Pomógł: 4 razy Wiek: 19 Dołączył: 01 Sie 2008 Posty: 355 Skąd: ze Wszond
Wysłany: Sro Paź 01, 2008 19:21
Cytat:
Ja nie nie rozumiem jak można się bać śmierci.
To jest jedyna sprawiedliwość na tym świecie, czy młody czy stary na każdego przyjdzie pora
Nie zrozum mnie zle, ale nie pieprz glupot. Strach przed smiercia jest w nas zakodowany, tylko ludzie o naprawde wielkiej wierze nie boja sie smierci (chociaz i tego nie wiadomo).
_________________ A bird that has lost his wings
cannot fly in the sky known as memory.
But, I still believe
that as long as I'm living in the present
memories are like flowing time
being born anew.
Pomógł: 4 razy Wiek: 19 Dołączył: 01 Sie 2008 Posty: 355 Skąd: ze Wszond
Wysłany: Sro Paź 01, 2008 20:15
Cytat:
Źle mnie zrozumiałeś.
Chodziło mi oto że nie należy o tym myśleć. Jak bendziesz miał teraz umrzeć to nawet na ulicy cię potrącom.
Faktycznie zle cie zrozumialem. W takich przypadkach nalezy uzyc slowa fobia lub jego synonimow.
_________________ A bird that has lost his wings
cannot fly in the sky known as memory.
But, I still believe
that as long as I'm living in the present
memories are like flowing time
being born anew.
Ja panicznie boję się pająków. Gdy widzę jakiegoś na ścianie czy na jakimś budynku to odchodzę jak najdalej od niego. Wiem, każdy mi mówi, że choruję na arachnofobię i powiinam się z tego leczyć ale ja nawet nie mam odwagi zabić go łapciem:)
ja tam nie mam jakiś tam określonych lęków
kiedyś bałem się skoków na głęboką wodę -przełamałem się
kiedyś bałem się skoków z dużej wysokiści -przełamałem się
nigdy nie bałem się ciemności ani pająków czy coś takiego...
Jeśli chodzi o śmierć to tak, boje się bólu który może przy tym być, żal mi moich bliskich i tego że to koniec... ale samej w sobie śmierci to nie, przecież nie mam na to wpływu...
Wysłany: Pon Paź 13, 2008 21:28
Boje się swojego umysłu, to on większość moich lęków wymyśla.
Ogólnie dużo rzeczy się boje, najbardziej ciasnych pomieszczeń i wysokości, walczę z tym.
Ja boje się pająków, nawet tych malusieńkich.
Boję się burzy, nawet jak grzmi 100 km od domu to wszystko wyłączam i rzygotowuje świecie.
Boję się mostów i japońskich dziewczynek o białych twarzach i czarnych splątanych włosach z horrorów. Patrz: Shutter, Ring
_________________ "Zamknięta jestem w kole czarów tajemniczym, nie wyjdę z niego, mogłam być czymś- będę niczym..."
_________________ "Wiesz, Wendy, kiedy pierwsze dziecko zaśmiało się po raz pierwszy, jego śmiech pękł na tysiąc kawałków, które rozprysły się na wszystkie strony. Tak powstały wróżki. "
.Piotruś Pan
jedyne czego się teraz boję to to że nie dam rady wychować dziecka i jak zareaguje mój ojciec który twierdzi,że taka dziewczyna nic juz w życiu nie osiągnie i ma na czole wypisane "JESTEM PRZEGRANA !!" ...
_________________ Tylko ja sypiam w jego ramionach !!
To dla niego zostałam stworzona !!
Tylko mnie nazywa "kochaniem" !!
To mój teren pod jego ubraniem !!
ja się boje dorosłości, tego że nie zdam na studia, i w ogóle przyszłości... nie widzę się w roli jakiegoś dorosłego, w garniaku pomykającego do pracy... ehh