Moniczki , co widać u mnie z oknem ?
Nie będę się głupio pytał o rzeczy , które sam widzę. W dodatku , nie schlebiaj sobie i nie myśl , że będę wypytywał " po koleżankach " jaka jesteś naprawdę , bo mnie to nie obchodzi
Nie pozwól złamać się!"
*NumberOne*, jak Cie to nie obchodzi to nie dopisuj mi cech których nie mam albo nie odbieraj tych które mam A o widok z okna możesz się zapytać Moniczka:* ma wyobraźnię na pewno coś wymyśli xD
_________________ "Bo ja mam tylko jeden świat
Słońce, góry, pola, wiatr
I nic mnie więcej nie obchodzi
Bom turystą się urodził..."
"Tylko głupiec ma odpowiedź na wszystko" Anatol France
Wysłany: Pią Cze 29, 2007 13:30
Mała_Pe napisał/a:
Cytat:
Np idą takie dwie laski ,koło nich przechodzi koleś i mówią"Ale ciacho"
Ankamal - cicho, bo ja też tak czasem robię.
Aaaaaa , nie szanujesz " chłopców " !
Poważnie mówiąc , to sprowadzanie kontaktów międzyludzkich do takich pierdół , jest bezsensowne jak dla mnie. Są tysiące niuansów w relacjach damsko - męskich na różnych poziomach świadomości / podświadomości , a także na różnych etapach znajomości bądź nieznajomości , że określanie ich stwierdzeniem " ciacho , dupa , laska = brak szacunku " graniczy z absurdem , według mnie.
Nie pozwól złamać się!"
Gdybym usłyszała na ulicy np. "fajna dupa"czy coś takiego to raczej odebrałabym to jako komplement, a nie coś obraźliwego. Ale gdyby ktoś powiedział do mnie np. "ale dziwka" czy "ale [automat-cenzura]" to po prostu podeszłabym i przyjebała, bo wtedy poczułabym się obrażona.
_________________ Phi! No z palcem w dupie! A teraz to nawet już z ręką!
"MOWA JEST SREBREM, A MILCZENIE ZŁOTEM."
Mówi oracz do oracza:
- Można na tobie polegaC. XD
Gdybym usłyszała na ulicy np. "fajna dupa"czy coś takiego to raczej odebrałabym to jako komplement, a nie coś obraźliwego.
Wolałabym żeby ludzie nie patrzyli na mnie jak na rzecz, z którą mogą robić wszystko, którzy cenią mnie tylko za to, że "fajna dupa jestem". Wolałabym, zeby patrzyli na coś więcej, nie mam oczywiście jakichś zastrzeżeń, niech zauważą, ze mam ładne oczy nos, już nawet tę pupę, ale niech nie wyrażają tego w tak trywialny sposób.
Nawet mojemu chłopakowi nie wolno do mnie powiedzieć "laska" "dupa", przecież bym go za to samym wzrokiem zabiła.
Poza tym
"Ościk już się zbliża już puka do twych drzwi, biegnijmy go przywitać z radości serce drży..."
(bo chyba za przekleństwa sa ościki )
_________________ Dziekuje Panie że mieszczę się w standardzie,
że nie wystaje za nawias.
Lecz czemu mi dałeś marną mysią wiarę. Przeczuwam klęske już na wstępie...
Dziękuję Panie że mieszcze się w szeregu.
Za średni wzrost, letnie ciało
Lecz czemu dumy pożałowałeś Panie.
Kolana pieką od klękania... HEY