Pomogła: 15 razy Wiek: 15 Dołączyła: 08 Lip 2007 Posty: 1219 Skąd: Z krainy marzeń ;)
Wysłany: Sro Lip 25, 2007 00:24
Ja w kosmitów i UFO nie wierzę. Te zdjęcia ze statkami kosmicznymi mnie nie przekonują. Może jeśli sama na własne oczy zobaczę taki obiekt na niebie to dopiero uwierzę ;]
_________________ Jeszcze raz z tobą być dzisiaj chce
jeszcze raz dotknąć Cię i uwolnić sny
minęło tyle dni ze nie warto liczyć ich
jednak wciąż pragnę Cię mocno tak
tamtych dni mi brak
z Tobą chwil mi brak
zabijasz mnie kiedy zabierasz moje marzenia
Pomógł: 1 raz Wiek: 19 Dołączył: 09 Sie 2007 Posty: 52 Skąd: się biorą dzieci?
Wysłany: Czw Sie 09, 2007 23:05
To teraz ja się trochę pobawię liczbami.
Średnio jedna galaktyka liczy 10 000 000 000 gwiazd, w widzialnym wszechświecie istnieje prawdopodobnie 100 000 000 000 galaktyk, co po pomnożeniu daje nam 1 000 000 000 000 000 000 000 gwiazd w widzialnym wszechświecie, przyjmując średnio że na jedną gwiazdę przypada jedna planeta (przy jednej nie krążą wcale planety, a przy innej krąży np. 8 (patrz słońce )), czyli powiedzmy że mamy 1 000 000 000 000 000 000 000 planet (choć i tak jest to znacznie zaniżona liczba, przyjmowanie jednej planety na jedną gwiazdę to zdecydowanie za mało, ale co tam, liczba i tak jest imponująca ). Przy tej liczbie, twierdzenie że Ziemia byłaby jedyną planetą na której jest życie, wydaje się conajmniej śmieszne.
Wiek: 19 Dołączył: 09 Sie 2007 Posty: 78 Skąd: dokad kiedy i z kim?
Wysłany: Wto Sie 14, 2007 04:06
tabulator napisał/a:
cerbin napisał/a:
Dlaczego myslicie, ze beda wygladali jak ludzie??!!
skąd Ty się urwał'o'ś?
cerbin napisał/a:
albo czemu nas nie zabija, albo dadza nam pomoc, surowce itp.
a Ty lubisz uśmiercać albo dawać komuś kaske za free?
Tabulator, takiego glupiego stwierdzenia jeszcze nie slyszalem. Lubisz dawac komuś kaske za free? To moze mialoby sens gdybys dawal człowiekowi, ale jesli chodzi o ufo?
Jesli na prawde byśmy takich spotkali to wszystko byloby inne. Wyobraz sobie, ze nagle przylatuja ufo i mowia, ze u nich jest spoko, ale ze potrzebuja jakiejs tam pomocy. Przecież to zmieniło by wszystko. Wszyscy ludzie na ziemi zaczeliby inaczej myśleć bo juz by byli pewni ze ci inni istnieja. Pewnie nawet zamkneliby to forum.
_________________ Wszyscy kłamią. Ale to nieważne, ponieważ i tak nikt nie słucha.
Zostań rycerzem lub wampirem.
myślałem trochę o podobnyh tematach i stwierdziłem, że kosmici:
1. muszą być na wyższym poziomie w rozwoju niż ludzie
2. nie koniecznie muszą być w tej samej czasoprzestrzeni i w tym samym wymiarze
3. człowiek nie jest istotą doskonałą dla tego nie są podobni do ludzi
4. nawet gdyby byli to co z tego??
5. może są wśrud nas...
to oczywiście tak w skrucie....
myślałem trochę o podobnyh tematach i stwierdziłem, że kosmici:
1. muszą być na wyższym poziomie w rozwoju niż ludzie
2. nie koniecznie muszą być w tej samej czasoprzestrzeni i w tym samym wymiarze
3. człowiek nie jest istotą doskonałą dla tego nie są podobni do ludzi
jezu jaki Ty blyskotliwy
ludzie to wiedza od stu lat ...
czlowieku wez poczytaj bo zal serce sciska
_________________ Raz się w życiu kocha i umiera tylko raz ...
Wiek: 19 Dołączył: 22 Mar 2008 Posty: 75 Skąd: Blue Sky..
Wysłany: Wto Mar 25, 2008 01:02
Panna Nathalie szaleje na forum w dniu w którym jest chyba (jej dzień) niedysponowana humoralnie..
Czy to możliwe, że jesteś tak wspaniale nastawiona do świata na codzień ?
Co do UFO..
Naturalnie że w pierwszym poście, argumenty są nie dość że beznadziejne, to jeszcze mocno nieobiektywne..
Padło stwierdzenie.. "A dlaczego niby ufo miałoby mieć technologie.."
To samo mogą powiedzieć Aborygeni w rezerwacie: "dlaczego my nie wymyśliliśmy internetu ?"
Pomógł: 3 razy Wiek: 17 Dołączył: 24 Lut 2008 Posty: 424 Skąd: się wziąłem?
Wysłany: Wto Mar 25, 2008 01:19
Nie wierzyłem w zjawiska paranormalne dopóki sam nie doświadczyłem. Miło tego nie wspominam, było to dwa lata tamu. Wychodzę przewietrzyć się z domu koło 23 a tu przed domem stoi jakby lekko świecąca wysoka postać o konturach człowieka, która jakby się mnie przestraszyła i uciekła. Rozpłakałem się wtedy i do tej pory mam przez to zwaloną psychikę. To nie koniec... mam jeszcze kłopoty z paraliżem sennym. Jakby tego jeszcze było mało tych wakacji razem z dwoma znajomymi, nocując pod namiotami, zobaczyliśmy wielką kulę rozbłyskającą się na całe niebo. najlepsze w tym jest że jeden z nas już to kiedyś widział i jakieś 15 minut przed tym wydarzeniem nam to opisywał. Ciary mnie po plechach przechodzą. Całe życie będę miał to w pamięci...
_________________ Czy to lato... czy to zima... to na forum nudy nima!!!
No baaa. ufoludki są ! takie zielone z antenkami na głowach ;d;d;d
Za posty z zerową wartościowością intelektualną są warny, wiesz? Nie nabijaj.
_________________ Come on you reds, come on you reds
Just keep your bottle and use your heads
For ninety minutes we'll let them know
Who's Man United, here we go !
Polecam wszystkim lekturę książki profesora Stephena Hawkinga "Jeszcze krótsza historia czasu". Po jej przeczytaniu wiele rzeczy można zrozumieć. Choćby o podróżach międzygwiezdnych. Hawking przedstawia wiele teorii tyczących tych rzeczy.
Co do życia na innych planetach... Gwiazd wielkie mnóstwo, planet jeszcze więcej...
_________________ " Jeśli ktoś zada Ci pytanie: 'Jaki jest chrześcijanin?'
'Popatrz na mnie!' To jedyna odpowiedź godna zaakceptowania."
z logicznego punktu widzenia istnienie UFO jest oczywistym faktem. patrzę w niebo i widzę samolot. nie mogę go rozpoznać jest więc dla mnie niezidentyfikowanym obiektem latakącym. nie jestem też w stanie zaprzeczyć istnienia obcych cywilizacji ani potwierdzić tego z całkowitego braku punktu oparcia. może z wyjątkiem jednego-skoro tutaj powstało życie to czemu miałoby nie pojawić się gdzie indziej?? brak dowodu to nie dowód braku.